Reguli Macao – Tot ce trebuie să știi despre cum joci Macao online

0
1032

(Sursă imagine: pixabay.com/photos/card-game-cards-player-distribute-2205554/)

Un joc amuzant, simplu şi destul de rapid este Macao. Ne făcea serile mai plăcute, aduna familia şi prietenii la un loc. Toate acestea începeau cu un pachet de 54 de cărţi, cu jokerii incluşi. Cineva era desemnat să ne împartă cărţile şi, în final, jocul începea şi se sfârşea cu un strigăt care avea să desemneze câştigătorul – “MACAO!”. În următorul articol vom vedea dacă acest joc Macao online este găsit cu uşurinţă în mediul virtual, cum se joacă şi ce reguli trebuie urmărite.

Cum se joacă Macao?

În nici mai mult nici mai puţin de 5 paşi, Macao este învăţat de oricine. În joc, contează foarte mult atenţia, cărţile împărţite de la bun început şi fiecare acţiune realizată de jucător. Orice carte aruncată pe masa de joc contează foarte mult. Poate simbolurile se schimbă, poate un jucător va trage din pachet cărţi suplimentare şi aşa mai departe.

Macao este cu adevărat un joc strategic. Pentru începători, regulile sunt la rândul lor foarte simple. Dacă nu ai mai încercat niciodată acest joc de cărţi, regulile de mai jos vor ajuta. Sunt doar 5 la număr așa ca nu îți vor lua foarte mult timp.

  • Regula 1 – jucătorii vor desemna o persoană la alegere să amestece pachetul de cărţi cu tot cu jokeri. Aceeaşi persoană va împărţi fiecărui participant de la masa de joc fix 5 cărţi, toate puse cu faţa în jos.
  • Regula 2 – După ce cărţile au fost împărţite corespunzător, persoana care le-a împărţit, va pune prima carte din pachetul rămas pe masă. Această carte este vizibilă pentru toată lumea
  • Regula 3 – în funcţie de cartea de joc şi de simbolul acesteia, jucătorii se uită în cărţile lor şi vor fi nevoiţi să pună pe masă cărţi de joc cu acelaşi simbol. Dacă nu au cărţi, trebuie să tragă din pachet.
  • Regula 5 – jucătorul care a rămas cu o singură carte în mâna trebuie neapărat să zică Macao sau va mai trage o carte ca penalitate. Nu uita să spui acest cuvânt pentru că rişti să pierzi jocul.
  • Regula 5 – jocul Macao continua până când un jucător va rămâne fără nicio carte în mână. Acesta este desemnat imediat câştigător. Jocul continua pentru restul persoanelor aflate la masa de joc.

Există Macao online sau sunt și alte alternative de joc?

Fiind un joc relativ vechi, este posibil să nu fie activ online în măsura în care ţi-ai dori. Şi cum smartphone-urile ne influenţează viaţa de zi cu zi cu informaţii şi aplicaţii, aveţi şanse să găsiţi Macao. Jocul poate să fie descărcat gratuit din magazinele de specialitate pentru Android şi pentru iOS.

În cazul în care nu găseşti Macao deloc, încearcă să cauţi alte alternative de joc. Poate că este mai bine să încerci pentru un alt joc al copilăriei că Șeptica sau să încerci jocuri de poker, blackjack şi baccarat gratuit. Verifică ce jocuri cu cărţi există, citeşte recomandările şi comentariile despre aplicaţia pe care urmează să o descarci şi ia decizia corectă. Poate anumite aplicații au defecțiuni tehnice sau nu sunt bine optimizate. Fii întotdeauna atent la aceste aspecte.

Curiozități și alte reguli interesante despre Macao

Un lucru interesant este că în cazul în care un jucător deţine o carte de acelaşi simbol şi încă una cu acelaşi număr dar cu un alt simbol, le poate pune pe masă. Într-un pachet de cărţi de joc există câte 4 cărţi cu acelaşi număr dar, cu simboluri diferite.

Dacă pe masa de joc este aruncat un 5 de inimă roşie şi tu ai în mână un 5 de treflă şi un 5 de romb, poţi pune ambele cărţi la masa de joc. Odată ce o faci, se va schimba şi simbolul cărţilor acceptate.

În timpul jocului Macao, câteva cărţi pot să fie foarte speciale. De exemplu, joker-ul poate schimba simbolul cărţii de joc sau poate pedepsi un jucător să ia mai multe cărţi din teanc că pedeapsă. Cu această cărţi, ai desigur un avantaj enorm în faţa tuturor.

Alte cărţi cunoscute cu pedepse în funcţie de variaţia jocului de Macao stabilită de jucător sunt 2 sau J. Când una din cele două este aruncată pe masa de un jucător, cel care urmează la tur trebuie să mai ia din pachet încă 2 cărţi.

În unele cazuri, există reguli de jocuri cu Macao care opresc pedepsele. În anumite variaţii şeptarul este cel care poate face acest lucru posibil. Dar, nu toată lumea este de acord cu această regulă.

Şi dacă Macao este un joc simpatic şi simplu de învăţat, cei care sunt pasionaţi de aceste jocuri ale copilăriei sau de jocuri de masă, pot oricând să aleagă şi altceva. Poate jocul război, septica, Jenga sau faimosul Monopoly sunt următoarele pe lista de interes.

Dar, pe lângă Macao, există şi alte activități amuzante pe care le puteţi face împreună cu prietenii şi cei dragi. Poate că v-aţi jucat deja iar acum doriţi să vizionaţi un film de comedie celebru sau să gătiţi reţete noi. Lista cu activităţi continuă – puteţi include o ieşire în oraş sau chiar crea atmosferă cu o seară de karaoke.

Chiar dacă jocul de cărţi Macao nu este des întâlnit online, există foarte multe aplicaţii mobile. Le puteţi descărca gratuit pe telefonul mobil sau pe tabletă şi puteţi să încercaţi Macao de oriunde doriţi complet gratuit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.