Directoare de spital trimisă în judecată pentru măsluirea unui examen

1
3646

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei ALINA GROSU, la data faptei și în prezent, director financiar-contabil în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, dacă fapta a fost săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: „În cursul lunii iunie 2018, inculpata Grosu Alina în calitate de director financiar-contabil al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați și membru al comisiei de examinare a candidaților la concursul pentru ocuparea a unui post vacant de personal TESA în cadrul spitalului, i-ar fi furnizat unei candidate subiectele probei scrise și subiectul probei de interviu, în condițiile în care respectivele informații nu erau destinate publicității. Ca urmare a acestor demersuri, candidata respectivă ar fi susținut cele două probe și ar fi reușit astfel să ocupe postul respectiv, fiind singura care a promovat atât proba scrisă cât și proba de interviu. În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție”, potrivit DNA.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați.

 

N.R.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Conducător auto 5 septembrie, 2022 at 13:14 Răspunde

    Toți bugetare care se cred stăpâni pe banul public și iau șpăgi ,trebuiesc condamnati in cel mult un an de zile. Atenție justiția Română , voi destrămați poporul Român, din cauza voastră pleacă concetățeni din tara, nu prelungiți termenele de judecată la nesfârșit, că în final vă bateți joc de Romania,cum e posibil că un inculpat sa fie condamnat la 8ani și 4 luni după 8 ani de amânări și să se judece cu ușile închise,după care îl mutați la Brașov și acolo bănuiesc că o să seclseze din cauză că depășește termenul,adică se prescrie,nu va e rușine. Faceți a treabă sa nu mai bage nimeni mana în buzunarul statului,că aveți salariu și pensii astronomice

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.