Personaj controversat numit director la ABA Siret-Bacău. A girat angajările ilegale de la „Apele Române”

1
5012

Conducerea Administrației Națională „Apele Române” (ANAR) a luat o decizie controversată ce vizează conducerea Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret Bacău, hotărâre care va face multă vâlvă.

Aducerea lui Relu Adam, fostul director de Reusurse Umane din ANAR, pe funcția de director al ABA Siret Bacău, nu este văzută cu ochi buni de toată lumea. Mai ales că Relu Adam este considerat unul dintre artizanii angajărilor ilegale din sistem, încadrări care au stat la baza mai multor anchete ale procurorilor anticorupție.

Scandalul de la ABA Prut Bârlad generat de angajările ilegale este binecunoscut, la fel ca și cel de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț, unde a fost numit pe funcția de director consilierul județean Marius Nechita. Acesta a fost cercetat de DNA, iar acum face obiectul unui dosar aflat pe rolul instanței.

Reprezentanții Sindicatului „Mureșul” din cadrul „Apelelor Române”  se întrebau de ce Relu Adam nu este tras la răspundere, mai ales că a fost implicat în angajările ilegale din sistem.

„Relu Adam, directorul de personal din Administrația Națională Apele Române(ANAR), cel ce a avizat, alături de Molnar Ervin, toate angajările ilegale din Apele Române este singurul care nu este tras la răspundere de nimeni. Oare de ce? Oare cine îi asigură o protecție atât de puternică lui Relu Adam astfel încât nicio instituție a statului nu are curajul să îl întrebe nimic? Este Relu Adam mai presus de lege în această țară?”, potrivit sindicaliștilor.

Relu Adam beneficiază de o protecție care, iată, nu numai că-l pune la adăpost, dar îl și promovează.

După ce a fost debarcat din funcția de director Resurse Umane din ANAR, Relu Adam nu a fost lăsat pe tușă, ci a fost angajat pe un salariu consistent.

În iulie 2021, „sforarulRelu Adam a fost numit director la SC Exploatare Sistem Zonal (ESZ) SA Prahova, firmă aflată în subordinea ANAR.

Numirea recentă în fruntea ABA Siret-Bacău a lui Adam s-a făcut pe filieră PSD, conform algoritmului stabilit în coaliție această funcție revenindu-le social democraților.

De loc din Moinești, județul Bacău, Relu Adam are, spun sursele noastre, relații bune cu liderii PSD.

Irina Lucavețchi, fostul director interimar, a revenit pe funcția sa, cea de director tehnic la ABA Siret-Bacău. Lucavețchi a fost numită director în iunie 2021, după ce șefii de la „Apele Române” nu i-au mai prelungit lui Răzvan Găină detașarea pe funcție. În noiembrie 2021, Răzvan Găină a fost trimis în judecată pentru comiterea a două infracțiuni de abuz în serviciu și a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. fiind condamnat la 2 (doi) ani, 7 (șapte) luni și 10 (zece) zile închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 (doi) ani, 7 (șapte) luni și 10 (zece) zile.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în cursul anului 2020, Răzvan Găină, directorul ABA Siret, cu încălcarea dispozițiilor legislației primare, ar fi dispus și semnat mai multe documente (decizii, act adițional la contractul individual de muncă etc) prin care inculpații Marius Nechita și Marius Andrei Rîznic ar fi fost numiți provizoriu la conducerea  Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț, respectiv a Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani, în condițiile în care aceștia nu ar fi îndeplinit cerințele de vechime și experiență necesare pentru ocuparea acelor funcții.
O parte din documentele respective ar fi fost semnate și de inculpatul Tănasă Ioan, în calitate de șef al Serviciului Resurse Umane, Relații cu Publicul și Administrativ.

D.MURARU

Citește și:

Atacul.ro a avut dreptate! Marius Nechita, proțăpit în fruntea SGA Neamț, a fost trimis în judecată de DNA. Găină, de la ABA Siret, și-a recunoscut vinovăția

Angajările pe pile de la ABA Siret-Bacău, mai clare decât cele de la ABA Prut-Bârlad, investigate de DNA

Mutare surpriză la ABA Siret-Bacău. Găină nu mai este director

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. alin 19 august, 2022 at 16:31 Răspunde

    Adus direct la sediul Administratiei Bazinale de Apa SIRET Bacau, fara nici un examen , pe timpul lui VAMANU EMIL, a fost “trimis “ sa participe la un curs de “auditori”, apoi dupa o perioada relativ scurta , a fost transferat la sediul Administratiei Nationale Apele Romane. A fost “ promovat” pana la functia de sef Resurse Umane .
    Prin aceasta functie a servit, umil si ilegal toate relatiile politice pentru a se mentine pe functie ( a se vedea cazurile MARCOCI VLAD, POPESCU MIHAIL si ceilalti adusi pe filiera “soseta” de la Judetul NEAMT). A manipulat Regulamentul de Ordine Interioara cu fel de fel de ilegalitati care sfidau pana si drepturile constitutionale!
    In anul 2022 datorita pozitiilor corecte , principiale promovate de Sindicatul SMAR TG MURES, a fost destituit din functia detinuta pe relatii politice de la ANAR , dar conducerea UDMR a ANAR si a MINISTERULUI MEDIULUI PADURILOR si APELOR, la trasferat pe postul de director la S.C. Exploatare Sistem Zonal (ESZ) S.A. Prahova, firmă aflată în subordinea ANAR.
    Dar iata bomba de care se vorbea printre salariatii corecti din ANAR s-a adeverit !! alt cercetat penal este pus pe functia de director la sediul ABASIRET !
    Sa nu unitam activitatea S.C. RIBACA S.R.L. MOINESTI, si “ tunurile” de la S.C. PREST SERV S.A. MOINESTI, Baza de la TESCANI a sectiei Drumuri Nationale IASI etc.
    Oare unde zac Dosarele Penale in cauza la BACAU ?? Asa ca din intamplare in perioada respectiva , coleg la sedinte ale C.L. MONESTI era si numitul SPATARU EUGEN care ulterior a fost adus , “moca” director la Sistemul de Gospodarire a Apelor BACAU. Dupa ce a pierdut functia de director la SGA Bacau , a plecat cu tot cu masina A.B.A.SIRET, cateva luni acasa la MOINESTI !
    Astia sunt smecherii politici care sunt scosi in fata de PSD, PNL,la BACAU !!! Oare DNA Unitatea Centrala si Sectia BACAU au luat concediu prelungit !!!!!!! dar cine stie poate este mai usor de „agatat” in locurile natale!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.