Ca-n filme cu proști! Decizie discutabilă a Inspectoratului de Stat în Construcții în cazul unei reclamații ce îl vizează pe primarul de Tarcău

1
2449

Inspectoratul de Stat în Construcții Neamț a adoptat o decizie discutabilă, în urma unei reclamații care viza construirea unui gard care împrejmuiește casa în care locuiește primarul comunei Tarcău, Dănuț Fîrțală. 

Inspectorii au decis ca reclamația să fie instrumentată de … angajații Primăriei Tarcău, adică fix de subordonații primarului Fîrțală, persoana care face obiectul reclamației.

La sfârșitul lunii iunie, un localnic a sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții Neamț cu privire la faptul că la locuința actualului primar sunt executate lucrări de construire a unui gard, fără a exista documentele necesare în astfel de situații – autorizație, certificat, aviz etc. 

Câteva zile mai târziu, în data de 6 iulie, cei de la ISC Neamț i-au răspuns petentului spunându-i că sesizarea sa a fost redirecționată către … Primăria Tarcău, „autoritate care are competența de a verifica și dispune în consecință potrivit Legii”.

 

În urma acestui răspuns, reclamantul a revenit cu un nou mesaj, atrăgându-le atenția celor de la ISC Neamț că problemele reclamate sunt fix „în curtea primarului”, întrebându-se, pe bună dreptate, „cine o să  facă  constatarea și cine o să  ia măsurile”, în cazul în care legea a fost încălcată?

D.MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. calatorul 30 iulie, 2022 at 20:45 Răspunde

    Trebuie sesizata doamna Enache sefa inspectoratului regional Bacau care va pune ordine. De multi se lupta sa puna ordine cu inspectorii care paseaza sarcinile.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.