Incendiu la Mănăstirea Tărcuța

0
2519

Un incendiu puternic a izbucnit în urmă cu puțin timp la Mănăstirea Tărcuța, din comuna Tarcău. Pompierii militari au fost sesizați, inițial, că arde lăcașul de cult, însă informația a fost corectată ulterior, în sensul că arde o anexă în care se află un gater. Informatia ne-a fost confirmată de Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. În zonă au fost trimise mai multe echipaje de pompieri. Acțiunea se anunță una dificilă (zona este bizolată, nu există semnal la telefon) și de anvergură, lăcașul de cult neavând rețea de hidranți.
Conform informatiilor de pe site-ul lăcașului de cult, „Mănăstirea Tărcuța cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” este o mănăstire de maici, ctitor fiind monahul Ambrozie Velea (2001). Obștea este formată din 14 de viețuitoare, stareţă fiind Monahia Eufimia Meteoc”.

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.