4 motive pentru care să investești în fose septice

0
2100

A avea acces la apă, ni se pare astăzi un lucru nu doar esențial, ci și unul absolut firesc. Putem spune că rareori ne gândim la locul de unde aceasta provine si unde este evacuată, în special dacă locuim undeva într-o zonă urbană, unde există instalații special concepute în acest sens. Dacă majoritatea locuințelor din zonele urbane sunt racordate la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare, din păcate lucrurile nu stau la fel în zonele rurale, acolo unde locuitorii caută soluții eficiente pentru evacuarea apei menajere. Una dintre soluțiile la care apelează foarte mulți dintre aceștia poartă denumirea de fose septice. Apariția acestora a schimbat practic complet modul în care apa menajeră poate fi evacuata în acele zone în care sistemul public de canalizare nu a ajuns.

Evacuarea apei menajere ar trebui să se facă întotdeauna într-un mod cât se poate de responsabil, de aceea acolo unde nu există un sistem public de canalizare, clasicele fose septice reprezintă în fond o alegere optimă. Este important de avut în vedere faptul că exista posibilitatea de a instala fose septice chiar și acolo unde există sistem de canalizare public, pentru că în fond totul depinde de preferințele personale.

Sunt ușor de montat

Unul dintre motivele pentru care fosele septice reprezintă o alegere inspirată, se datorează faptului ca sunt ușor de montant. Trebuie însă menționat faptul că este recomandat ca acest lucru să fie efectuat numai de către specialiști în domeniu, pentru că există câteva aspecte importante la montaj ce trebuie luate în calcul pentru buna funcționare a fosei septice.

Nu presupun întreținere complexă sau costuri de mentenanță ridicate

Printre avantajele importante aduse de fosele septice, trebuie consemnat și faptul că acestea nu presupun o întreținere complexă sau costisitoare, dar nici mentenanță regulată. Este totuși recomandat ca procesul de întreținere să fie realizat de către un specialist, care să poată identifica și eventuale probleme dacă acestea exista.

Rezistă foarte bine în timp

Fosele septice sunt concepute din materiale de calitate, ce oferă o rezistență incredibilă în timp, de aceea sunt foarte rare situațiile în care bazinele acestora se fisurează. Pentru a preveni astfel de situații neplăcute, este important ca și montajul să fie executat corect de către specialiști.

Nu emană mirosuri neplăcute

Chiar dacă fosele septice sunt situate în propria curte, acest lucru nu înseamnă că va trebui să suporți diferite mirosuri neplăcute, pentru că fosele septice de calitate nu permit acest lucru. Este totuși recomandat ca acestea să fie instalate la o anumită distanța față de casă, astfel încât acest risc să fie înlăturat complet. Montajul are și în acest caz o pondere destul de importantă.

Sunt prietenoase cu mediul înconjurător

Nu în ultimul rând, fosele septice mai vin la pachet cu încă un avantaj important și anume, acela că sunt mult mai prietenoase cu mediul înconjurător decât sistemul de canalizare clasic. Dat fiind faptul că apa evacuata trece înainte printr-un filtru special, acest lucru înseamnă că spațiul verde din jurul acesteia nu va fi afectat în niciun fel. Nu este însă recomandat ca acestea să fie amplasate în zonele care reprezință surse de apă potabilă.                 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.