Rulmenții auto, bateria și plăcuțele de frână, componente ce întreținute corect pot prelungi durata de viață a mașinii tale

0
1980

      Printre investițiile importante pe care le facem de-a lungul vieții, se numără negreșit și clasicele autoturisme care astăzi ne sunt mai utile ca oricând, având în vedere modul în care se derulează stilul de viață modern. În fond, până și un simplu exercițiu de imaginație cu privire la cum ar arăta lumea modernă fără mașini ar fi dificil de realizat. Ne oferă flexibilitate, sunt eficiente și mereu la îndemână, astfel că o mașină este practic un obiect indispensabil pentru omul modern. Întreținerea corespunzătoare a unei mașini este în general un întreg proces, ce presupune multa atenție și uneori chiar costuri. Cu toate acestea, avem nevoie de mașini în fiecare zi, astfel că cei mai mulți dintre noi căutam soluții prin care să prelungim cât mai mult posibil durata de viață a celor mai importante componente ale mașinii.

      În ciuda faptului că mașinile moderne sunt astăzi mai fiabile ca oricând, anumite defecțiuni sunt practic imposibil de prevenit, pentru că uzura va avea mereu un ultim cuvânt de spus. Există însă o serie de componente mai “vulnerabile” ale mașinii în fața uzurii, printre care se număra: bateria, rulmenții și plăcuțele de frână.

      Bateria auto

   Bateria auto este una dintre componentele de bază ale mașinii, având în vedere că de aceasta depinde funcționalitatea întregii mașini. O baterie auto de calitate, are în general o durată de viață ce poate ajunge până la 4-5 ani, dacă este întreținută corespunzător. Pot apărea însă situații în care această durată de viață scade, dacă bateria nu este îngrijită așa cum se cuvine, motiv pentru care este recomandat să acorzi o atenție constantă acestei componente. Daca timpul nu îți permite sau nu dispui de suficiente cunoștințe în domeniu, în prezent există servicii de montaj baterii în Cluj, precum și în alte orașe importante din țară, care te pot scuti de verificarea și eventual de procesul de înlocuire al bateriei.

        Rulmenții auto

      Printre componentele vulnerabile se număra și rulmenții auto, a căror defecțiuni vin în general cu un zgomot specific. Din fericire însă, rulmenții auto pot fi regăsiți astăzi mai ușor ca oricând, grație faptului că există magazine online precum www.rulmentika.ro ce vând cu succes rulmenți auto de calitate. Astfel, dacă constați că se aud niște zgomote la mașină, nu ar strica să atunci o privire asupra zonelor unde se afla rulmenții auto. Dat fiind faptul că aceștia sunt în general mai greu accesibili, poți lua legătura cu un service auto pentru a înlocui rulmenții defecți.

        Plăcuțele de frână

       Importanța plăcuțelor de frână este una de necontestat daca ținem cont de faptul că acestea au legătură atât cu experiența de condus, dar mai ales cu siguranța în trafic. Fiind supuse practic în mod permanent uzurii, plăcuțele de frână, alături de discuri, necesită o atenție mai sporită având în vedere că au o durată de viață destul de limitată, în special dacă nu sunt utilizate și întreținute în mod corespunzător.

      Buna funcționare a mașinilor depinde foarte mult de calitatea componentelor, dar și de atenția acordată în general componentelor mai vulnerabile ale mașinii. Grija pe care o ai față de propriul automobil este un factor cu un impact major asupra duratei de viață a componentelor mașinii.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.