Sindicalist din Poliție, după ce pompierii și jandarmii au mutat mobila de la Oncologie: „Statutul de militar presupune ca orice pierde vară ajuns prefect să te transforme în hamal!”

3
2924

Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a intrat, începând de astăzi, în renovare, iar pe perioada cât vor dura lucrările, pacienții vor fi internați în spitalul vechi. Aici, la parter și la etajul IV, va funcționa Oncologia până când lucrările de reabilitare vor fi finalizate. Paturile, aparatura, mobilierul și restul au fost mutate din clădirea ce urmează să fie reabilitată în noul spațiu cu ajutorul pompierilor militari și a jandarmilor.

În cursul zilei de vineri, mai mulți tineri salariați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț au transportat zeci de paturi, saltele, obiecte de mobilier în spitalul vechi.

Alexandru Filimon, mangerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, a declarat public că s-a bucurat de colaborarea totală a Instituției Prefectului Neamț, care trimis în ajutor pompierii militari de la ISU Neamț și Jandarmeria Neamț.

Folosirea pompierilor și jandarmilor în această acțiune de mutare a Oncologiei a stârnit o reacție dură din partea lui Vitalie Josanu, vicepreședinte al Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul”.

În opinia sindicalistului, personalul militar, fără reprezentare sindicală, pentru că legea interzice, a fost transformat „în resursă de muncă gratuită și lipsită de cuvânt ori de drepturi”.

 

 Cam ce mai înseamnă bruma de respect și considerație față de purtătorii gradelor militare. Polițiștii, fiind demilitarizați, mai au sindicate care intervin, iau atitudine și nu prea le dă mâna. Statutul de militar, însă, presupune acum ca orice pierde vară ajuns prefect să te transforme în hamal, om de casă, resursă de muncă moca și lipsită de cuvânt ori drepturi. Și după toate acestea, auzi – tot de la ei – că încă ești prea bine plătit și te bucuri de privilegii”, și-a arătat indignarea Vitalie Josanu.

Ce-i drept, pompierii și jandarmii sunt pregătiți pentru cu totul alte activități, primii pentru a interveni și stinge incendii, ceilalți pentru a asigura ordinea și liniștea publică. Mobilierul poate fi mutat de manipulanții ce pot fi găsiți la firmele specializate.

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț primește finanțate de la bugetul județului, care este aprobat de Consiliul Județean Neamț, instituție condusă de Ionel Arsene, șeful pe linie de partid al lui Adrian Niță, prefectul de Neamț.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Dana 2 mai, 2022 at 15:50 Răspunde

    Efective ale acestor structuri, pot fi mobilizate pentru astfel de activitati doar in baza unui ordin de serviciu, si doar in stare de necesitate/de urgenta/de razboi. Nu santem in nici una dintre cele trei situatii si deci, nu a fost legala si oportuna, folosirea angajatilor din cele doua structuri pentru activitati gospodaresti. Spitalul Judetean Neamt are suficient personal administrativ auxiliar si de desevire. Platit mai mult decat regeste, tot din bani publici. Lista salariilor in plata la 31 martie 2022 si organigrama stufoasa a SJU, confirma aceasta situatie. Ca sa nu mai vorbim si despre multe alte avantaje materiale. Exista un protocol intre conducerile ISU si Jandarmerie, pe deoparte si Spitalul Judetean Neamt? La schimbarea locului de munca si a atributiilor celor de la ISU si Jandarmerie, personalul dislocat a fost instruit pe linie de protectia muncii si SSM? Doar daca se vor intocmi documentele retroactiv. Un accident de munca cu urmari nedorite, s-ar acoperi ca multe alte evenimente, cercetate in bataie de joc. Victimele sant intotdeauna de vina. Angajatii ISU si ai Jandarmeriei nu au parghii pentru a riposta, deoarece sant imediat amenintati cu pierderea locului de munca. Conducatorii acestor institutii sant numiti politic si raspund doar la comenzi politice. Cat despre prefectul judetului Neamt, acesta nu iese din cuvantul stapanului de la CJ Neamt, care l-a propus si sustinut pentru a fi numit in functie.

  2. Fericitul roman 2 mai, 2022 at 16:33 Răspunde

    Cozmanciuc achitat la Înalta curte de Casație și Justiție într-un dosar de luare de mită unde era judecat împreună cu Vlad Mărci pe motivul fapta nu exista. Comedie totala ori procurorii sunt incapabili notorii ori cancerul corupției a răpus societatea românească până la cel mai înalt nivel. Cred că va veni înapoi președinte la filiala PNL Neamț iar Lazar tapu și compania sunt pa și pusi. Așteptăm cu mare interes și achitările lui Ionel Arsene. Sa râdeți bine.

  3. Cristian 5 mai, 2022 at 07:27 Răspunde

    Domnul leader sindical Vitea Kolupan ia sa facem noi doi nește calcule așa fain frumos cum sta bine unor tipi care nu se desculță să poată numără până la fro douăzeci: are poliția lu’ matale vreo mie de salariați are că este și fraierul plătește, are jandaria vreo patru sute de salariați, are, și mai are organizația locală a lui Arafat vreo șapte sute de salariați, are că este de unde. Atunci cum mama naibii sa mai plătești o firma specializata să-ți care nu știu ce pe la spitalul județean când și acest spital este al nostru. A făcut cineva vreodată niscai verificări amănunțite să vadă cu ce se ocupa cei peste două mii de angajați ai mai la Neamț, nu a făcut nimeni nimic desi cheltuielile de personal sunt înspăimântătoare. Și mai are și alte instituții locale la Neamț înmatriculări îți șipi etc samd așa casa fie. Așa că domn Vitea nu mai plânge cu lacrimi de crocodil de mila unori așa zisei meletari care numai meletari nu sunt la studii și treci și persoana lui matale la munca.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.