Ești un bun candidat pentru implanturile dentare?

0
1652

Potrivit specialiștilor, majoritatea adulților au pierdut mai mult de un dinte permanent. Dacă faci parte dintre aceștia, sunt șanse să fi auzit despre implanturile dentare ca o modalitate de a-ți reconstrui zâmbetul. Fiind cel mai complet mod de a înlocui dinții lipsă, implanturile dentare oferă o gamă largă de beneficii pe care alte soluții nu le oferă.

 

 

 

Cu toate acestea, acest tratament nu este potrivit pentru toată lumea. Iată câteva lucruri de luat în considerare în ceea ce privește decizia de a opta pentru un implant dentar.

Cei mai mulți oameni pot opta pentru un implant dentar

Indiferent dacă îți lipsesc unul, mai mulți sau chiar toți dinții naturali, implanturile dentare îți pot reda zâmbetul înapoi. În general, majoritatea adulților care au gingii sănătoase sunt eligibili pentru această procedură.

Un factor principal care afectează succesul implanturilor este rezistența osului maxilar. După ce ai pierdut chiar și un dinte, rădăcinile nu mai sunt acolo pentru a stimula osul maxilar prin mușcare și mestecat. Ca urmare, osul începe să se micșoreze treptat. De-a lungul anilor, este posibil să nu fie suficient de puternic pentru a susține implanturile dentare.

Vestea bună este specialiștii de la o clinică stomatologică cu experiență pot întări osul cu o grefă osoasă. Grefarea de țesut osos suplimentar pe osul existent poate provoca creșterea necesară pentru a oferi o bază solidă pentru implanturile dentare.

Doar medicul dentist poate determina eligibilitatea

Decizia de a alege un implant dentar începe cu o consultație. În timpul acestei întâlniri, medicul dentist îți va examina dantura în detaliu folosind radiografii, precum și tomografie computerizată (CT). Aceste imagini îl ajută să determine densitatea osului maxilar și unde trebuie plasate exact implanturile. De asemenea, medicul stomatolog poate verifica istoricul medical pentru a afla dacă există vreo afecțiune care ar putea compromite tratamentul cu implant.

Ce factori pot crește riscul de eșec al implantului?

Există câțiva factori care pot influența negativ rezultatul obținut:

  • consumul de tutun;
  • diabet;
  • cancer;
  • consumul excesiv de alcool;
  • infecția gingivală;
  • bruxism;
  • tulburări autoimune;
  • medicamente care suprimă sistemul imunitar.

Doar pentru că ai una dintre aceste afecțiuni nu înseamnă neapărat că nu poți apela la implanturi dentare. Este posibil să fie nevoie pur și simplu să urmezi un anumit tip de tratament în prealabil. Discută cu medicul dentist despre ce poți face pentru a maximiza succesul implanturilor dentare și despre cum le poți menține pentru întreaga viață.

Articol sponsorizat

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.