Tratamentul nonchirurgical pentru stenoza cervicală și lombară

0
1676

Poate fi tratată stenoza spinală prin metode nonchirurgicale? După cum bine știm, stenoza spinală reprezintă o afecțiune degenerativă a coloanei vertebrale. Aceasta este cauzată de îngustarea canalului spinal care ajunge să preseze măduva spinării și rădăcinile nervoase producând durere și reducând mobilitatea.

 

 

 

 

Stenoza este o afecțiune care nu poate fi evitată, întrucât este îmbătrânirea naturală a coloanei noastre, dar acest lucru nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare. Un stil de viață sănătos și activ ne va ajuta să avem de-a face doar cu o variantă ușoară a afecțiunii pe care o vom putea trata prin metode nechirurgicale. În cele ce urmează, află care sunt metodele de tratament nonchirurgical pentru stenoza cervicala sau lombară. 

Fizioterapie 

Exercițiile fizice și kinetoterapia pot fi de un real ajutor în tratamentul pentru stenoza cervicală sau lombară. Acestea reprezintă o componentă de bază în orice tratament pentru orice tip de stenoză. 

Scopul exercițiilor fizice este de a îmbunătăți forța spatelui pentru a ameliora durerile. 

Modificarea activității

Activitățile care pot agrava stadiul stenozei se recomandă să fie evitate. Pentru stenoza lombara, pacienții se simt de obicei mai confortabil aplecați înainte. Acestora le este recomandat să înlocuiască mersul pe jos pentru exerciții fizice cu ciclismul staționar, să stea așezați pe un fotoliu în loc de un scaun și să meargă aplecați ți sprijiniți de un premergător. 

Medicamente

Pentru ameliorarea durerii provocate de stenoza lombară sau cervicală se apelează deseori la Algocalmin sau la medicamentele antiinflamatoare pentru reducerea inflamației. Medicul sau farmacistul sunt în măsură să recomande medicamentele potrivite pentru fiecare pacient în parte. 

Injecțiile spinale

Cu ajutorul unui ghidaj cu raze X, un ac este plasat cu grijă în canalul spinal, pentru ca tratamentul să fie injectat în spațiul epidural. Scopul acestui tip de tratament este de a reduce inflamația rădăcinii nervoase. Acesta poate fi aplicat atât pentru stenoza lombară, cât și cervicală.

Ameliorarea durerii oferită de injecțiile spinale este de obicei temporară, dar poate ajuta la continuarea exercițiilor și întinderilor ca parte a unui program de recuperare fizică. 

Atât stenoza cervicală, cât și lombară răspund de obicei destul de eficient la tratamentele nonchirurgicale. Doar în situația în care metodele amintite mai sus nu par să își facă efectul, specialiștii în neurologie recurg la operații și la intervenții chirurgicale pentru tratarea stenozei spinale. 

Articol sponsorizat

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.