Nevasta directorului de la Parking s-a perfecționat în plină vară și pandemie într-un hotel de 4 stele din Băile Felix. Primăria Gârcina a plătit „dansul și felicitările”

3
4568

Anual, instituțiile cheltuie zeci de milioane de euro pentru a-și perfecționa angajații. Numai că, așa cum și atacul.ro a prezentat, majoritatea acestor așa zise cursuri reprezintă, de fapt, concedii plătite din bani publici pentru angajații preferați. Ce altceva se poate spune atunci când funcționari publici sunt trimiși, chipurile, la cursuri ce sunt găzduite de hoteluri de 3 sau 4 stele în stațiuni de pe litoral, în plin sezon estival sau în alte stațiuni de top ale României. Vorbim despre servicii de lux de cazare și masă ce sunt incluse în cadrul instruirii unor funcționari. Ce iese după absolvirea cursurilor este lesne de văzut în fiecare instituție din întreaga țară.

Atacul.ro deține informații că mulți dintre cei care s-au „perfecționat” pe banii statului au beneficiat, în realitate, de concedii gratuite, alături de familii.

Dată fiind situația pandemică, mulți au crezut că instituțiile bugetare au renunțat la aceste cursuri, atât din considerente financiare, cât și sub aspectul lipsei de rezultate. Dacă erau obligatoriu de absolvit, cursurile puteau fi susținute on-line, fapt care ar fi dus la o economie importantă.

Însă lucrurile nu au stat chiar așa, datele atacul.ro indicând că, la nivelul județului Neamț, au existat primării care au plătit bani mulți pentru a-și trimite angajații la cursuri de perfecționare.

Curs de achiziții publice la Hotel President Spa

Una dintre primăriile care și-a trimis angajații la cursuri de perfecționare este cea din Gârcina, condusă de primarul Mihai Gavril Gontaru.

Anul trecut, în plin sezon estival, sub semnătura lui Gontaru, a fost trimisă la un curs de perfecționare Alina Moroșanu, consilier în cadrul primăriei. Pentru cei care nu știu, Alina Moroșanu este soția lui Alin Moroșanu, directorul de la Parking SA și coleg de partid cu Gontaru. Cei doi fac parte din PMP, partid pe listele căruia au candidat la ultimele alegeri locale.

Informațiile în posesia cărora am intrat arată că Alina Moroșanu a participat anul trecut, în perioada 11-18 iulie, la cursul „Practică și actualizări legislație – achiziții publice”, organizat de Centrul de Formare APSAP la Hotelul President SPA (FOTO) din stațiunea bihoreană Băile Felix. Prima zi la hotel, cea de 11 iulie, a picat într-o duminică, când, coincidență, pe terasa Hotelului President au concertat cei de la 3 Sud Est. Un cât se poate de frumos „Bine ați venit la cursuri!”.

Toată afacerea: un „mizilic” de 4.570 de lei, din care 980 lei – cursul și 3.590 de lei – cazarea pentru 6 nopți. Alina Moroșanu a participat la acest curs în calitate de consilier UIP (unitatea de implementare a proiectelor), în condițiile în care se vorbește despre o pregătire privind actualizări ale legislației de achiziții publice. 

L-am întrebat pe primarul Gontaru câți angajați a trimis primăria, anul trecut, la cursuri de perfecționare, însă nu ne-a răspuns. Probabil, știe el de ce. Contractul a fost încheiat ocolind sistemul electronic de achiziții publice. A fost o înțelegere directă cu cei de la Centrul de Formare APSAP, de care au știut 2-3 persoane din primărie. Alte primării, dornice să-și trimită angajații la cursuri, au căutat cele mai bune oferte, iar în acest sens au transmis anunțuri pe platforma electronică de achiziții publice, ceea ce Primăria Gârcina a „sărit”.

Lanțul angajărilor pe bază de pile și relații

După ce Gontaru a ajuns la butoane, în Primăria Gârcina au fost angajate mai multe persoane care au legătură cu PMP-ul.

Așa cum atacul.ro a arătat, Georgiana Pompas, consilier local PMP la Alexandru cel Bun, a fost angajată ca și consilier al primarului de Gârcina. În schimb, cumnata lui Gontaru lucrează ca și consilier personal al vicelui de Alexandru cel Bun, Valeriu Lazarov.

De asemenea, soția lui George Triboi, fostul director de la Publiserv SA, a fost angajată și ea la Primăria Gârcina, unde este consilier achiziții publice. În schimb, soția lui Gontaru a fost angajată la Publiserv SA. Normal ar fi fost ca la cursul de la Băile Felix să meargă consilierul de achiziții publice, adică soția lui George Triboi. Însă nu s-a întâmplat astfel, iar datele noastre arată că între consilierul de achiziții și primarul Gontaru ar exista serioase tensiuni. La mijloc ar fi vorba despre viziuni diferite asupra modului în care ar trebui să se facă achizițiile publice.

Foto deschidere: www.baile-felix.ro

Daniel MURARU

 

 

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Hai la spa la Moroșanu 9 martie, 2022 at 09:14 Răspunde

    #$*$#$&*#@#”#@#*#@$@##*&&$&*#@#&
    Ca să nu vă dau de treabă cu cenzura am înjurat în secret! Hotel spa, ai? Dacă stăteai la o pensiune îți puțea? Spune, cucoana?! Să înțeleg că ai și plecat în locul alteia!
    Băi, gontare, ia scoate tu bani din buzunar și pune-i la loc în buget! Hai, repejor! Ce dracu faci acolo?? #$@*$#@&???? Te-ai înconjurat de *$#$@*#$*????
    Rasa voastră de nenorociți! Nu va puteți clăti @#$* decât în spauri de lux?

    • GABI 9 martie, 2022 at 11:31 Răspunde

      aceste cursuri nu se întâmplă de ieri de azi.
      organizatorii sunt o rețea, deloc subterană, care înghit bani de la buget. cursuri pentru orice. cursuri cât mai departe de casă, pentru oameni de casă.
      cu cât mai mulți pe lista de cursanți, cu atât mai mari sunt reducerile. și așa ajung familii întregi la cursuri de 5 stele. știu pe cineva care a făcut vreo cinci ani la rând cursuri. dracu știe pentru ce, că tot între niște hârțoage într-un birou stă. nu a devenit specialist în nimic. cursuri la munte, la mare, la băi, cu nevastă, cu copii…. cred că și soacra s-a dus la curs la un moment dat.
      cel mai probabil, în spatele acestor mașinării de făcut cursuri, sunt tot niște amploaiați care se scaldă în lapte și miere.
      dacă are balta pește. are.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.