Incident de securitate? Adrian Niță a dezvăluit unde se „ascunde” SRI-ul în biroului prefectului

8
4674

De când a fost instalat în funcția de prefect al județului Neamț, Adrian Niță nu a pierdut nicio ocazie ca să apară pe pagina de socializare a instituției. Nu că ar fi singurul prefect care, folosindu-și funcția, își croiește imagine. Însă, Niță a făcut ceea ce niciunul dintre predecesorii săi nu a reușit să facă, respectiv să arate pe unde se face accesul spre o zonă de securitate, unde fotografiatul și filmatul sunt interzise. 

Este vorba despre o fotografie care a însoțit mesajul postat pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului, cu ocazia Zilei Europene a Numărului de Urgență 112, de pe 11 februarie.

În goana după imagine, Niță a uitat că anumite zone din biroul pe care îl ocupă nu ar trebui fotografiate, iar de publicat nici atât.

Însă, în fotografie apare și accesul spre zona de securitate în care se află aparatura serviciilor de informații (SRI) ce-i permite reprezentantului guvernului în teritoriu accesul la informații strict secrete. Acest lucru ar fi trebuit să-l știe și șeful Cancelariei prefectului. Victor Vlad a fost polițist o viață întreagă, inclusiv șef al IJP Neamț. Vlad știe foarte bine ce înseamnă zonă de securitate, dar și certificat ORNISS, mai ales de când Paul Tablan l-a pierdut, iar odată cu el și funcția de șef al Poliției Neamț.

Firesc, respectiva poză nu ar fi trebuit să fie făcută publică, pentru că pe fundal se observă ușa capitonată prin care se ajunge  în zona în care prefectul nu are acces fără certificat de la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Adrian Niță nu deține, pentru moment, certificat ORNISS, fiind în perioada de verificări, care ar putea dura și două luni, timp în care serviciile de informații (SRI, DIPI) îl verifică, iar la final decid dacă îi vor elibera sau nu avizul pentru a obține certificat ORNISS. Fără acest document, accesul în zona de securitate, aflată în spatele ușii ce se observă în poză, îi este strict interzis.

 

Lângă ușa de culoare maro se vede și o cutie albă, cel mai probabil panoul în care trebuie introdusă parola pentru accesul în camera în care se află aparatura Serviciului Român de Informații, ce oferă, cum spuneam, accesul prefectului, deținător de ORNISS, la informații cu caracter strict secret.

La câteva ore după postarea respectivei fotografii, Adrian Niță, cel mai probabil avertizat, a înlocuit fotografia cu o alta, unde nu mai apare ușa „SRI-ului”, ci doar el, pe fundal alb.

Ulterior, și această poză a fost înlocuită cu o alta în care prefectul apare cu harta județului în spate.

Indiferent de ce vor crede reprezentanții serviciilor, care îl evaluează în vederea acordării certificatului ORNISS, Adrian Niță va rămâne în istoria județului ca primul prefect care a arătat lumii locul unde se află aparatura SRI-ului, adică accesul spre zona de securitate în care, în acest moment, nu poate intra nici măcar el. Rămâne de văzut dacă reprezentanții serviciilor vor considera acest incident ca fiind unul de securitate sau nu, și dacă îl vor lua în calcul la eliberarea certificatului ORNISS.

Daniel MURARU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

8 comments

  1. FLORIN 13 februarie, 2022 at 16:59 Răspunde

    Ma apuca rasul cand citesc despre aceasta institutiie esuata de coruptie si incompetenta,SRI,care a fost partasa in ultimii 30 de ani la distrugerea aceastei tari,iar cand citesc despre aceasta certificare ”ORNISS ”aoleeeu,de care au beneficiat toti interlopii si hotii din tara asta ma prapadesc de ras.
    Apropo SRI,care sunt ”secretele”pe care le paziti?Afacerile care le faceti in interes personal?
    Va place cum arata tara asta?Daca asta a fost planul sa stiti ca v-a reusit.Felicitari SRI!
    Tara asta a fost furata/jefuita la os.Unde era SRI?Ca nu s-a prevenit/salvat absolut nimic….
    Toate tunurile din aceasta tara au fost conectate la acest serviciu de dezinformatii si acolitii lui.
    Aceasta institutie a ajuns de rasu curcilor sinonima cu gruparile interlope mafioto politice care au distrus aceasta tara.
    Sa ma contrazica cineva din sutele alea de taietori de frunze la caini care ”lucreaza”la SRI in Neamt si isi asteapta pensia ”speciala” la 40 de ani,din cauza”stresului”bineinteles.. pe care o ”merita”cu prisosinta dupa ce au distrus aceasta tara….rusineeeeeeeee.

  2. Liviu 13 februarie, 2022 at 21:17 Răspunde

    Nu-mi spuneti ca acest personaj, al carui sport preferat este numaratul banilor, primeste informatii secrete de la servicii…e prea mult. Chiar daca sotia este judecator, trecutul, anturajele etc nu-l fac frecventabil de catre institutii serioase. Dar in ziua de astazi…nu se stie. Cat despre zona aia secreta cred ca deja a baut sampanie cu Arsene acolo. Probabil nimeni nu va lua nicio masura, cu toate ca ceea ce scrieti pare destul de grav si in conditiile in care statul român ar avea institutii serioase ar zbura din functie astazi. Dar premierul general Ciuca e ocupat, nu are timp si interes sa se ocupe de o incalcare a legilor de catre subordonatul lui din teritoriu.

  3. Grefier sef 14 februarie, 2022 at 00:59 Răspunde

    Eu zic sa-i dea Orniss cat mai repede, sa-l vezi pe prietenul șantajist si pe katika ce acces la informatii au…va merge orasul strună!!!

  4. Ionica 14 februarie, 2022 at 09:03 Răspunde

    Pe baza sefului sau de cancelarie…singurul merit a lui Costinel, in toata cariera lui din politie, a constat in faptul ca tatal lui a fost primar PSD in comuna lui Arsene (paradoxal este ca acesta l-a numit pe Vlad Victor inspector sef chiar din…arestul inspectoratului!!)

  5. Agentul 000 14 februarie, 2022 at 19:23 Răspunde

    Ionica minte mica tatăl lui Vlad Costinel domnul învățător Vlad Constantin a fost primar al comunei Răucești fix din partea Partidului Național Liberal. Arsene Ionel este din comuna Grumăzești rezultă o mica mare diferență. Și ar mai trebui mai Ionica să știi tu căci se pare că bați câmpii că Vlad Costinel a fost adjunct al șefului de inspectorat, sef al inspectoratului fiind un nene al cărui nume și doctorat nu mai trebuie menționat aici. Dacă ești chiar tu Ionica acel sinistru personaj îți aducem aminte că ai fost ajutat prea mult în viața așa că te lăsăm să îți trăiești frustrările și nimicnicia și te asigurăm că deja ești uitat de toată lumea. Și mai pune mâna pe carte că la geografia județului ești varza de Covasna nu de Bruxelles. Cât despre secretele cele neapărate de prefect mor de ras poate o fi butonul de panica de la podul prefecturii………

  6. Pensionar SRI 16 februarie, 2022 at 18:02 Răspunde

    Admin.: Ne lăsați cu siguranța națională? Vedeți-vă de pensia dumneavoastră, că știm noi cum să ne facem treaba! Voi, la cum arată țara, nu ați făcut nimic să o scăpați din mâinile bandiților! Iar asta nu vă împiedică să vă îndopați cu pensii de mii de euro!
    Dacă vă declinați identitatea, vă publicăm comentariul! Noi ne asumăm ceea ce scriem, iar intenția noastră nu este să manipulăm, ci să informăm!

  7. Nuțu necămătaru camataru 18 februarie, 2022 at 11:34 Răspunde

    Nici ușile de pe vremea lui Ceașcă n-ați fost în stare să le schimbați, boșilor care sunteți. Dar e bine că vă pozați cu ele în spate, spre aducere aminte de Păcală-n satul lui.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.