Tot ce trebuie să știi despre pariurile pe curse de cai      

0
892

Cursele de cai sunt o distracție populară în întreaga lume. Un aspect interesant al acestui sport este posibilitatea de a paria pe rezultatul curselor, ceea ce poate fi distractiv și profitabil dacă reușești să câștigi. Dacă nu ești familiarizat cu această formă de pariuri sportive și nu știi de unde ar trebui să începi, noi îți vom oferi toate informațiile necesare pentru una dintre cele mai bune metode de a face bani.

 

Ce sunt cursele de cai?

Cursele de cai sunt un sport care implică doi sau mai mulți cai care concurează, mai exact aleargă pe o anumită distanță. Acest sport este apreciat în întreaga lume și are o istorie îndelungată. În cele mai populare curse, caii concurează în general pe un traseu fiind călăriți de jochei. Celelalte tipuri de curse includ cursele de sărituri, în care traseul include obstacole pe care caii trebuie să le parcurgă pentru a ajunge la final, precum și cursele cu hamuri, în care caii concurează în timp ce trag un călăreț într-un cărucior cunoscut sub numele de “sulky”.

În cursele de anduranță, caii aleargă pe distanțe de până la 160 de kilometri. Există multe curse de celebre, printre care Preakness Stakes, Belmont Stakes și Kentucky Derby. Un cal care se clasează pe primul loc în toate aceste trei competiții într-un singur an câștigă un campionat cunoscut sub numele de “Tripla Coroană”, o performanță care a fost realizată doar de 13 cai.

Caii care sunt folosiți în curse sunt în general din anumite rase specifice, inclusiv cai pur-sânge, cai de rasă standard și cai arabi.

 

Ce înseamnă să pariezi pe cursele de cai?

Pariurile pe curse de cai sunt un tip de jocuri de noroc în care se fac pariuri pe rezultatul curselor. Acestea pot varia de la pariurile simple “simple” la cele mai complicate, considerate “pariuri exotice”. Pentru un începător, cel mai bine este să se limiteze la pariurile de bază, care sunt mai ușor de înțeles și uneori necesită doar un pariu de dimensiuni mici. Pariurile exotice au ca rezultat o plată mai mare, dar necesită cunoștințe bune și o înțelegere a curselor de cai pe care începătorii, în general, nu le au.

 

Unde poți paria pe cursele de cai?

Majoritatea hipodroamelor permit pariuri, cu câteva excepții. Există, de asemenea, pariuri în afara pistei. Pentru a asista la o cursă de cai, verifică lista hipodroamelor, acolo de unde poți obține inclusiv știrile despre cursele de cai. Desigur, cazinourile terestre și cel online sunt cele mai populare și cele mai accesibile locuri unde poți paria atât pe cai, dar și pe alte posturi.

 

Care sunt diferitele tipuri de pariuri?

Cele trei tipuri de pariuri de bază includ “win”, “place” și “show”. Un pariu pe victorie este cel mai ușor de înțeles, deoarece necesită doar ca persoana care face pariul să aleagă un cal despre care crede că va câștiga cursa. În cazul în care calul ales se clasează pe primul loc, persoana respectivă câștigă pariul. În cazul unui pariu pe loc, acesta implică pariul pe caii care se vor clasa pe primul și al doilea loc. Un pariu pe spectacol este plasat pe caii care termină pe primul, al doilea și al treilea loc. Acest pariu are un câștig foarte mic.

Pariurile exotice sunt cele în care lucrurile încep să devină mai complicate. Aceste pariuri sunt, în general, greu de câștigat pentru începători, deoarece presupun pariuri pe mai mulți cai în cadrul unui singur pariu. Pariurile exotice sunt și mai complicate prin faptul că unele pot fi plasate pe mai mulți cai în cadrul unei curse sau pe mai mulți cai pe parcursul mai multor curse diferite. 

Concluzie

Chiar dacă în primă fază plasarea unui pariu pe cai ar putea părea intimidantă, cu puțină documentare prealabilă, lucrurile vor deveni mult mai ușoare. Ca în cazul oricărui joc de noroc, este important să îți faci temele, dar întotdeauna să ai în vedere și faptul că norocul joacă un rol important.

Articol sponsorizat de FaciBaniOnline.Ro 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.