Dosarul concediilor ilegale pentru TBC: doi arestați preventiv și patru plasați în arest la domiciliu

0
2242

Tribunalul Neamț a decis ca două din cele șase persoane reținute în dosarul concediilor medicale acordate ilegal pentru TBC să fie arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Informațiile atacul.o arată că a ajuns după gratii câte un membru al familiilor Neculăeș și Stan. Reamintim că Florin Neculăeș, fost angajat la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Neamț, și Nicoleta Stan, încă angajată la CJAS Neamț, au fost cei care au pus la cale schema prin care au sifonat bugetul asigurărilor de sănătate cu sume de ordinul milioanelor de lei. Cei doi au fost sprijiniți de Nicolae Stan, tatăl Nicoletei Stan, și de Cezar Neculăeș, tatăl lui Florin Neculăeș. Pe numele părinților celor doi au fost înființate societăți comerciale, cu angajați care au beneficiat ilegal de concedii medicale pentru TBC.

Pe portalul instanței Tribunalului Neamț nu au apărut informații privind cele două persoane arestate, însă datele noastre arată că după gratii au ajuns Florin Neculăeș și Nicoleta Stan. Părinții acestora au fost plasați în arest la domiciliu. De asemenea, medicii Leonard Chirițescu și Constantin Oană au fost plasați și ei în arest la domiciliu. În cazul celei de-a șaptea persoană, medicul Mihai Cuciuc, procurorii au dispus plasarea sub control judiciar, măsură ce a fost contestată imediat de inculpat.

În urmă cu două zile, procurorii DIICOT au descins la sediul CJAS Neamț și la locuințele a 12 persoane, de unde au ridicat probe utile cauzei. La mijloc, așa cum atacul.ro a precizat, este vorba despre o rețea infracțională care a pus la punct o metodă prin care bugetul asigurărilor de sănătate a fost prejudiciat cu 6 milioane de lei, prin acordare ilegală de concedii pentru TBC.

D.M.

Citește și:

Liderii afacerii cu concedii medicale ilegale pentru TBC. Daniela Soroceanu, bolnavă de „TBC osos” când era șefa CJAS Neamț

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.