Frăția primarilor! Încrengături, manevre și interese cu soții, cumnate și posturi bine plătite la stat. Cine să consilieze primarii dacă nu soțiile altor primari

17
4114

Au ajuns în funcții datorită voturilor primite de la cetățeni, iar după ce s-au văzut cocoțați pe scaune au început să tragă sforile pentru a-și angaja rudele pe locuri călduțe la stat. Sunt nenumărate astfel de exemple în țară, însă o situație din județul Neamț întrece orice închipuire și limită a bunului simț. Vorbim despre afaceri între primari care fac parte din partide diferite și pe care îi leagă doar interesul personal.

În schema pe care o vom prezenta astăzi, apar primarii localităților Gârcina (PMP) și Alexandru cel Bun (PNL), un consilier local al PMP Alexandru cel Bun, soția și cumnata primarului de Gârcina, soția directorului Parking SA, Ionuț Moroșanu (PMP), soția lui George Triboi, fostul director al societății Publiserv și alții.

Toți acești oportuniști au reușit, prin manevrele pe care le-au făcut, să le asigure locuri de muncă bine plătite rudelor apropiate.

Lipitori agățate de banul public

Și o să începem cu ultima mișcare care i-a adus primarului de Alexandru cel Bun, Ion Rotaru, liniștea în Consiliul Local. În urma alegerilor locale de anul trecut, echipa liberală a lui Rotaru a obținut doar 7 mandate de consilier local din cele 15. Pentru a avea majoritatea în legislativ, Rotaru mai avea nevoie de un vot și, cum nu putea să-l obțină de la PSD (5 consilieri) sau USR (2 consilieri), s-a concentrat pe singurul consilier PMP, Georgiana Pompas. Rotaru a reușit să o atragă de partea lui. Cum? Pompas a fost răsplătită pentru sprijinul acordat primarului de Alexandru cel Bun cu un loc de muncă bun și bine plătit, fiind angajată pe postul de consilier personal al primarului de Gârcina, Mihai Gavril Gontaru. În aceeași perioadă, adică în toamna anului 2020, la Primăria Alexandru cel Bun era angajată, pe un salariu de câteva mii de lei, pe funcția de consilier personal al viceprimarului Valeriu Lazarov, soția primarului de Gârcina, Cătălina Gavril Gontaru. A fost clar o reciprocitate, în sensul că Georgiana Pompas, consilier PMP în Consiliul Local Alexandru cel Bun, care votează cu cei de la PNL, a fost angajată la Primăria Gârcina, iar în schimb, Primăria Alexandru cel Bun a angajat-o pe soția primarului de Gârcina.

Numai că aceasta a stat la Alexandru cel Bun doar 2-3 săptămâni, după care a revenit pe funcția pe care o avea la Publiserv, societatea subordonată Consiliului Local Piatra-Neamț. În locul ei, vicele Lazarov a angajat-o pe postul de consilier personal pe Elena Roxana Gavril Șerpe, nimeni alta decât cumnata primarului Gontaru. Așadar, echilibrul s-a refăcut și funcționează și în prezent.

„Viceprimarul din Alexandru cel Bun are un consilier personal pe care nu îl cunoaște mai nimeni, o anume doamnă Șerpe. În cercuri restrânse, private, a dat de înțeles că i-a fost impusă.  Doamnei Pompas, ca să treacă în echipa lui Rotaru, i-au dat funcția de consilier personal al primarului din Gârcina, iar soția acestuia devenise consilier personal la Alexandru cel Bun. Când a simțit că cei de la USR își bagă nasul și pun întrebari despre ea, sau poate când a trebuit să i se facă loc lui Marcoci, soția primarului din Gârcina și-a luat tălpășița din primărie, dar a apărut această doamnă Șerpe”, ne-a declarat o sursă din Primăria Alexandru cel Bun.

Elena Roxana Gavril Șerpe a fost, o perioadă, angajată și la societatea Parking SA, condusă, de câțiva ani, de Ionuț Moroșanu, înregimentat la PMP. Cam în aceeași perioadă a anului 2018, soția lui Moroșanu a fost angajată la Primăria Gârcina, condusă de Gontaru. Elena Alina Moroșanu lucrează și în prezent la Primăria Gârcina, unde, pentru peste 3.000 de lei lunar, îl consiliază pe Gontaru.

Așadar, cumnata lui Gontaru este angajată la Parking, iar soția lui Moroșanu de la Parking este angajată la Primăria Gârcina. Echitabil, nu?

În ianuarie 2020, la societatea Publiserv SRL, condusă, la acea vreme, de George Triboi, era angajată Cătălina Gavril Gontaru, iar în contrapartidă, la Primăria Gârcina era angajată soția lui George Triboi. Ulterior, Elena Triboi a devenit funcționar public, fiind angajată pe postul de consilier achiziții publice.

Din oameni fără ocupație, au ajuns să manevreze influență, bani și funcții

Recent, pe site-ul Primăriei Gârcina a apărut un anunț de angajare … a unui consilier achiziții publice. Ar fi al doilea post de consilier achiziții din cadrul Primăriei Gârcina. Cam mult, spun cunoscătorii, care se întreabă oare pe cine mai vrea să angajeze Gontaru? Să fie soția lui Marius Ghineț, fost pe la PMP  și el, directorul adjunct de la Publiserv SRL, societate care a livrat primăriei gârcinene cantități mari de asfalt frezat? În acest moment, soția lui Ghineț lucrează la Direcția de Asistență Socială Piatra-Neamț, unde s-a angajat după ce soțul a fost numit director logistic la Publiserv, special înființată pentru el.

Și în cazul soților Gavril Gontaru, evoluția profesională în sistemul bugetar a fost una spectaculoasă. Dacă în anul 2015, cei doi nu avea niciun loc de muncă, după ce soțul a fost ales viceprimar, iar ulterior viceprimar cu atribuții de primar, lucrurile s-au schimbat radical. După ce a lucrat pe la câteva firme private, pe salariu minim pe economie, soția lui Gontaru a fost angajată la Publiserv, fiind retribuită cu câteva mii de lei lunar.

Capitolul „venituri” din declarația de avere  a primarului Gontaru, completată în anul 2016:

Revenind la anunțul pentru angajarea celui de-al doilea consilier de achiziții la Primăria Gârcina, termenul limită de înscriere la concurs este 15 noiembrie, punct în care vom ști dacă este sau nu cunoscut câștigătorul înainte de organizarea concursului.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

17 comments

 1. nelu din garcina 12 noiembrie, 2021 at 14:59 Răspunde

  Cum pot oamenii sa voteze CORUPTII ? Votati in continuare pe GONTARU si el va asigura ca banii vostri vor fi ai lui si ai familiei lui ! Toate lucrarile pe care le face sunt supraevalute, si el incaseaza comisioane iar familia lui are parte de functii bine platite pentru care nu prea muncesc !

 2. USR Gircina 12 noiembrie, 2021 at 15:10 Răspunde

  Trafic de influienta, coruptie, constituire de grup infractional organizat ! primarul Gontaru-Gavril si sotia, Pompas Georgiana, Serpe-Gavril cumnata lui Gotaru, familia Morosanu si familia Ghinet ! Ce fac acesti indivizi pe banii nostri?

  • Garcea 14 noiembrie, 2021 at 12:34 Răspunde

   Cum adica ce fac ?In Alexandru cel Bun si in Garfina au scazut in perioada 11-12.11.2021 ratele de
   incidenta Covid-19,prin decesul a 12 persoane iar Ghinet a facut 12 sicrie !

  • Ilie 22 noiembrie, 2021 at 19:14 Răspunde

   profita de banii oamenilor care platesc taxe si impozite.Isi impart functiile pentru ca nu ii deranjeaza nimeni. cine sa ancheteze traficul de influienta, ? cine sa ii traga la raspundere? o mare mafie in familia Gontaru !

 3. AD4I 12 noiembrie, 2021 at 16:36 Răspunde

  Șefi de organizații PNL LOVIȚI DE DNA – Sunt ANCHETAȚI pentru FOLOSIREA INFLUENȚEI politice privind ANGAJĂRI DIRIJATE.(Vezi *Stiri pe surse* din 12.11.2021)

  • Garcea 13 noiembrie, 2021 at 15:18 Răspunde

   Gata cu taranii s-au ”emancipat”.Priviti ce avere a facut Gontaru pana in 2020:

   file:///C:/Users/user/Downloads/9538603_400717_006%20(1).pdf-Vrednic este !?

 4. Cătălin 12 noiembrie, 2021 at 17:56 Răspunde

  Domnule Muraru, prima dată au încercat la mine, făcând presiuni pentru a-și asigura majoritatea în Consiliul local pentru alegerea viceprimarului, promițându-mi pentru soție diferite locuri de muncă pe la Bisericani, ADI Urbtrans, în schimbul votului. Presiunile au venit și de la șeful PSD Alexandru cel Bun, care dorea la rândul său să ajungă viceprimar. Le-am explicat fiecăruia că nu pentru asta am intrat eu în politică. După acest episod s-au reorientat către consiliera PMP obținând astfel majoritatea(PNL).

  • Catalina 13 noiembrie, 2021 at 15:18 Răspunde

   ce face mai exact aceasta Serpe-Gavril Roxana-cumnata primarului Gontaru ? Cu ce se ocupa? In ce fel il consiliaza pe viceprimar? Familia Pompas si familia Gontaru au relatii de prietenie. Oare Pompas Georgiana (fara studii superioare) cat castiga inainte sa fie consiler local la Alexandru cel Bun si consilier al primarului Gontaru? Cum consiliaza Pompas Georgiana pe Gontaru, ea neavand studii superioare si nici un loc de munca anterior? oare cum?

  • Nu te suport 15 noiembrie, 2021 at 20:31 Răspunde

   Unde era mielușelul? Cu câta ardoare îți doreai un loc călduț de viceprimar , dar din fericire pentru noi cetățenii , nu ai reușit .

 5. Bengescu Emanoili 12 noiembrie, 2021 at 19:56 Răspunde

  Ce vă mirați așa domnule Muraru, să vedeți ce.i pe la silvic cu soții de directori sefi de compartimente, contabili sefi.. ..fără neveste nu merge treaba.

 6. Sahara desert citizens 12 noiembrie, 2021 at 21:15 Răspunde

  Mici copii fata de ordinul moluștelor, clasa cefalopode nevertebrate de la Haplea serv sa pe Lt. Drăghiescu .
  Surse demne de absolută sinceritate narează că acolo e raiul .
  Neveste de consilieri județeni poeți notorii și prozatori renumiți, dimpreună cu fiicele lor exsburătoare de tavi pe avioane Tarom, băieți de foști eterni directori in retragere ocupând fotoliul părintesc, cărători de mapa la cumătrul cumătrului cu șosete etalate feciorelnic și cu sfaturi bune de viață ( învață fata, că e bine să înveți), ajunși pe fotoliul principal, nepoți, gineri, chiar vecini cu vecini în funcții bune, o întreagă Arca a lui Noah.
  Asta la obraze, vorba lui Nicolae Filimon, la sediu .
  Că la sapa, la sufa, la șaibă și la mopși nu se înghesuie nici naiba .
  In camine pline de apă, cu șerpi, cu șopârle, cu broaște și șobolani, în canalizări înfundate pline de microbi, în puțuri de captare sau la epurare unde ii râde omului inima in piept de cate primejdii o pândesc, no, în aceste locuri plătite regește cu 1700 de lei nici un nepot și nici o amantă, nici un părinte corespunzător dotat la craniană nu și-ar aduce copilul
  Pe vremea eminentului ing Mircea Dascălu in Franța, la o specializare, se demonstra de către șeful franțuz că apa care ieșea din statia de epurare a orașului putea fi beuta .
  Cu un pahar in mână omulețul a făcut demonstrația live .
  Cică încă trăiește .Amintiri .

 7. Jean Paul Sartre 13 noiembrie, 2021 at 09:57 Răspunde

  Dumnezeule mare fratilor voi nu pricepeti ca acest Gontaru un individ (***) care abia pronunta cinci cuvinte in limba este dirijat din umbra de catre secretarul Capitanu! O sa vada o lume intreaga daca Gontaru nu va face inchisoare de prost ce este cum semneaza tot ce i se pune sub bot ca fraierul. Familia Capitanu a facut numai (***) pe unde au lucrat tatal astuia de este secretar la Garcina a fost contabil la spital si a facut (***) pe acolo mama la fond funciar la Primaria Piatra Neamt si acolo a lasat (***) fiind invitata si pe la DNA Bacau pentru explicatii. Acum cica fiul ei destept si primarele Gontaru au adus-o la Primaria Garcina avand in vedere experienta ei ar fi interesant ce a facut pe aici………..

 8. Ion 13 noiembrie, 2021 at 10:49 Răspunde

  Dar despre sotii/sotiile unor magistrati conectati la banul public pe cand un reportaj? S-ar putea sa ramaneti cu gura cascata cand o sa aflati cam ce contracte se invart intre sotii/sotiile unor magistrati și primariile din judet. Oare cum se mai imparte dreptatea in instanta cand ajungi sa te lupti cu o sotie de judecator?

 9. gheo 13 noiembrie, 2021 at 15:02 Răspunde

  slogan la primarul Gontaru & family : “In buzunarul meu sunt banii dumneavoastra`! Mai vreau mandate sa ma realizez pe viata impreuna cu familia mea !“

 10. Costel din Gircina 15 noiembrie, 2021 at 07:11 Răspunde

  Gontaru,marele electrician,considera Primăria Gircina proprietatea lui,a familiei și prietenilor.
  Un om fără studii,fără scrupule care acționează in ideea fur cât de mult pot și fac ce vreau ca doar sunt primar.
  Are consilieri personali fără studii,angajați pe compromisuri,are angajata menajera pe un post de paznic,dar nu prea o vede lumea la munca pe la primărie,cred ca lucrează pe la Gontaru ca doar are casa pe Gircinuta,are casa la terenul de sport,are casa pe lângă biserica,are apartament in oras.
  De lucrări supraevaluate speram sa vina curtea de conturi și DNA spre analiza.

  • Veronica 22 noiembrie, 2021 at 19:26 Răspunde

   pentru familia primarului Gontaru va veni si nota de plata ! La fel cum a fost si pentru fosta primarita de la noi din Garcina. Sotii Gontaru, Serpe (cumnata primarului Gontaru) , consiliera Pompas, sotii Triboi, sotii Morosanu sa fie trasi la raspundere penala pentru trafic de influienta si constituire de grup infractional ! fac abuz de putere ! NU-i mai votati pe acesti indivizi !!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.