Ce soluții de iluminat o cameră cu iluminare naturală slabă?

0
1431

Dacă locuința ta sau cel puțin una dintre încăperi este slab luminată, atunci ai nevoie de accesoriile potrivite pentru o iluminare eficientă. Lipsa ferestrelor, respectiv a luminii naturale trebuie într-un fel compensată, iar cele mai bune sfaturi prin care poți câștiga lumina necesară în cele mai eficiente moduri le poți găsi mai jos.

 

 

Alege culori și contraste potrivite pentru pereți și mobilă 

Pereții, mobila, podeaua și culorile pe care le au aceste elemente contribuie în mod clar la modul în care este luminată o încăpere. Pentru a câștiga un plus de lumină, este recomandat să alegi culori deschise, calde, precum nuanțele de alb, de galben sau coral. De asemenea, poți alege culori strălucitoare, însă ai grijă la tonurile de culoare pe care le alegi pentru diverse elemente și, de asemenea, poți alege obiecte de decor și alte accesorii în culori deschise, astfel încât încăperea să câștige un plus de lumină. Și ține cont de faptul că cu cât mobila este mai închisă la culoare, cu atât aceasta va întuneca mai mult camera. 

Lumini generale și lumini mai mici 

Deși lumina generală a încăperii, care poate veni sub forma unei plafoniere sau sub forma unui candelabru, reprezintă principala sursă de lumină, poate fi nevoie, în multe cazuri, și de surse de lumină mai mici, care să îți ofere confortul dorit și necesar. Pentru aceasta, poți alege spoturi încastrate, mici becuri sau ghirlande care vor adăuga un plus de lumină camerei. 

Dacă este vorba despre un birou, atunci fără doar și poate ai nevoie de o lampă de birou care să te ajute să vezi mai clar, mai bine, iar pentru un dormitor, alegerea unei veioze la lumina căreia să citești seara, înainte de culcare este cea mai bună soluție pe care o ai la îndemână. 

Alte aspecte de luat în calcul 

Nu uita și de perdelele sau draperiile pe care le ai la ferestre, deoarece acestea te pot ajuta să câștigi mai multă lumină sau chiar să pierzi chiar și din lumina de care deja beneficiezi. Alege perdele care să permită luminii să intre în cameră, iar pentru draperii alege o variantă modernă, așa-numitele draperii blackout, pentru a beneficia de suficientă lumină din exterior atunci când este nevoie, dar și pentru a împiedica lumina și căldura să intre atunci când nu este cazul de o nevoie crescută de iluminare. Nu uita nici de podele, de covoarele pe care le alegi, respectiv de modul de dispunere a pieselor de mobilier, astfel încât spațiul să pară aerisit, lejer, iar atmosfera să fie astfel una plăcută, relaxantă.

Sursa de imagine: Edvard Nalbantjan / Shutterstock.com

Articol sponsorizat

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.