VIDEO. Cuibușorul secret al boșilor de la Hidroelectrica, de lângă Lacul Bicaz. Acces interzis muritorilor de rând

0
7200

La nici 3 kilometri de Barajul Bicaz, pe malul stâng al lacului, ascunsă în pădure, într-un loc unde muritorului de rând accesul îi este interzis, se află o cochetă vilă ce aparține societății de stat Hidroelectrica.

Nu oricine ajunge aici, pentru că drumul care asigură accesul din DN 15 (Bicaz – Poiana Largului) este blocat de o barieră încuiată cu lacăt (FOTO), așa că numai posesorii cheii pot intra. Cei de la Hidroelectrica spun că accesul este interzis pe drumul respectiv, pentru că la capătul lui se află priza de apă a acumulării Izvorul Muntelui. Parțial adevărat, pentru că nu este singurul motiv. În primul rând, dacă o persoană vrea să ajungă la priza de apă o poate face pe apă, prin pădure sau la pas pe drumul din pământ. Este doar un simplu motiv, pentru că, de fapt, prin amplasarea barierei și interzicerea accesului „persoanelor neautorizate” pe drumul respectiv s-a urmărit asigurarea liniștii celor care, după munca istovitoare de la serviciu, se odihnesc în vila companiei naționale Hidroelectrica, ce a fost la un pas să fie falimentată de „băieții deștepți” din energie.

Din DN 15 și până la locul de odihnă a boșilor de la Hidroelectrica și a prietenilor lor este o distanță de peste un kilometru, iar un foișor de pază chiar în coasta proprietății transmite mesajul că nu oricine este binevenit.

Vila, dotată cu toate cele necesare, se întinde pe o suprafață de considerabilă, iar oaspeții au la dispoziție și un teren de tenis. Din informațiile noastre, aici, departe de zgomotul urban și feriți de ochii muritorilor de rând, își încarcă bateriile șefii de la Hidroelectrica cu familiile lor sau șefii de sucursale, directori și directorași, precum și copiii acestora cu tot cu consoarte, amanți, amante și alte personaje cu legături în companie.

Surse ne-au declarat că angajatului de rând nu-i este permis accesul, doar dacă nu cumva se află într-o relație de amiciție/rudenie cu vreun grangur din Hidroelectrica.

În paturile vilei s-ar fi odihnit, de-a lungul timpului, miniștri și secretari de stat, singuri sau cu familiile lor. Poate așa se explică, după cum afirmă sursele noastre, de ce, în anumite situații, în zonă dispare semnalul de telefonie mobilă. Probabil, unii au de discutat lucruri importante care nu trebuie să ajungă la urechile cârcotașilor.

Fiind vorba de o unitate cu circuit închis, administrată de Hidroelectrica, este evident că tot ce înseamnă costuri de întreținere pică în sarcina companiei naționale, oaspeții fiind „iertați” la plata serviciilor pentru vacanțele petrecute aici.

Am încercat să obținem mai multe informații despre vila ascunsă în pădure de la Isabela Nedelcu, director al Sucursalei Hidrocentrale „Bistrița” – Hidroelectrica, dar, după două zile, nu a reușit să spună la ce și cine folosește imobilul de lângă priza de apă.

Daniel MURARU

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.