Parking SA cumpără vopseaua pentru marcajul parcărilor de la o firmă cu sediul în casa directorului

5
3692

Firma Parking SA, unde Consiliul Local al Municipiului Piatra-Neamț este acționar majoritar (70%), este binecunoscută pietrenilor, proprietari de autovehicule, în contextul plății taxei pentru parcările de reședință din oraș, 142 de lei –  persoanele fizice și 342 de lei – persoanele juridice. Conform informațiilor de pe propriul site, Parking SA administrează 18.711 locuri de parcare, „iar solicitările sunt mai multe decât locurile disponibile”. Firma este condusă, din noiembrie 2016, de Alin Ionuț Moroșanu, vicepreședinte PMP Piatra-Neamț. Așa s-a făcut împărțirea atunci între cei care au avut majoritatea în Consiliul Local Piatra-Neamț și așa a rămas și după alegerile de anul trecut.

Ca și activitate, cei 11 salariați ai societății administrează cele peste 18.000 de locuri de parcare: încasează banii de la clienți și trasează marcajul parcărilor cu vopsea. Pentru ultima activitate, firma trebuie să cumpere vopsea, iar normal ar fi ca acest lucru să se facă transparent, pe aplicația sistemului de achiziții publice.  

Recent, atacul.ro a intrat în posesia unui contract încheiat pentru achiziția de vopsea, care scoate în evidență o serie de aspecte cel puțin dubioase. Contractul, în valoare de 55.930 lei, cu TVA inclusă, a fost parafat în luna iulie 2021 și este valabil până la sfârșitul anului. Societatea care pune la dispoziție vopseaua necesară firmei Parking SA, contracost, evident, pentru a trasa parcările din oraș este Aly Flavy Prod Com SRL Piatra Neamț, cu principal obiect de activitate „Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”.

Firma cu vopseaua a fost înființată de directorul Parking

Societatea Aly Flavy Prod Com SRL Piatra Neamț își are sediul social pe strada Progresului, bloc D33, adică fix unde deține un apartament și Alin Ionuț Moroșanu, directorul Parking SA.

Declarația de avere a directorului Parking, în care menționează că deține un apartament pe Progresului:

 

Contractul încheiat de Parking SA cu Aly Flavy Prod Com SRL care arată că sediul social al firmei, care vinde vopsea pentru trasarea parcărilor, coincide cu adresa apartamentului directorului Moroșanu:

De fapt, Moroșanu a fost cel care a înființat firma în anul 2009:

Ulterior, în 2017, a fost cooptat în Aly Flavy Prod Com SRL și Mihai Corfu, căruia Moroșanu i-a cesionat 60% din părțile sociale. Cel mai probabil, Moroșanu a ieșit din firmă în 2017 sau 2018, după ce Corfu a devenit asociat.

Întrebat de ce contractul de achiziții de vopsele nu a fost încheiat pe platforma electronică de achiziții publice, Ionuț Moroșanu (FOTO) a precizat că a avut loc o selecție de oferte la care au participat trei societăți și că așa s-a procedat și înainte de 2016, de când este director.

„Vechea conducere a făcut o adresă la București și a primit răspuns că Parking nu este autoritate contractantă și nu e nevoie să facă achiziții pe SEAP dacă nu se depășește o anumită sumă, de o sută și ceva de mii de lei”,  ne-a spus directorul Parking.

Iată ce spune Moroșanu și despre legătura dintre firma care vinde vopsea (Aly Flavy Prod Com SRL) societății pe care o conduce, Parking SA, cu acționar majoritar Consiliul Local Piatra-Neamț,

„E societatea care lucrează cu noi. Am fost asociat până în 2015 sau 2016, nu mai știu exact. Când am intrat director nu am reușit să mă mai ocup și am vândut-o”, a declarat Moroșanu.

În 2017, Moroșanu încă mai era asociat și administrator, iar în iunie a cesionat 60% din părțile sociale lui Mihai Corfu.

Când i-am spus că firma are sediul în continuare la el acasă, Ionuț Moroșanu a negat, spunând că societatea și-a schimbat sediul, iar dacă apare menționat în contract este vorba de o eroare.

Contractul încheiat între Parking SA și Aly Flavy Prod Com SRL (care apare cu sediul social la adresa lui Ionuț Moroșanu) a fost semnat și de Moroșanu, în calitate de director Parking.

Este curios, atunci când a semnat contractul, cum de nu a văzut că adresa firmei furnizoare de vopsea este fix cea a casei lui. Poate vor fi curioși și cei în măsură să controleze activitatea societății Consiliului Local Piatra-Neamț să vadă cum și cu cine sunt încheiate contractele la Parking SA.

Daniel MURARU

5 comments

 1. Florin 3 septembrie, 2021 at 15:37 Răspunde

  O lichea, ca multe altele.
  Se miră cineva?
  Se autosesisează vreun organ al statului?
  Se supără vreun amărât cu parcare-n buza trecerii de pietoni?
  NU. 3xNU

 2. Ion 3 septembrie, 2021 at 18:55 Răspunde

  Ce sa faca si dl Morosanu, mai face si el de-un ciubuc in contextul in care urmeaza sa ramana fara munca in momentul in care va disparea Parking-ul. De-abia de aici urmeaza hotia deoarece in urma desfiintarii acestei societati toate locurile de parcare din subordinea ei vor trece pentru o perioada scurta (circa 6 luni) catre Primarie, dupa care vor fi atribuite catre X-data So…, care culmea apartine Mistrețului sau domnul Dan, stapanul primarului. Bineinteles ca pentru a obtine profit rapid, societatea X-data So… va avea grija ca preturile parcarilor sa explodeze la fel ca si cele la energie si toata lumea va tacea mâlc

 3. Cucu 4 septembrie, 2021 at 11:01 Răspunde

  Niște găinării, așa cum sunt și autorii. Eu cred c-ar trebui premiat/promovat că s-a descurcat. Așa cum ați făcut, mizerabililor, și cu mega competentul de Sauciuc de l-ați dus direct la Troleibuzul. Câtă vreme poliția doarme faceți-vă de cap!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.