Șeful Gărzii de Mediu Neamț a trecut prin podeaua putredă a pontonului de la Bicaz. „Este un pericol pentru turiști!”

5
5509

 

Iftime Petrariu (FOTO), șeful Gărzii de Mediu Neamț, a trecut prin podeaua putredă a pontonului de la Bicaz, iar după accident a avut nevoie de îngrijiri medicale. Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută pe pontonul din portul Lacului Bicaz. Aflat în control la restaurantul plutitor „Lebăda”, împreună cu doi comisari, Petrariu s-a trezit cu piciorul trecându-i prin podeaua pontonului, după ce o scândură a cedat.

Contactat, șeful Gărzii de Mediu a confirmat incidentul și chiar ne-a trimis fotografii în care se observă rănile pe care le-a suferit.

 

„Miercurea trecută, însoțit de doi comisari, am fost la hotelul plutitor, de pe ponton din Portul Bicaz. Am constatat că tot ce e plutitor acolo este din scânduri foarte subțiri, iar 90% sunt putrede. Una dintre scânduri s-a rupt și m-am dus cu piciorul până la genunchi în gaura aia. M-am lovit destul de rău, iar piciorul mi s-a umflat și învinețit. Din păcate, unii nu investesc nimic, iar riscul pentru cetățeni este foarte mare. Am anunțat Protecția Consumatorilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru că nu se poate ca lucrurile să rămână astfel. Este foarte periculos pentru cei care merg acolo, pentru că scândurile din care este făcut plutitorul sunt foarte înguste și foarte subțiri. Poate au 2 centimetri gorsime, însă unele nici atât și sunt și putrede”, a declarat Iftime Petrariu.

La câteva zile după accident, o echipă de la OPC Neamț s-a deplasat la fața locului, iar în urma constatărilor efectuate au aplicat o sancțiune și au impus administratorului terasei să facă reparații.

Siguranța turiștilor, care au luat cu asalt, în aceste zile, Lacul Bicaz, inclusiv portul, ar trebui să fie principala grijă a celor care administrează pontonul.

„Au mai cârpit cu cauciuc! Este o bătaie de joc! În afară de bani, ăia nu mai fac nimic acolo. Cineva trebuie să îi tragă la răspundere. Acolo trebuie schimbat totul și pus dulap gros de cel puțin 5 cm. Vara, în sezonul estival, este plin de oameni. Ferească Dumnezeu să cedeze cu totul podeaua putredă. Nici nu vreau să mă gândesc ce se poate întâmpla”, ne-a declarat unul dintre turiștii prezenți pe ponton în momentul incidentului.

N.R.

5 comments

  1. dorin 18 august, 2021 at 17:49 Răspunde

    Mai nea Petrariu sincere parare de rau ! Dar la balastiere la dezastrele facute de ele, la poluarile de la statiile de sortare spalre nu prea faceti controale !!! aici la rastaurantul plutitor ati primit sesizari!! ??????? nu v-a fost teama de intocmirea unor Plangeri Penale ca la Balastiere ????? Cam mult, formatie de control din 3 comisari din care unul ” comisar sef ” , ca la LUIS de FUNES~!????? Ce ar fi sa luati la rand toate perimetrele de exploatare de la TUPILATI la vale de pe MOLDOVA dar si cele de pe SIRET, ca acolo nu sunt podine stricate, se merge in control pe pamant!!!

  2. MAFALDA 19 august, 2021 at 06:59 Răspunde

    Apropo de liderul de consilieri liberali de la CJ Neamt baietasul asta Stavarache este din gruparea lui Pinalti . Are ceva afaceri -a se citi ceva evaziune – cu flori in Piatra Neamt ce relatii o fi avand cu madame Chifu unul din oamenii grei a lui Pinalti si cu spatiile comerciale din Statia Orion Piatra Neamt? Intreb pentru un prieten din presa.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.