Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte PNL: „Este important să avem o foaie de parcurs clară pentru implementarea PNDL 3. Primarii au nevoie ca de aer de cele 50 de miliarde de lei”

0
626

Vicepreședinte al PNL, Laurențiu Leoreanu susține PNDL 3 și vrea ca programul de dezvoltare să fie implementat cât mai repede pentru a acoperi nevoia de bani pentru investiții a autorităților locale. Parlamentarul speră că, până la începutul lunii septembrie, să fie aprobat un act normativ în acest sens și, totodată, un calendar pentru implementarea programului național de dezvoltare locală.

Deputatul este convins că cele 50 de miliarde de lei, alocate pentru PNDL 3, vor crea, prin proiectele ce vor fi implementate, condiții bune pentru comunitățile locale. Vor fi finanțate proiecte ce vor viza apa, canalul, extinderea rețelelor, construirea de drumuri etc.

„Mă bucur că vocea autorităților locale a fost auzită și că președintele PNL și președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, precum și premierul Florin Cîțu susțin implementarea PNDL 3, proiect de care autoritățile locale au nevoie ca de aer. Sunt pași mari pe care avem nevoie să îi facem rapid în interesul comunităților locale și avem datoria  de a susține proiecte diverse, de la apă și canal, extinderea rețelelor de gaz sau construirea de drumuri și străzi. Sper ca, până la începutul lunii septembrie, să avem un act normativ care să materializeze decizia din Biroul Executiv al PNL și care   stabilească și un calendar clar pentru implementarea PNDL 3”, a precizat vicepreședintele PNL, Laurențiu Leoreanu.  

Parlamentarul a adăugat și faptul că, prin programele de dezvoltare locală implementate anterior, au fost realizate investiții serioase benefice comunităților locale, dar și că în cazul în care apar suspiciuni de fraudă, anchetatorii trebuie să-și facă datoria.

„Mă bucur că președintele PNL, Ludovic Orban, după discuția cu premierul Florin Cîțu, a propus în BEX și în coaliție acest proiect serios pentru dezvoltarea locală și regională. Mă aștept ca toți miniștrii guvernului Cîțu să susțină implementarea PNDL 3 – chiar și cei de la USR-PLUS – și să înțeleagă că nu mai sunt în opoziție. Îi invit oricând să meargă în teritoriu, să vadă câte lucruri bune s-au realizat prin PNDL-urile anterioare și că, doar pentru suspiciuni de folosire necorespunzătoare a banilor publici în unele proiecte, nu poți desființa un întreg program de dezvoltare a comunităților locale. Acolo unde există aceste suspiciuni, organele de anchetă trebuie să își facă datoria, dar PNDL 3 trebuie menținut și susținut de întreaga coaliție de guvernare, în interesul comunităților locale. Nu putem bloca un întreg program de dezvoltare locală, oportunitatea de mai bine pentru cetățeni, din motivele unor experiențe nefericite, punctuale, anterioare. Ba mai mult, avem chiar obligația de a demonstra că putem oferi o guvernare mai implicată și funcțională, cu o dezvoltare dinamică, fără sincope născute dintr-o frică de asumare”, a adăugat parlamentarul.

N.R.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.