„Domnule comisar șef de poliție Ionică Iulian, nu vă e rușine să ne tot luați de proști?”

1
2220
„Directorul Direcției Control Intern din Inspectoratul General al Poliției Române, cel care a fost protejat când a fost depistat conducând pe drumurile publice cu o îmbibație alcoolică de 0,22 MG/L în aerul expirat, nefiind cercetat disciplinar, se simte deranjat când îi reproșez că își bate joc de mine, ce-i drept, într-o formulă de cuvinte egală cu disprețul de care dă dovadă în soluționarea petițiilor mele.
Aveți mai jos mailul înaintat către domnia sa, după ce mi-a trimis un răspuns de tot râsul și reacția oficială a dumnealui prin care mă amenință subtil că pot fi sancționat. Necercetatul și nesancționatul disciplinar amenință cu sancționarea! 
“Mult stimate domn, comisar șef de poliție Ionică Iulian, director al Direcției Control Intern din Inspectoratul General al Poliției Române! Eu știu că aveți ciudă pe mine din cauză că tot reclam că nu ați fost cercetat disciplinar, pentru că ați condus un autoturism pe drumurile publice cu o îmbibație de 0,22 Mg/L alcool pur în aerul expirat.
Știu că legea-i doar pentru proști, dumneavoastră pretindeți că sunteți deștept. Dar, domnule DIRECTOR, de la ura față de mine ați trecut la a mă jigni profesional prin niște răspunsuri care sfidează principiile profesiei de polițist și principalele reguli de bun simț. Dumneavoastră citiți ce semnați sau aveți încredere bahică, pardon, oarbă în subalternul de pahar, scuze, care formulează răspunsuri la petițiile și rapoartele mele?
Domn’ cms șef, adresele dumneavoastră riscă să devină izvor de drept și sursă de inspirație pentru specialiștii inițiatori ai modificărilor legislative. Cum să scrieți că nevinovația ofițerilor de poliție pe care i-am reclamat a fost stabilită prin probe în cazul DOCUMENTĂRILOR lucrătorilor de la control intern, ca după aceea să opinați că rolul cercetării prealabile este de a stabili (ne)vinovăția? Îmi trimiteți adrese de dragul răspunsului în termenul legal sau sunteți un pic sadic și țineți neapărat să vă faceți de râs? Cum se face că, în cazul meu, pentru activitățile sindicale din anul 2020, cuprinse într-o NOTĂ a IGPR, SECRET DE SERVICIU, pentru protestele (activitățile sindicale) din fața Poliției Municipiului Roman, desfășurate în timpul liber și pentru că aș fi trimis două sesizări prin adresa de e-mail a sindicatului către IPJ Neamț în timpul serviciului, s-au declanșat instant cercetări disciplinare, iar pentru dumneavoastră și ofițerul de la Poliția Municipiului Roman, care mă hărțuiește, mă amenință, urlă la mine, n-a mișcat nimeni niciun fir de păr, disciplinar și documentar vorbind? Nu vă e rușine să ne tot luați de proști?
Cam cine vă credeți dumneavoastră? Sunteți altceva decât un funcționar public cu statut special, care are un program de 8 ore pe zi, la stat, ca și mine? Din punctul meu de vedere sunteți o rușine pentru profesia de polițist.
De DEMNITATE și DEMISIE nici nu poate fi vorba, pentru că doar un polițist adevărat poate fi demn!
Aceleași simțăminte le am și pentru cei care, încă, vă mai țin în funcție!”
(sursa foto: www.123rf.com)
 
Ioan Cănărău, președintele Europol Neamț

1 comment

  1. gorun.@ 29 iulie, 2021 at 12:10 Răspunde

    Directia de Protectie Interna s-a transformat intr-o ” scula de protejare” a coruptiei din cadrul MAI din toata Tara ! RUSINE pentru aceasta Unitate Speciala care odata era formata din oameni competenti, devotati LEGII si PROFESIONALISMULUI!! Ce cuvant poate sa mai aiba acest golan care a fost prins baut la volan ??? BAI IULIAN dati demisia ca esti un ” NIMENI ” nu esti un exemplu decat NEGATIV pentru colegii cinstiti si care muncesc pentru a fi mai profesionisti!!! RUSINE IULIAN IONUICA BETIV NOTORIU la VOLAN!! RUSINE

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.