Pupincurismul, slugărnicia și obediența, duse la extrem, gâdilă orgoliul, neuronul și pixul șefului inspectoratului de poliție

4
3075

Când o instituție publică nu transparentizează cheltuirea banului public, singurul gând ne duce la posibilitatea fraudării, furtului!
 
„SALARIILE DE EXCELENȚĂ”, adică sporul pe care îl merită polițiștii care au făcut ceva excepțional, peste limita normală a obligațiilor impuse de fișa postului, au fost împărțite, zilele acestea, de către șefii de inspectorate. 

Într-o societate normală, într-o instituție strategică, răspunzătoare de siguranța cetățenilor, acești bani ar trebui să ajungă numai la polițiștii merituoși. Nu se întâmplă așa, cel puțin în Poliția Română!

Șeful suprem, ordonatorul de credite, gestionarul banilor publici, îi împarte în funcție de intensitatea senzației pe care o simte când buzele calde îi pupă dosul sensibil! Suntem ironici, sarcastici, furioși, pe bună dreptate. Să fii un bun polițist, cinstit, loial, drept, performant, exagerat de performant, devotat meseriei și semenilor pe care ai jurat să-i slujești și să-i aperi de răufăcători, n-au fost niciodată criterii de selecție pentru acordarea acestui spor!

Pupincurismul, mai nou, sugincurismul, slugărnicia și obediența duse la extrem, gâdilă orgoliul, neuronul și pixul șefului inspectoratului de poliție.
La IPJ Neamț, a fost si este subiect tabu acest spor. Nu știm cine l-a primit, pentru ce merite, cu ce drept. Nu ne rămâne decât să credem că iarăși au fost mânjiți pe la bot șefii viitori pensionari, amantele, nepoții, ori „locotenenții” nelegiuiților sau „văruitorii” partidelor politice. 
Există MAFIE ÎN POLIȚIA ROMÂNĂ? Da, una bine organizată, cel puțin în jurul acestui spor!
Șeful Poliției Române a zis, cu venele umflate și ochii bulbucați, că șefii ipj-urilor care „fac măgării” în legătură cu această activitate, care nu invită la ședințele în care se discută și se stabilește acordarea „sporului de excelență” toate sindicatele, vor fi schimbați din funcții!
Mare declarație, mare promisiune!
În opinia noastră, un MARE FÂS!
Hai cu manageria care salvează poliția, hai cu furtul din banul public, hai cu prostirea polițiștilor, hai cu batjocorirea populației!
 
Ioan Cănărău, președintele Sindicatului Europol Neamț
 

4 comments

 1. Observator din umbra 5 iulie, 2021 at 05:41 Răspunde

  ,,Să fii un bun polițist, cinstit, loial, drept, performant, exagerat de performant, devotat meseriei și semenilor pe care ai jurat să-i slujești și să-i aperi de răufăcători, n-au fost niciodată criterii de selecție pentru acordarea acestui spor”. Iarăși l-au sărit pe domnul Cănărău, de la acordarea salariului de merit, tocmai când se gândea și el să iasă la pensie și voia să mai acumuleze ceva bănuți ? Și-așa , datorită ,,afecțiunilor medicale” pe care le are, nu prea servește ture de noapte și mai rar sâmbăta și duminica. Cu munca, ce să zic, nu prea se omoară cine știe ce, de performanță nici nu poate fi vorba la el. Să ne spună dumnealui, ce îl recomandă, pentru a putea beneficia de acest stimulent financiar ? Sau să ne spună, ce polițiști, colegi de-ai dumnealui, au avut merite deosebite în activitatea zilnică și nu le-a fost acordat acest drept, în detrimentul altora, care după părerea dumnealui sunt pupincuriști, slugarnici și obedienți ?

  • George 5 iulie, 2021 at 08:55 Răspunde

   Ce-i, pulane, nu-ți place critica????? V-ați născut pupați în cur?????? Vă împărțiți bani pentru incompetență și mai faceți și gât?????? Spune cine mama dracului se îmbuibă din banii statului, pulane????????? V-ați tras Poliție pe persoană fizică????????

   • Andrei Varga 5 iulie, 2021 at 16:13 Răspunde

    Adevarul e că in corpore poliția ar trebui desființată și nu i s-ar simți deloc lipsa .
    După Caracal, Onești, după abuzurile și incompetenta arătate de Activistul buzoian și de Geana Florin, când găinarii au ciomăgit in prezența poliției pe cel care filma o ilegalitate la o adică, din plin am văzut cu toții acest postulat aceasta ridicolă axioma .
    Căci ebo axioma, și știm că nu ne trebuie demonstrat o axioma, poliția este cea mai nereformata structura postdecembristă.
    Cu chestori pensionați la 42 de ani angajați a doua zi din nou că secretari de stat, cu aranjori la examene la Academie, vuiește presa toată zi de zi de abuzurile comise.
    De fapt când o gașcă de milițieni din câte o femeie, se pisa pe un reținut noaptea pe camp, ce mai discutam ???

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.