Izolația pereților interiori cu celuloză suflată

0
726

Iată ce trebuie să știi despre acest material ecologic pentru pereții interiori din casa sau mansarda ta

 

 

 

Izolația de celuloză densă în pereții cu știft dublu oferă performanțe ridicate și mențin în același timp o amprentă redusă de carbon. Aceasta abordare este perfectă pentru termoizolația unor pereți închiși, existenti, ori într-o mansardă – celuloza poate sa fie suflata ori pulverizata, in mod mecanic, creand o umplutură liberă ce poate umple orice spațiu. Tot mai mulți constructori din întreaga lume considera izolația de celuloză de departe cea mai practică și mai rentabilă metodă.

Ce este celuloza suflată?

Celuloza este un tip de produs pe bază de lemn sau hârtie. Este suflata mecanic în sau pe spații goale din partea structurală a unei case, pentru a încetini transmisia căldurii sau a frigului.

Izolația de celuloză este groasă, densă și aglomerată, cu o consistență asemănătoare penelor de puf. Avantajul principal al acestei forme și dimensiuni este că izolația se poate potrivi în zone închise (cum ar fi pereții) și se poate conforma în jurul obstacolelor, cum ar fi firele și conductele (găsite atât în pereți, cât și în mansarde).

Izolațiile comerciale de celuloză sunt în general derivate din lemn și mai precis din hârtie: ziare reciclate, carton, hârtie de birou și alte produse obișnuite de hârtie. Din acest motiv, izolarea celulozei este considerată un produs ecologic.

Cum este ea suflată/pulverizată în clădiri?

Pentru a se lipi de pereții, umezeala introdusă în etapa de sprayare ajută celuloza pulverizata să se atașeze de perete. Cu izolația suflata, totuși, celuloza este uscată. Pentru a umple pereții finisați, se fac găuri în tencuială sau în gips-carton pentru a permite accesul duzei suflantei. Pentru mansarde, izolația de celuloză este suflată în paralel cu grinzile.  

Ce implică procesul de instalare a izolației de celuloză uscată?

Baxurile de celuloză ambalate dens sunt alimentate în cutia unei suflante alimentate de un motor electric. Rotirea dinților sau a paletelor de jos a aparatului afaneaza celuloza.

Celuloza este suflată în pod sau în pereți prin tuburi lungi și flexibile care trec de la suflanta la o duză de aplicare. Celuloza este lăsată apoi să umple cavitățile sau sa acopere izolatia existenta. Nu se pune presiune asupra celulozei; acest lucru îi permite să se așeze singura, în timp.

Pereții sunt împachetați și vopsiți, in etapa finala.

Avantajele celulozei suflate

Există o serie de beneficii în utilizarea izolației de celuloză față de alte tipuri de materiale termoizolante:

  1. Izolația de celuloză cu umplutură liberă se poate așeza în jurul și se poate conforma cu majoritatea obstacolelor găsite în pereți și mansarde.
  2. Celuloza cu umplutură liberă este relativ accesibila ca pret si are o valoare chiar mai buna decat a fibrei de sticla.  
  3. Când pereții sunt deja terminați, injectarea izolației de celuloză cu umplutură liberă este una dintre puținele modalități de adăugare a izolației. O alternativă este de a da jos gips-cartonul și de a folosi plăci sau role din celuloza sau alte materiale.  
  4. Izolația cu celuloza se comporta bine împotriva insectelor și a paraziților, deoarece este tratată cu borat.

Decide-te acum să scapi de stresul facturilor pe timp de iarnă! Ai 35% economie la încălzire după ce îți izolezi podul sau mansarda cu celuloză, la Izolatiinaturale.ro.

Articol sponsorizat

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.