Cele mai frecvente greșeli când vine vorba de încălzirea în pardoseală

0
1168

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iată la ce trebuie să fii atent când instalezi aceste sisteme în locuințe sau spații comerciale

 

 

 

 

 

 

 

Confortul, luxul și eficiența sistemelor de încălzire în podea sunt lucruri care ne atrag pe tot mai mulți oameni, proprietari de case, apartamente, spații industriale ș.a.m.d. Totuși, acest domeniu nou nu este deloc simplu sau ușor de înțeles. Iată ce se poate întâmpla și ne poate aduce inconveniente:

  • O instalarea necorespunzătoare a pardoselei

Deoarece încălzirea pe bază de agent termic utilizează tuburi sau conducte pentru a transporta apa fierbinte sub podea, este crucial ca pardoseala  din casa  să fie instalată corect mai întâi. Dacă acestea nu sunt instalate pe o suprafață plană sau dacă nu se folosește suficient adeziv pentru plăci în timpul instalării, plăcile se vor crăpa când se aplică presiune. 

Iată ce puteți face în schimb:

Asigurați-vă că este utilizat suficient adeziv și că suprafața pe care va fi instalat sistemul este plană. Acest lucru se poate face lăsând betonul să se usuce cel puțin 24 de ore înainte de a începe instalarea unei pardoseli noi. De asemenea, puteți alege să instalați încălzire radiantă electrică, deoarece aceasta folosește plăcuțe subțiri cu fir electric, cabluri sau covorase. 

  • Uiți de înălțimea adăugată

Aceasta este o greșeală destul de frecventă, deoarece sistemele de încălzire nu adaugă prea mult în ceea ce privește înălțimea podelei. Dacă alegeți să instalați un sistem electric de încălzire prin pardoseală, nici nu va trebui să vă faceți griji cu privire la acest factor, deoarece înălțimea suplimentară a podelei pentru acest tip de sistem este, în general, minimă. Pe de altă parte, dacă alegeți să obțineți un sistem cu agent termic, veți avea o înălțime suplimentară a podelei de cel puțin doi-trei cm. Cu toate acestea, ar trebui să vă faceți griji în legătură cu acest lucru numai dacă instalați sistemul de încălzire într-o singură cameră. Nu veți întâmpina această problemă dacă instalați sistemul într-o casă nouă sau dacă refaceți un etaj întreg al unei case.

Alta optiune?

Dacă instalați un nou sistem de încălzire prin pardoseală într-o singură cameră, nu uitați să țineți cont de faptul că va exista un prag (un pas mai inalt) care să ducă la zone care nu au încălzire prin pardoseală. Și dacă credeți că va fi imposibil să adăugați un pas în casa, ar fi o idee mai bună să alegeți opțiunea electrică a încălzirii prin pardoseală. 

  • Lipsa izolației 

O altă problemă apare atunci când pardoselile încălzite sunt plasate pe o izolație inadecvată, lucru ce duce la un consum excesiv de energie. Soluția? Folosește întotdeauna recomandările producătorului.

  • Instalarea termostatului într-un loc greșit

Motivul pentru care ne încălzim și răcorim casele este pentru a ne simți confortabil în ele. Sistemele de încălzire moderne ne permit să stabilim o temperatură dorință, în cameră:

Termostatul citește temperatura în camera și controlerul crește sau scade căldura provenită de la centrala termică (sau pompa de căldură) pentru a o realiza și a o întreține.

Este ușor de înțeles dar când începeți să configurați sistemul, trebuie să luați în considerare o mulțime de detalii care vor decide dacă ocupanții se vor simți efectiv confortabil… pentru că există o diferență uriașă între confortul unei camere care este încălzită de „explozii” de căldură și o cameră care a fost încălzită treptat și corect

Soluția? Comenzile sistemului trebuie să fie ușor de configurat: decideți perioadele de timp în care doriți ca încăperea să aibă o anumită temperatură. Programați acest lucru în controler. Și

când termostatul află că temperatura a scăzut sub sau a depășit temperatura setată, se va întoarce la încălzirea pornită / oprită. Nu ascundeți termostatul într-un dulap, într-o zonă neîncălzită, în lumina directă a soarelui, într-o zonă cu curenți de aer, lângă o sursă puternică de căldură (acesta va citi în mod greșit aerul, fiind influențat de alte surse).

Fără îndoială, lista nu se oprește aici și include și alte cazuri ce trebuie discutate. Investește în echipamente de calitate și începi cu dreptul  – bucură-te de un confort maxim cu un consum mai scăzut de energie, prin produsele Case Călduroase – descoperă aici întreaga ofertă pentru încălzire în pardoseală!

Sursa foto: Magnum Heating

Articol sponsorizat

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.