Nemții de la Agrotrade au propulsat județul Neamț în Top 10 investiții străine

0
1354

Județul Neamț se află din nou în Top 10 investiții străine,  după ce nemții de la Agrotrade au injectat o sumă considerabilă în afacerea lor din Secuieni.  În același timp, însă, Neamțul s-a clasat printre ultimele după valoarea investițiilor străine noi, cu o sumă infimă plasată în economia locală.

Datele Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) arată că, luna trecută, județul Neamț a ocupat locul 7 în țară după valoarea capitalului social străin majorat, după Brașov, cu 7,33 milioane de euro, și înainte de Sibiu, cu 2,40 milioane de euro.

În mai, două societăți comerciale au investit în activitățile lor 2.420.815 euro, din care 1.913.300 de euro au fost ai  Agrotrade SRL Secuieni, cu investitor majoritar din Germania. Compania nemțeană s-a situat pe locul 13 între primele 40 de societăți comerciale după participarea străină la capitalul social total subscris, exprimat în valută. Numele celeilalte societăți, care a investit 507.515 euro, nu a fost făcut public de ONRC.

În ceea ce privește investițiile noi, Neamțul nu a reușit să atragă decât un capital străin de 20,3 euro de la o firmă nou înmatriculată, clasând județul pe locul 38 în țară.

Investițiile autohtone în economia locală au scăzut la 63.480 de lei, în luna mai, provenind de la 120 de firme nou înmatriculate. În medie, o societate comercială cu capital românesc a investit 530 de lei.

(Sursa foto: www.fool.com)

N.R.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.