Vandalizarea statuilor fondatorilor statului american este primul semn al decăderii celei mai mari democrații a lumii

1
754

Aici nu mai este vorba despre România, care, la nivel global, nici nu prea contează, este vorba despre o mare parte a planetei, dar mai ales de zonele civilizate, precum Europa Occidentală, SUA, Canada, Australia etc.
Lucrurile au luat-o razna de ceva ani și, cu siguranță, merg spre dezastru. De ce spun acest lucru?
Haideți să analizăm termenul “om de culoare”, care este folosit, azi, pentru a desemna o persoană de rasă neagră, pentru că metisajul actual, ce poate fi extrem de benefic, nu a amestecat în așa măsură rasele încât să dispară cea albă, galbenă sau neagră. Dacă unui negru nu ai voie să-i spui că este negru, ci de culoare, ce facem cu ceilalți? Culorile sunt mai multe, iar celelalte rase au dreptul și ele să le folosească, așa că este firesc să-i spui unui negru, negru, unui alb, alb unui asiatic galben, dar în niciun caz negrotei, albinos sau gălbejit. Dacă termenul de culoare este folosit numai pentru negri, noi ceilalți suntem incolori? Dar amerindienii (pieile roșii), singurii locuitori autohtoni care și azi trăiesc în rezervații ce drepturi au? Despre ei nu prea vorbește nimeni!
Cu siguranță, rasismul nu mai există în lumea civilizată, dar se pare că, astăzi, și fenomenul a pornit din SUA, pentru negri se încearcă obținerea unor privilegii prin autodamnarea albilor. Spre exemplu, la angajarea pentru un loc de muncă, un negru este preferat unui alb, evident, când pregătirea lor este asemănătoare. Cine spune că în SUA mai este rasism, este doar un propagandist moscovit. Problema negrilor este mai slaba lor pregătire, pentru că majoritatea urmează scoli numai până la un anumit nivel, cei cu studii ocupă posturi și funcții importante, inclusiv în conducerea statului.
Distrugerea, vandalizarea sau mutarea statuilor fondatorilor și creatorilor statului american sunt primele semne ale decăderii celei mai mari democrații a lumii. Nimeni nu este de acord cu sclavia negrilor, asemenea fapte nu trebuie să se repete, dar urmașii sclavilor negri trăiesc, azi, în SUA și contribuie la dezvoltarea statului american, egali în drepturi cu albii, mexicanii și celelalte naționalități și rase.
Libertatea și drepturile unui individ sau grup se opresc atunci când afectează libertatea și drepturile altui individ sau altui grup.
Dacă ai depășit aceste limite ai comis un abuz care trebuie sancționat de organele statului!
P.S. Pentru că tot este Campionatul European de fotbal, UEFA ar trebui să interzică umilitoarea îngenunchere a fotbaliștilor, pentru că acești tineri nu au greșit cu nimic, iar acest act este doar unul politic!
(Sursa foto: freedomhouse.org)
 
Vălu Năstăselu

1 comment

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.