6 motive pentru care unii tineri aleg o meserie în contabilitate

0
675

Luati in calcul o cariera in industria de contabilitate, insa nu stiti daca este calea potrivita pentru Dvs? In randurile urmatoare prezentam cateva aspecte pozitive legate de aceasta meserie care ii determina pe unii tineri sa aleaga o meserie in domeniul contabilitatii:

 

 

 

 

 

1. Nu se vor plictisi niciodată

Acest lucru v-ar putea surprinde, dar ideea conform careia contabilitatea ar fi plictisitoare este doar un mit! Pentru multi contabili, fiecare zi este noua si incitanta – nu trebuie sa se ingrijoreze niciodata ca lucrurile ar putea deveni plictisitoare. Asta deoarece industria de contabilitate implica o multime de activitati variate, iar contabilii sunt implicati adesea in diferite aspecte ale operatiunilor unei companii. Asadar, nu vor exista sanse prea mari sa se plictiseasca.

2. Se bucura de stabilitate

Contabilitatea ofera acel lucru dupa care multi dintre noi tanjesc dupa anii de studentie: o cariera de incredere. Cu alte cuvinte, se vor bucura de stabilitate. Conform website-ului www.firme-contabilitate.net, cei ce lucreaza in domeniul contabilitatii se bucura de obicei de un program de lucru stabil, un salariu ce va creste pe parcurs, beneficii, si abilitatea de a-si planifica viitorul cu un plus de incredere.

3. Vor avea posibilitatea de a descoperi lucruri noi

Avand in vedere faptul ca tinerii obisnuiesc sa-si schimbe locul de munca de cateva ori pe parcursul carierei, a lucra intr-o industrie cu atat de multe oportunitati reprezinta un mare avantaj. Ei ar putea deveni conducatorii unei afaceri, manageri cu functii importante, sau chiar antreprenori.

Avand o cariera in contabilitate, un tanar poate migra cu usurinta o data cu profesia (pe verticala) – fie la compania in cadrul careia isi desfasoara activitatea fie in o alta companie – sau chiar catre ceva complet diferit, precum invatamant sau investitii (pe orizontala). De asemenea, ar putea deveni chiar un manager de rang inalt sau lider (cum ar fi pozitia de director financiar al unei companii) sau sa isi infiinteze propria lui companie folosindu-se de notiunile acumulate in perioada in care a fost contabil.

4. Vor întâlni persoane interesante

Fie ca este vorba despre clienti, colegi, sefi, mentori sau alti oameni pe care acesti tineri ii vor intalni la diferite evenimente, cariera lor in contabilitate ii va pune in contact cu oameni proveniti dintr-o diversitate de medii sociale. De aici si potentialul extraordinar al acestei carierei – ganditi-va doar la oportunitatile de a fi cunoscut. Relatiile care pot fi construite in timpul carierei de contabil vor avea un rol foarte important in cresterea personala si profesionala. Si vor exista destule relatii din care un tanar sa poata alege.

5. Vor învăța în permanență

Schimbarile permanente din tehnologie si modificarile legislative au ca rezultat faptul ca domeniul contabilitatii se afla intr-o continua evolutie. Fiind un profesionist, un tanar care alege aceasta cale va trebui sa tina pasul cu cele mai noi practici si mijloace pentru a reusi. Iar acest lucru reprezinta o modalitate excelenta de a ajunge in varful industriei respective, de a deveni un lider si de a se face observat.

6. Există loc pentru dezvoltare

Asa cum ati observat pana acum, contabilitatea este o industrie importanta si ofera o multime de oportunitati in cariera. Contabilii pot – si chiar fac asta – sa lucreze aproape oriunde. Deoarece sunt atat de cautati, exista si numeroase oportunitati de a fi promovati. Cu putin efort sustinut, motivatie, pasiune si profesionalism, un tanar poate atinge toate recompensele pe care aceasta industrie le are de oferit.

Articol sponsorizat

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.