Tânără lăsată la cheremul soțului abuziv. Ordinul de protecție, anulat de Tribunalul Neamț în condiții discutabile

3
2658

O tânără din Târgu-Neamț, care obținuse în primă instanță un ordin de protecție împotriva soțului său care o abuza, se află din nou în pericol după ce Tribunalul Neamț a admis apelul formulat de bărbat. Cel puțin discutabil este că apelul s-a judecat fără prezența în sală a tinerei, aceasta neprimind citația pentru a se prezenta la proces. În plus, dosarul nu apare pe portalul Tribunalului Neamț, semn că tânăra nu avea de unde să afle când se judecă apelul formulat de către soțul său împotriva deciziei Judecătoriei Târgu-Neamț.

Geanina S. a cerut, la începutul lunii mai, emiterea unui ordin de protecție împotriva soțului ei care o amenința și o abuza.

Pe 13 mai, Judecătoria Târgu-Neamț a admis cererea privind emiterea ordinului de protecție, formulată de procurorii târgnemțeni pentru Geanina S. împotriva soțului acesteia, Marius S.

„Dispune emiterea următorului ORDIN DE PROTECŢIE: Obligă pârâtul (***) S. Marius să păstreze faţă de reclamanta S. Geanina o distanţă minimă de 50 m, pentru o perioadă de 6 luni de la data pronunţării prezentei hotărâri. Obligă pârâtul să păstreze faţă de reşedinţa reclamantei o distanţă minimă de 50 m, pentru o perioadă de 6 luni de la data pronunţării prezentei hotărâri. Atrage atenţia pârâtului că încălcarea oricărei obligaţii sau interdicţii cuprinse în prezentul ordin constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti, conform art. 47 alin. 1 din Legea nr. 217/2003, care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Respectarea prezentului ordin de protecție este obligatorie și pentru reclamantă. (***) O copie a dispozitivului prezentei hotărâri se va comunica în maximum 5 ore de la momentul pronunţării către IGPR – IPJ Neamţ – Poliţia oraşului Târgu Neamţ şi către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date. Executorie fără somaţie sau fără trecerea vreunui termen. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în decizia Judecătoriei Târgu-Neamț, pronunțată în data de 13 mai.

Nemulțumit, soțul a atacat decizia cu apel, acesta judecându-se joi, 27 mai, la Tribunalul Neamț, fără ca Geanina S. să fie prezentă. Nu este exclus ca la dosar să existe o dovadă de citare a agentului procedural că a predat sau a lăsat citația în cutia poștală. Chiar și așa, este curios de ce dosarul cu pricina nu apare pe portalul Tribunalului Neamț nici la această oră.

În aceeași zi, polițistul însărcinat cu supravegherea soțului a primit minuta Tribunalului Neamț din care rezulta admiterea apelului și schimbarea în totalitate a hotărârii Judecătoriei Târgu Neamț, în sensul că ordinul de restricție a fost anulat.

Târgnemțeanca poate să facă o cerere în anulare și cerere de suspendare a executării hotărârii Tribunalului Neamț, însă până se va judeca, ordinul de protecție va fi desființat.

Tinerei îi este teamă pentru viața ei și a copilului, iar întrebarea este cine va răspunde în cazul în care soțul le va face rău?

La nivel național, au fost înregistrate nenumărate cazuri cu femei abuzate de către soți agresivi, împotriva cărora autoritățile nu au luat  măsuri la timp.

Ordinul de protecție poate fi emis de instanță sau de polițiști cu scopul de a preveni și combate violența în familie cu rolul de a asigura protecție persoanei aflate în pericol.

Sursa foto: malaysiantalk.com/

D.M.

3 comments

 1. S. Marius 31 mai, 2021 at 21:03 Răspunde

  Aceste lucruri mincinoase cu care ea încearcă sa ma îndepărteze de copil, datorita unor bănuieli și frustrări de-ale ei, au ieșit la iveala. Inițial la prima judecata a avut câștig de cauza, pt ca ma acuzat ca as fi gelos, ceea ce e foarte fals. A încercat sa îmi insceneze un dosar penal cu niște planuri machiavelice și fiind femeie, are o oarecare credibilitate. Chiar cu dovezile concrete care le-am avut, tot am pierdut în prima faza. Nu e adevărat ceea ce vrea ea sa promoveze, singura mea dorința este sa pot tine legătură cu copilul nostru, vrea sa se răzbune, sa ia autoritatea părintească, datorita faptului ca a fost mereu bolnava de gelozie, toată relația eu având de suferit și fizic și psihic, datorita problemelor ei și în momentul de fata ea are o bănuială cum ca eu as fi înșelat-o, de aici dorința ei arzătoare de razbunare. De o luna am încercat și eu și ai mei sa luam legătură cu băiatul meu, fiind imposibil, datorita relei sale vointe. Chiar sa o fi înșelat, asta îmi ia dreptul de a fi tata? Se pare ca din punctul ei de vedere, da! Măcar de era adevărat… Însă bănuielile ei, mereu au fost concrete în mintea ei.

 2. Andrei Varga 2 iunie, 2021 at 15:58 Răspunde

  Multe sunt înscenări făcute de profitoare, și drept urmare e bine de cântărit cu atenție caz cu caz.
  Nu întâmplător exista Asociația Tata în România, să știți .
  Noroc cu justiția care cântărește strict pe baza de probe, de înscrisuri și marturii.
  Foarte multi bărbați au fost denigrați și mulți au pătimit .
  Am trecut prin așa ceva, deși cunoscusem avocatul din oficiu atunci în sala, am câștigat și procesul și apelul fără probleme.
  Cel puțin la mine justiția a mers pe probe nu pe povești și exagerări .

 3. Raul Petre 4 iunie, 2021 at 00:06 Răspunde

  Asa se întâmplă când unor femei li se pune pata. Nu înțeleg ce legătură are copilul cu răzbunările dintre părinți. Ar trebui sa se sesizeze autoritățile și sa controleze puțin aceasta mama. (nu te poți răzbuna pe copil în felul asta) în primul rand răzbunările nu se fac publice. Ce pui pe internet, aici rămâne. Cum ar fi ca peste ceva ani, sa rada de copil, prietenii lui, când vor gasi lucruri din astea pe net despre familia lui. Aceasta mama, probabil într-adevăr are probleme de personalitate, care ii afectează chiar și discernământul. Chiar azi văzusem la știri, cum o mama și-a omorât copiii, tot datorita unor frustrari. O examinare psihologica în acest moment, probabil ar fi utila, ba chiar indicata. După părerea mea, atât timp cât te răzbuni pe copil, să poți demonstra ceva, clar nu te poți numi părinte. Dacă as fi judecător, as lua copilul din asemenea maini. Cat despre tine tata, îti urez răbdare și fii liniștit în privința legăturii părintești, nimeni nu îți poate lua dreptul acesta! Îmi pare rău pt copil, oricum va rămâne marcat!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.