Greșeli majore pe care este important să nu le faci în colaborarea cu o firmă

0
881

          Indiferent daca te afli la inceput de drum sau ai deja multi ani de experienta pe piata, colaborarile cu alte companii par aproape mereu a fi niste lucruri tentante. Dincolo de aspectele ce tin de partea financiara, un parteneriat bun iti poate ajuta afacerea sa creasca si mai mult si sa capete si mai multa notorietate. Din pacate insa, efectele pot fi unele absolut devastatoare atunci cand asocierea se face cu o companie neserioasa, care nu isi respecta partea de contract si nu crede in valorile companiei tale. De-a lungul timpului vor aparea in mod cert numeroase oportunitati pe care va trebui insa sa le analizezi in detaliu inainte de a lua o decizie, pentru ca asa cum spune si o vorba  celebra din popor „graba strica treaba”. Din fericire insa, in prezent informatiile se afla la cel mult un click distanta de noi, astfel ca Internetul reprezinta un aliat de nadejde in identificarea partenerilor de afaceri potriviti.

             Colaborarile de succes presupun analize amanuntite si gasirea unor parteneri care sa impartaseasca aceleasi valori ca si tine, lucru ce este departe de a fi unul usor. Daca esti pe punctul de a face un astfel de pas, iata cateva greseli comune pe care este esential sa nu le faci in acest proces complex.

            Nu te baza doar pe încredere încă din prima zi

            Increderea este un lucru ce se castiga in timp, de aceea este recomandat sa nu te bazezi pe ea inca din ziua in care parteneriatul a luat fiinta. Desi este esential sa crezi in tine si in deciziile pe care le ei atunci cand vine vorba despre propria afacere, nu strica uneori sa lasi timpul sa treaca putin, astfel incat sa poti evalua intr-un mod cat se poate de obiectiv eficienta noului parteneriat. Este absolut firesc sa ai asteptari de la un partenerial, insa nu iti imagina ca efectele acestuia se vor vedea din prima zi.

            Asocierea cu firme ce au un istoric juridic sau financiar problematic

            A bate palma cu o companie este un proces ce presupune multa vigilenta din partea ta, in special atunci cand iti doresti ca lucrurile sa se indrepte in directia scontata. Exista o multime de firme care de-a lungul timpului au avut de-a face cu sistemul juridic sau cu cel financiar intr-un sens mai putin bun, astfel ca imaginea acestor intreprinderi a avut grav de suferit. Din acest motiv, este recomandat ca inainte de a stabili orice fel de parteneriat, este imperios necesar sa verifici in detaliu cateva date esentiale despre firma cu care urmeaza sa colaborezi. Daca vei alege totusi sa colaborezi cu o firma ce are un istoric mai putin bun, va trebui sa iti asumi toate riscurile acestui lucru.

            Conceperea unui contract cu clauze ambigue

            Stabilirea unor clauze cat mai clare in contractul aferent parteneriatului reprezinta aspect cu o importanta majora avand in vedere ca orice detaliu ambiguu poate fi reinterpretat in defavoarea ta daca situatia va impune acest lucru. Asadar, asigura-te ca atunci cand vei concepe contractul, toate clauzele sunt inscrise in cel mai clar mod posibil, astfel incat sa nu existe loc de niciun fel de interpretari.

Articol publicitar

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.