(GALERIE FOTO) Deșeuri din Cimitirul „Eternitatea” abandonate pe malul Moldovei. Ar fi implicată firma unui cumătru al șefului Poliției Roman

2
2976

Tone de deșeuri adunate din Cimitirul „Eternitatea” (Roman) au fost abandonate, în cursul zilei de ieri, pe un teren viran situat pe malul stâng al râului Moldova, în zona fostei gropi de gunoi a orașului, la o aruncătură de băț de „Oraca”. Este vorba de depozitul de deșeuri pe care firma de salubritate nu mai reușește să-l dezafecteze.

Camionul unei societăți comerciale, care ar fi a cumătrului șefului interimar al Poliției Roman, Radu Constantin, a efectuat mai multe curse, transportând deșeurile din cimitir. Mașina folosită este un Iveco roșu eurotracker 8×4, pe care niciun echipaj de poliție nu a avut curiozitatea s-o oprească pe traseu pentru control.

Locul în care au fost abandonate deșeurile:

Sursele noastre afirmă că printre resturi se află și oseminte umane. La vedere, așa cum se observă și în fotografii, sunt bucăți de coroane, lumânări din plastic, deșeuri vegetale, dar și deșeuri din construcții rămase de la construirea cavourilor și amenajarea unor locuri de veci. Toate acestea au fost transportate pe malul râului Moldova, într-un loc unde este interzisă abandonarea deșeurilor. Pentru a șterge urmele, autorul faptei a folosit un utilaj pentru a nivela terenul și ascunde deșeurile. Chiar și așa, resturi de deșeuri (lumânări, coroane, cruci) ies din pământul nivelat.

Conform noii legislații, autovehiculele folosite pentru transportul ilegal de deșeuri se confiscă. Dacă autoritățile vor să facă un control serios, pot lesne identifica, pe camerele de supraveghere din zonă, camionul care a transportat tonele de mizerii pe malul Moldovei.

D.M.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. lorena.@ 13 mai, 2021 at 19:22 Răspunde

    Aceasta situatie ilegala ar trebui sa faca obiectul unei cercetari la fata locului atat a Sistemului de Gospodarire a Apelor Neamt – Administratia Bazinala de apa SIRET – Bacau dar si a Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Neamt ! Depozitarile se afla pe zona de protectie mal stang a Raului MOLDOVA; se vad urmele de excavator cu senile care a” ingienizat ” locul cu pricina! in zona adiacenta se vede clar Depozitul Temporar de deseuri ROMAN dar si basa de colectare a apelor uzate puternic poluatoare ( culoare albastru verzui); atat „Depozitul Temporar” cat si basa trebuiau dezafectate de mult timp odata cu deschiderea depozitului Central de la localitatea GIROV! dar cine sa aplice prevederile legale??? Iftimie directorul pus de PSD la GNM – Comisariatul Judetean NEAMT care asteapta sesizari ca ii este frica de denunturi penale iar de la Gaina de la A.B.A.SIRET – BACAU – SGA NEAMT nu te poti astepta pentru ca nu stie locatiile ( o fi sau nu in Bazinul Hidrografic SIRET????!!!) !!

  2. lorina.@ 13 mai, 2021 at 21:11 Răspunde

    SE poate sesiza atat Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean NEAMT dar si Sistemul de Gospodarire a Apelor NEAMT – Administratia Bazinala de Apa SIRET BACAU; zona afectata se afla in zona de protectie mal stang raul MOLDOVA care ar putea fi si inundabila !!! Dar cine sa o faca ?? IFTIMIE, care asteapta sesizari, de teama unor eventuale Denunturi Penale iar Gaina de la Adminsitartaia Bazinala de Apa SIRET – BACAU nici atat, el nu cunoaste Bazinul Hidrografic SIRET!! in zona adiacenta se afla Depozitul Temporar de deseuri si basa aferenta ce colecteaza levigatul ; depozitul trebuia de mult timp desfiintat si deseurile mutate la Depozitul Central de la GIROV, judetul NEAMT!!!terenul de amplasament trebuie redat in totalitate in functiunea initiala ! Cum se spunea anterior cine sa aplice legea Iftimie sau GAINA!??? Poate face domnul Prefect de Neamt o adresa la cei doi, inca directori la unitati de stat!!!?????

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.