Șefa adjunctă a Fiscului nemțean, urmărită penal. Problemele i se trag de la firma soțului

0
3212

Rodica Delia Negură, fostă șefă plină a Administrației Județene a Finanțelor Publice Neamț și actuală șefă adjunctă a instituției (Serviciul Colectare), este urmărită penal pentru conflict de interese. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Conform ANI, șefa adjunctă a Fiscului nemțean ar fi semnat documentele care au stat la baza vânzării unor bunuri scoase la licitație în cadrul măsurii de executare silită, bunuri ce făceau parte din patrimoniul firmei soțului. Mai mult, inspectorii ANI susțin că Rodica Delia Negură se face vinovată de conflict de interese și pentru că ar fi semnat, în calitate de șef al Fiscului, procesul verbal pentru eliberarea sumei rezultată din vânzarea bunurilor, bani cu care au fost acoperite datoriilor firmei soțului.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de „conflict de interese” (text în vigoare până la 28 iulie 2017), prevăzută de art. 301 din Codul Penal.

„Prin semnarea în calitate de conducător al organului de executare, a documentelor care au stat la baza continuării unor măsuri de executare silită (constând în vânzarea la licitație a unor bunuri imobile) a societății comerciale al cărei administrator și asociat unic este soțul persoanei evaluate, a existat un interes de natură patrimonială pentru acesta. De asemenea, la data de 02 mai 2017, în calitate de conducător al organului de executare, NEGURĂ RODICA DELIA a semnat procesul-verbal privind eliberarea sumei rezultată din executarea silită, conform căruia, în temeiul prevederilor art. 259 din Legea nr. 207/2015), s-a procedat la distribuirea sumei de 54.007 lei (rezultată din vânzarea bunurilor scoase la licitație) pentru stingerea obligațiilor datorate de către societatea comercială al cărei administrator și asociat unic este soțul persoanei evaluate”, se arată în comunicatul ANI.

La începutul lunii martie, inspectorii ANI au anunțat că un funcționar public (Carmen Lăcătușu) din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Neamț, nu-și justifică averea.

Inspectorii ANI au constatat:existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 230.161,34 lei (aprox. de 57.436,48 euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către Carmen Lăcătușu, funcționar public în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Neamț, în perioada 20 noiembrie 2006 – 31 decembrie 2017”.

În aceste condiții, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Bacău, pentru încererea acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către funcționarul Fiscului nemțean.

N.R.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.