Cei ce conduc România au făcut totul pentru a distruge educația, pentru ca tinerii să fie slab pregătiți, debusolați, săraci și ușor de manipulat

0
747
 

Inventivi, ca de obicei, dar numai în tâmpenii, am creat cea mai absurdă piramidă a valorilor din lume, mult mai absurdă chiar decât cea comunistă. Comuniștii au eliminat valorile adevărate, dar după anii ’80 și-au dat seama că fără oameni pregătiți nu se poate face nimic și i-au pus la conducerea unităților economice, chiar dacă politrucii partidului au rămas la decizii lângă conducătorul suprem.
În primitivismul său, Ceaușescu a realizat totuși că specialiștii sunt cei ce pot dezvolta economia și a început să-i folosească. Astăzi, absurdul a atins cote paroxistice, iar inteligența, pregătirea și educația au fost înlăturate total. Evoluția negativă a societății este dirijată de autorități, indiferent de culoarea politică.
Baza societății este reprezentată, ca peste tot, de omul simplu, prin număr, prin munca la care se pricepe, fără o pregătire specială, dar cu educația celor șapte ani de acasă și din școală. După decembrie ’90 , dar mai ales după anii 2000, cei ce au condus și conduc România au făcut totul pentru a distruge educația și învățământul, pentru ca tinerii să fie slab pregătiți, debusolați și săraci și ușor de manipulat.
Pentru a-și atinge scopul și a distruge orice scară a valorilor, bipedele conducătoare au început să promoveze semianalfabeți și inculți loiali lor, care nu ar fi avut nicio șansă să promoveze în condiții normale. Astfel, unii dintre oamenii simpli au devenit proști, adică au ocupat poziții care nu li se cuveneau și la care nu puteau ajunge decât prin pupincurism și participarea la jefuirea țării și a cetățenilor simpli. Odată ajuns prost, acesta vrea mai sus, adică să devină mârlan.
Procesul acesta este simplu, prostul, deși nu știe să scrie și citește foarte greu, este trimis de șefii săi să facă măcar o facultate, deși nu are liceul. Cu o facultate și un masterat pe care nu știe unde le-a făcut, mârlanul ocupă o funcție și aspiră la mai mult, pentru că o funcție mai înaltă aduce venituri mult mai mari. Și atunci mârlanul nostru face rost de două – trei doctorate, plagiate sau inventate, și devine mitomârlă, adică poate ocupa orice funcție în stat. Pentru a fura liniștit, se înconjoară cu mitomârle de rang mai mic care sunt foarte loiale și-l curăță în toate zonele sensibile.
Mitomârla este o specie nouă, extrem de invazivă și rezistentă la covid, deoarece acest virus nu o atacă pentru că riscă chiar el să fie infectat!
 
Prof. Vălu Năstăselu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.