Salariații nemțeni nu mai ies din sărăcie

4
1244

Angajații nemțeni au rămas printre cei mai săraci din țară, situație care cuprinde, lunar, tot mai multe județe. Salariul mediu net pe județ este în scădere și se numără printre primele  cele mai mici din țară. 

În prima lună a anului, potrivit indicatorilor economico-sociali centralizați de atacul.ro, pe baza informațiilor publicate de Institutul Național de Statistică, județul se situa pe locul 11 în țară, după valoarea câștigului salarial mediu net, cu 170 de lei mai puțin comparativ cu luna precedentă și în creștere 182 de lei față de ianuarie 2020.

În agricultură și silvicultură, salariul mediu net pe județ a fost de 2.654 de lei, mai mult cu 377 de lei față de luna precedentă, în industrie și construcții, de 2.409 lei, mai puțin cu 257 de lei, iar în servicii, de 2.873 de lei, în scădere cu 215 lei.

Salariul mediu brut pe județ a fost, în ianuarie, de 4.439 de lei, mai mare cu 241 de lei comparativ cu luna anterioară.

Numărul salariaților, în prima lună a anului, a fost cu 256 de persoane mai mare, la finele lunii ianuarie județul Neamț numărând un efectiv de 87.495 de angajați. Comparativ cu luna corespunzătoare din 2020, numărul persoanelor încadrate în muncă a fost cu 1.080 de angajați mai puțin.

Cele mai multe persoane, 53.195 de angajați (60,5%), lucrau în servicii.

La nivel național, cel mai mic salariu mediu net a fost câștigat în Maramureș (2.557 lei/persoană) și cel mai mare, în București (4.373 lei/persoană).

(Sursa foto: www.line.17qq.com)

N.R.

4 comments

 1. FLORIN 8 aprilie, 2021 at 17:34 Răspunde

  Nu cred ca se refera la:
  1.bugetarii fara numar incompetenti si necalificati platiti cu un salariu mediu de 50 milioane net si ma refer la soferi si femei de serviciu ca in rest mai toti au suta de milioane in mana.
  2.securistii care au paraginit aceasta tara si au iesit la pensii speciale de sute de milioane net/luna,nu pe Marte, la 40 de ani
  2.Judecatori,procurori si militieni care au patronat prin coruptie si complicitate toate hotiile din aceasta tara si au fost recompensati pe”merit” cu salarii aberante si pensii speciale/serviciu halucinante tot de sute de milioane/luna si tot la 40 de ani.

  Deci,dupa cum se vede TOCMAI cei vinovati de distrugerea acestei tari sunt ”recompensati” de clasa politica corupta si santajabila votata de prostii secolului XXI cu aceste privilegii materiale care nu se regasesc in nici o tara din lumea asta.

  Insa,pe prostii secolului XXI care voteaza, platiti ca in Africa, nu-i deranjeaza sa munceasca ca niste sclavi ce sunt pentru a tine aceasta caracatita mafiota, care sugruma aceasta tara, in lux.

  Pe prostii secolului XXI ii deranjeaza…purtarea mastii…pentru asta ies in strada.

  Ieri, Romani, prin guvernul sluga a statului securisto mafiot PNL/USR, s-a imprumutat 4 miliarde de euro pentru a plati aceste salarii si pensii aberante.

  ZERO REFORMA.Datoria externa a tarii a ajuns la 140 de miliarde de euro.
  Nu s-a facut NIMIC cu ei.Toti FURATI.Urmeaza marirea taxelor si a impozitelor puse pe PROSTI.

  Pe PROSTI nu-i deranjeaza fiind PROSTI.

  • OM 9 aprilie, 2021 at 22:32 Răspunde

   Va rog sa-mi permiteti comentariul meu, fiind lezat de afirmatia generala ca Prostii sunt Prosti.
   Cred ca si tu intri in aceeasi categorie Florinaș!
   Lumea iese in strada pt masca! FOARTE BINE! JOS BOTNITA!
   Ai scris comentariul dupa vreo lada de bere?
   Masca de care vorbesti si batjocura pe care o emani fata de poporul asta e de 1 an de zile!
   Corupria si hotia de care vorbesti e de 30 de ani!
   Ce ai facut tu in astia 29 de ani (pana la mască) i lnafara de scuipat seminte si latrat pe net?
   NIMIC!
   Sau daca ai facut vreo inventie, prezinta-ne-o, si imi cer scuze personal!

   • FLORIN 10 aprilie, 2021 at 09:47 Răspunde

    OM-ule prost,masca se ”poarta” in Asia de zeci de ani.In capitala Japoniei,in Hong Kong,in Singapore,etc.
    Se poarta nu ca ”botnita”asa cum reclama prostii secolului XXI cea mai mare parte din ei se regasesc pe campurile ”mioritice”acoperite de gunoaie si mizerie cum nu vezi nici in India sau vreo tara din Africa.
    Se ”poarta” pentru a te proteja de poluare si din respect pentru ceilalți pentru a nu transmite tot felul de boli cum ar fi virozele de sezon inclusiv Covidu-ul din prezent.

    Japonia,Singapore sunt printre cele mai democratice si DEZVOLTATE tari din lume si nu am auzit sa fie ”proteste”impotriva purtarii mastilor.

    La prostii secolului XXI,hotii si inapoiatii Europei,adica la Romanica unde analfabetismul a atins cote astronomice si unde mizeria,indolenta si nepasare sunt reguli de baza,purtarea mastii este ”problema”ca in rest prostii prostilor le-au rezolvat pe TOATE.

 2. George 8 aprilie, 2021 at 20:34 Răspunde

  Subscriu, Florinel! Exact asta am spus și eu! Cu cretinii ăștia s-au căpătuit toți și au distrus țara asta. Nu a mai rămas nimic din ea. Manele, grătare, mașini și telefoane. Popor de idioți.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.