Primăria Săvinești, amendată pentru munții de gunoaie din Lunca Bistriței

2
3213

Comisarii Gărzii de Mediu Neamț s-au autosesizat în urma articolului „Imagini de coșmar! Resturi din cimitir incendiate în plină zi pe malul Bistriței. Cum arată Lunca Bistriței, la Săvinești”, publicat luni în atacul.ro și au demarat un control. Timp de două zile, pe 30 și 31 martie, echipa de control a Gărzii de Mediu a verificat mai multe zone de pe raza comunei Săvinești, inclusiv Lunca Bistriței, constatând că cele prezentate în articol sunt reale. Comisarii au găsit gunoaie atât în locurile indicate în articol, cât și în alte zone, inclusiv pe pășunea comunală, în albia majoră a Bistriței.  Pentru munții de gunoie găsiți în Lunca Bistriței, Primăria Săvinești a fost sancționată cu suma de 15.000 de lei. Dacă verificările ar fi fost efectuate și de angajații de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț, sancțiunile ar fi fost mult mai mari.

 

 

Din păcate, sancțiunile aplicate primăriilor nu au efectul scontat. Soluția ar fi ca autoritățile să-i identifice și să-i sancționeze pe cei care abandoneze deșeurile aiurea.

Anul trecut, Primăria Săvinești a fost sancționată în două rânduri, tot de comisarii de mediu, și tot pentru deșeurile abandonate, cu amenzi în valoare totală de 55.000 de lei.

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. sandi.@ 1 aprilie, 2021 at 19:01 Răspunde

    De ce sa se duca SGA Neamt sa verifice si sa dea sanctiune ! e deranjul mult prea mare!!! si amenzile sunt foarte mari mai bine sa se duca garda de Mediu nea Iftimie sa se puna el rau cu
    ” soseta „!!

  2. FLORIN 3 aprilie, 2021 at 07:56 Răspunde

    Savinesti are Primar?Are Primarie?
    Nu exista comuna mai mizerabila si mai indolenta vizavi de cetatenii (***) fara pretentii care ”locuiesc”acolo si voteaza de 30 de ani ca sa-si dovedeasca (***) in tot judetul Neamt unde nu se mai regaseste asemenea paragina,fara trotuare cu drumuri de pe vremea lui Ceausescu,nereparate,aflate intr-o stare de degradare maxima,totul numai paragina.
    Aceasta comuna este una din cele mai inapoiate din Romania ,a ramas exact ca pe vremea lui Ceausescu,nimic nu s-a schimbat in ciuda faptului ca sunt o groaza de firme care isi au sediile si capaciatile de productie acolo si care platesc taxe,o groaza de bani.Unde sunt acei bani?unde sunt fondurile UE?Toti sifonati,fonduri UE ZERO.
    Acest Primar,o (***) pentru secolul XXI ,de o incompetenta COSMICA care face (***) tot judetul Neamt este votat de (***) secolului XXI care locuiesc acolo si traiesc ca in 89.
    Ce sens are sa vorbim de gunoaiele de pe malul Bistritei cand acea comuna este ”condusa” de (***)?Ce pretentii sa avem?
    Savinesti este o rusine si o mizerie pentru acest Judet unde nu s-a facut nimic in ultimii 30 de ani decat vilele celor care au condus acea Primarie.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.