Drepturi salariale plătite ilegal și la Primăria Negrești

0
567

Stabilirea eronată a drepturilor salariale ale angajaților primăriilor județului pare să fi devenit o practică de la care nu s-au abătut nici cei de la Primăria Negrești. Este drept că suma e foarte mică față de cea stabilită eronat și plătită salariaților Primăriei Icușești.

Așadar, inspectorii Camerei de Conturi Neamț au descoperit, în verificările de anul trecut, că la Primăria Negrești au fost stabilite eronat drepturi salariale, inclusiv sporuri, premii și a alte drepturi acordate funcționarilor publici, personalului contractual, persoanelor cu funcții de conducere și personalului care ocupă funcții de demnitate publică.

Mai mult, au fost constatate abateri referitoare la modul de stabilire, evidențiere și urmărire a încasării veniturilor bugetului local, în cuantumul și la termenele prevăzute de lege.

În ceea ce privește calitatea gestiunii economico-financiare, la Primăria Negrești, efectuarea inventarierii anuale a patrimoniului s-a efectuat fără a fi respectate, în totalitate, prevederile legale.

În același timp, auditorul a constatat că au fost efectuate cheltuieli cu utilitățile, din bugetul local, care nu erau strict legate de activitatea unității administrativ teritoriale.

Verificările au fost efectuate în anul 2020 și au vizat anul 2019. Rezultatele controlului au fost publicate, de curând, de Curtea de Conturi a României.

Mai multe despre neregulile descoperite la Primăria Negrești, AICI

N.R.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.