Angajații de la Apa Serv, protest în fața sediului. „Se plătește nemunca!”

4
2239

Angajații companiei județene Apa Serv, membri ai Sindicatului „EPCAN”, vor protesta mâine, 31 martie, între orele 10 și 12, în fața sediului societății. Motivul: refuzul angajatorului de a accepta revendicările propuse de sindicaliști. Aceștia au avut mai multe rânduri de negocieri cu șefii societății în cadrul cărora au solicitat respectarea legii în domeniul salarizării, eliminarea inechităților salariale și condiții de muncă mai bune pentru muncitori. Sindicaliștii au cerut o mărire salarială pentru cei cu lefuri mici, respectiv 10% aplicat la salariul brut, însă conducerea a propus o creștere de 160 lei/net pentru muncitori și 40 lei/net pentru personalul TESA. A fost principala revendicare salarială. 

„Salariații care muncesc trebuie să fie recompensați pentru munca lor. La Apa Serv sunt inechități salariale care se văd din avion. Unii, agreați de cei din conducerea firmei, sunt plătiți foarte bine, deși nu au niciun merit, iar alții, care muncesc, sunt plătiți în bătaie de joc. Sunt și oameni care lucrează la birouri, oameni cu experiență, care sunt plătiți în bătaie de joc. La Apa Serv se plătește nemunca. În ultima perioadă, s-au făcut multe angajări fără concurs. Au adus, recent, trei tinere care au stat câteva zile la relații cu publicul, după care le-au dus sus, la birourile șefilor. Tot sediul știe cine le-a adus și ce hram au. În loc să angajeze la compartimentele unde e nevoie de oameni, angajează, pe pile și relații, persoane de care Apa Serv nu are nevoie”, ne-a declarat un angajat vechi al Companiei Apa Serv.

Protestul sindicaliștilor de la „EPCAN” vine chiar în perioada demersurilor pentru mărirea prețului apei. Reprezentanții consiliilor locale votează, în aceste momente, dacă sunt sau nu de acord cu noua mărire, care va fi de aproximativ 1 leu/metru cub de apă și canalizare.

Sindicaliștii au obținut de la Primăria Piatra-Neamț aprobarea organizării protestului în curtea interioară și parcarea societății. La protest vor participa maximum 100 de persoane, care vor fi obligate să respecte măsurile de protecție Covid-19.

Daniel MURARU

 

4 comments

 1. Virgil 30 martie, 2021 at 10:51 Răspunde

  Cam târziu cu protestele, domnilor sindicaliști! Până v-ați trezit, s-a umplut curtea cu tinere de toate soiurile și categoriile. Este încă o dovadă că conducătorii și-au tras județ pe persoană fizică!
  Somn ușor, nemțeni, poliție, parchet, Dna, justitie

 2. Maria Sfetcu 30 martie, 2021 at 16:59 Răspunde

  Citeam ce a scris (dezinformat) “trompetă” Robert, că situația se datorează PNL și USR-+!!!! Ha, ha, ha! Procedura presupune avizarea de către ADI “Aqua” Neamț a lu’ Tudorel, după care CJ-ul lui nea Preșu’ Arsene, unde el este majoritar. Și mă întreb, pierderile da apă din ce în ce mai mari, tot PNL și USR -+ se fac vinovați?
  O zi frumoasă tuturor!

 3. Sahara desert citizens 31 martie, 2021 at 20:52 Răspunde

  Nu o sa mai fie niciodată specialiști care sa cunoască meserie ca odinioară la comunale in Piatra Neamț .
  Un om ca Mircea Dascălu, care își lua halatul peste costum din Aro și intra în căminul de vane sa verifice cum își fac datoria sectoriștii retelisti!
  Sever, dar drept, cine își făcea datoria era prietenul, nu subordonatul sau .
  Dar era un inginer care știa meserie, nu întreba că habarniștii actuali, cum rezolvam cutare avarie, ei habar neavând de nimic.
  Sunt oameni buni in Apa Serv, dar dați la o parte pentru că nu sunt înregimentați la Ginel, la Ionel, și tot neamul lor de … Doamne iarta-mă !!!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.