GALERIE FOTO. Imagini de coșmar! Resturi din cimitir incendiate în plină zi pe malul Bistriței. Cum arată Lunca Bistriței, la Săvinești

3
1490

 

Indiferența autorităților combinată cu lipsa de educație a unor cetățeni  au transformat superba Luncă a Bistriței într-o adevărată groapă de gunoi: deșeuri provenite din construcții, inclusiv cancerigenul azbest, deșeuri vegetale, PET-uri, sticle și borcane, deșeuri textile, resturi de animale, resturi menajere. Mizerie cât vezi cu ochii, aruncată constant pe malul râului Bistrița, la Săvinești, într-o zonă care ar trebui să fie loc de relaxare, de promenadă.

Pentru cei care nu știu, Lunca Bistriței este gazda, începând cu această perioadă, a zeci de specii de păsări migratoare, unele foarte rare. Natura și frumusețile ei pălesc în fața nesimțirii oamenilor.

Știind că cei care i-ar putea prinde în flagrant și sancționa sunt liberi (cei de la Apele Române, Garda de Mediu, primărie și chiar Poliție), că doar n-o să-și strice weekend-ul, aruncatul gunoaielor sâmbăta, la ceas de seară, a devenit un obicei. Cel puțin, asta am constatat noi.

Sâmbătă, după ora 18, într-un loc situat la o distanță de 1,7 kilometri de sediul Primăriei Săvinești și sediul Secției de Poliție Rurală Săvinești, o persoană a vrut să șteargă urmele nesimțirii, dând foc resturilor adunate din … cimitir, pe care tocmai le aruncase. Flacăra și fumul dens, rezultate din arderea coroanelor și altor mizerii, erau vizibile de la distanță, însă nu păreau să deranjeze pe nimeni, semn că incendierea gunoaielor este o practică a localnicilor.

Este greu de crezut că cei de la primărie nu știu acest lucru, mai ales că groapa ilegală de deșeuri se află într-o zonă ușor accesibilă, fix pe malul apei.

Nici Poliția nu lucrează în weekend, sediul de la Săvinești era închis sâmbătă seara. Sistemul de alarmă era activat.

N.R.

3 comments

  1. Ioan 29 martie, 2021 at 13:06 Răspunde

    Azi si nu maine Conducerea S.G.A. Neamt , A.B.A. SIRET – BACAU, impreuna cu Comisariatul Judetean Neamt al GNM, poate sa faca un control in zona in cauza si sa identifice de unde provin deseurile in cauza! Coroanele sunt clar de la cimitir, dar cu resturile de deseuri de demolari in constructii este mai dificil, dar nu imposibil!

  2. Dragos 29 martie, 2021 at 17:57 Răspunde

    Cred ca nu aveti pretentii la primarul comunei Savinesti sa ia masuri. Cel mai probabil el sau preotul paroh au cerut sa fie arse deseurile. Este un haos generalizat, seful de post e un umil executant al primarului, garda de mediu nu-l sancționează pentru ca e primar PSD. Toata țara e o groapa de gunoi.

  3. dan1987 29 martie, 2021 at 20:25 Răspunde

    Se contureaza din ce in ce mai bine dezastrul activitaii conducerilor de ani de zile a Sistemului de Gospodarire a Apelor Neamt, sa fim intelesi bine nu salariatii cinstiti si pregatiti care si-au facut treaba corect in activitatea lor ci premiantii , marinarii care au fost umili politicului de Neamt lui ” pinalti” sau ” soseta” !! acestia au si-au batut joc de munca salariatilor corecti ! iata ca dupa atatia ani de controale de salubrizare cursuri de apa , jaful este acelas peste tot , furturi de agregate minerale, lucarari cu materiale din demolari constructii, devieri repetate de cursuri de apa cu consecinte privind eroziuni de maluri, care nu se mai pot controla; afectarea ireversibila a panzelor freatice, afectarea lucarilor de poduri, podete, etc. Oare o parte din amplasamentul cimitirului nu este inundabila!!!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.