Cheltuieli supraevaluate la Primăria Grințieș

0
1357

 

Nici angajații Primăriei Grințieș nu și-au îndeplinit atribuțiile conform legii, prejudiciind astfel bugetul local. O mare parte a prejudiciului este constituită din drepturi salariale stabilite eronat și plătite ca atare. Cu alte cuvinte, angajații primăriei au băgat în buzunare 23.852 de lei în urma unor calcule eronate, astfel că au fost obligați să restituie banii bugetului local.

Mai mult, angajații unității administrativ teritoriale au efectuat cheltuieli supraevaluate sau majorate nejustificat (33.642 de lei) la lucrările cuprinse în proiectul ”Refacere apărare de mal pod pârâul Grintieșul Mare pe o lungime de 15 ml”.

Și în cazul Primăriei Grințieș, evidența contabilă le-a dat de furcă salariaților compartimentului Contabilitate, aceștia înregistrând eronat unele bunuri și unele cheltuieli.  

Alte ilegalități s-au referit la „Nefacturarea, neînregistrarea în contabilitate a creanțelor de încasat și neurmărirea corespunzătoare a veniturilor aferente serviciului public de alimentare cu apă. Entitatea nu a solicitat de la concesionari persoane fizice și juridice și nici nu a constituit garanția datorată de aceștia pentru contractele de concesiune încheiate având ca obiect exploatarea unor terenuri aparținând patrimoniului comunei”, potrivit documentului întocmit de auditor în urma controlul de la Primăria Grințieș.

Verificările au fost efectuate în anul 2020 și au vizat anul 2019. Rezultatele controlului au fost publicate, de curând, de Curtea de Conturi a României.

Mai multe despre neregulile descoperite la Primăria Grințieș, AICI

(Sursa foto: romaniamama.ro)

N.R.

 

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.