La Primăria Gârcina, salariații au încasat sporuri și premii ilegale

0
1829

Ilegalitățile s-au ținut lanț la Primăria Gârcina. Stabilirea eronată a drepturilor salariale, a sporurilor, premiilor și a altor drepturi, de care s-au bucurat inclusiv primarul și viceprimarul comunei, a păgubit bugetul local cu aproape 51.000 de lei. Practic, angajații primăriei au încasat ilegal 50.889 de lei pe care, în urma verificărilor Camerei de Conturi Neam’, au fost obligați să îi returneze bugetului local. În timpul verificărilor, a fost recuperată numai suma de 8.700 de lei.

Dacă Camera de Conturi nu ar fi descoperit ilegalitatea, angajații ar fi rămas cu peste 50.000 de lei, banii comunității, în buzunare.

Neregulile la Primăria Gârcina nu s-au oprit aici. Angajații unității administrativ teritoriale au plătit pentru lucrări neefectuate, pentru bunuri și servicii fără contraprestaţie (bunuri, lucrări, servicii nerecepţionate în cantitatea facturată şi plătită), au achitat produse/lucrări/servicii, neexecutate/ nerecepţionate în cantitatea facturată şi plătită.

Una dintre măsurile luate de Camera de Conturi a fost recuperarea prejudiciului constatat în sumă de 26.746 lei, cauzat de plăţi fără contraprestaţie şi de plăţi fără documente justificative legal întocmite, „precum şi dispunerea măsurilor în vederea fundamentării şi justificării majorărilor de tarife la contractele încheiate”.

Mai mult, inspectorii au constatat că nu au fost urmărite și încasate, în termenul legal, debitele aferente unor contracte de concesiune reziliate, astfel că s-au prescris.

Evidența contabilă, și în cazul Primăriei Gârcina, i-a pus la grea încercare pe angajații compartimentului Contabilitate. Spre exemplu, nu au înregistrat în evidenţa contabilă şi tehnico-operativă unele bunuri care constituie domeniul public sau privat al unității administrativ teritoriale.

Verificările au fost efectuate în anul 2020 și au vizat anul 2019. Rezultatele controlului au fost publicate, de curând, de Curtea de Conturi a României.

Mai multe despre neregulile descoperite la Primăria Gârcina, AICI

N.R.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.