Cozmanciuc s-a autosuspendat de la șefia PNL Neamț. Senatorul Țapu, numit președinte interimar: „Este un gest de normalitate”

5
1288

Președintele PNL Neamț, Mugurel Cozmanciuc, s-a autosuspendat din funcția de lider al partidului la nivel județean, din cauza problemelor pe care le are cu legea, politicianul fiind judecat pentru fapte de corupție. Locul i-a fost luat de senatorul Eugen Țapu Nazare, parlamentarul fiind numit președinte interimar al PNL Neamț.

Proaspăt șef al liberalilor nemțeni, Țapu Nazare a declarat că decizia lui Cozmanciuc este una demnă și cât se poate de firească.

Este un gest de normalitate și m-aș bucura să văd asemenea gesturi și la alte formațiuni, la alți lideri politici. Poate că, atunci, politica românească ar arăta altfel, iar oamenii s-ar uita cu mai multă încredere la politicieni. Nu pot să nu remarc că astfel de  decizii le-ați văzut în ultimii ani doar la liberali, pentru că doar PNL a retras sprijinul politic unor membri care au fost bănuiți de anumite ilegalități, sau membrii noștri și-au dat singuri demisia. Chiar am fost acuzați că suntem prea aspri, că nu așteptăm o decizie a unei instanțe, dar  așa considerăm că trebuie să arate clasa politică: fără suspiciuni! Prin acest gest, Mugur Cozmanciuc și PNL Neamț dau dovadă de maturitate și asumare. Un examen, așa cum spuneam, pe care alte formațiuni politice, de regulă nu îl trec. Sper din tot sufletul ca fostul președinte să aducă toate argumentele necesare care să-i dovedească nevinovăția, în acest dosar asupra căruia eu nu mă pot pronunța. De aici încolo este treaba justiției. La fel de adevărat este că PNL Neamț nu ar fi avut nevoie de o asemenea încercare, pentru că suntem la guvernare, într-o perioadă dificilă, există numeroase proiecte care trebuie implementate și, mai ales, avem de luptat cu abuzurile PSD, aflat, din păcate, la cârma județului, cu consecințe nefaste pentru nemțeni. Celor care, astăzi, se bucură pe la colțuri, le spun deschis: nu vă bucurați, pentru că PNL Neamț nu va ieși înfrânt din această încercare, ci vom folosi momentul pentru a aduce un suflu nou. Iar noi știm că ce nu ne doboară ne face mai puternici și mai știm să transformăm orice amenințare într-o oportunitate. Va urma o perioadă în care vom discuta și vom comunica cu toți membrii de partid, cu primari, consilieri locali, consilieri județeni. Vom strânge rândurile, pentru că puterea PNL nu stă într-un singur om, ci stă în echipă. Și vom mai face un lucru: o analiză cinstită a activității noastre, pentru a vedea unde și ce trebuie să schimbăm. Preiau acest mandat, conștient că principala mea misiune este organizarea de alegeri interne corecte, pentru că filiala are nevoie de un suflu nou. Rezultatele alegerilor generale nu au fost, din păcate,  pe măsura potențialului organizației  și sunt conștient că susținătorii așteaptă o organizație mai dinamică, mai implicată, cu rezultate mult mai vizibile. Cât privește obiectivele PNL Neamț, pe termen scurt, acestea rămân aceleași: sancționarea tuturor abuzurilor PSD, dar și implementarea proiectelor cu finanțare guvernamentală și europeană, atât de necesare nemțenilor, a declarat senatorul Eugen Țapu Nazare, noul președinte al PNL Neamț.

Deputatul Mugurel Cozmanciuc a fost trimis, recent, în judecată de către procurorii DNA pentru fapte de corupție, alături de Vlad Marcoci.

„În perioada 4 – 27 noiembrie 2019, inculpatul Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la inculpatul Marcoci Vlad suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcția de director general al Administrației Naționale „Apele Române” (A.N.A.R.) o persoană apropiată de omul de afaceri. Banii urmau să fie remiși în două tranșe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri”, susțin procurorii DNA.

Cozmanciuc este judecat pentru trafic de influență, iar Vlad Marcoci, la data faptei inginer în cadrul Administrației Naționale „Apele Române”, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, În același dosar este judecat și omul de afaceri Sorin Ciufudean, patron al firmei Industrial Construct Ardeal SRL Bistrița-Năsăud. Bistrițeanul este acuzat de procurori că a pus la bătaie o sumă mare de bani pentru ca ministrul Mediului, la vremea aceea, Costel Alexe, prietenul lui Cozmanciuc, să numească o persoană agreată de el la șefia Administrației Naționale Apele Române. Bistrițeanul, care face obiectul mai multor dosare penale în care este cercetat/judecat pentru fapte de corupție, este judecat în dosarul lui Cozmanciuc pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la cumpărare de influență.

N.R.

5 comments

 1. Ilaria 22 martie, 2021 at 16:57 Răspunde

  Hai sa nu i mai plângem pe liberali ! Exp: directorul DSP Neamt- FERASTRAU care in viața de zi cu zi era un biet avocat a reușit in n-ai puțin de 1 an de zile sa ti achiziționează 2 autoturisme Ford și BMW!
  Dintr-un salariu de biet, director!Abia, abia dacă ajunge pe la birou, abia, abia a învățat traseul . Așa personalități are PNL.
  Dar ce nu știe EL, este ca noi, restul, știm exact de unde își culege mălaiul! Trăiască aceasta pandemie 🙂

 2. Garcea 22 martie, 2021 at 18:03 Răspunde

  Normalitate va fi,cand ii vei duce pachet la penitenciar si vei anunta in conferinta de presa !Sau, cand veti primi amandoi pachet de la Arsene !

 3. Liviu 22 martie, 2021 at 20:49 Răspunde

  Este singurul gest caracterizat de intelepciune facut de Mugurel. Sper sa nu mai calce niciodata pe aceste meleaguri. Sa dea inapoi (***) astronomice de prin judet ca a (***) foarte multi oameni. Rusine Cozmanciuc, ai iesit pe usa din dos a politicii. Nu mai suna primari sa le promiti sprijin. Nici Arsene nu a mintit cat tine. Rusine.

 4. rada.@ 22 martie, 2021 at 21:31 Răspunde

  Citim si ne minunam cata ipocrizie este in discursul domnului TAPU NAZARE : “ …Este un gest de normalitate și m-aș bucura să văd asemenea gesturi și la alte formațiuni, la alți lideri politici…”.
  In loc sa fie demis imediat MUGUR COZMANCIUC de “LUDOVIC LA GRAND”, care a avut o atitudine delasatoare, a fost lasat sa peroreze aceleasi placi cu banii de la Uniunea Europeana, de proiecte, care sa arate cat de vizionar este PNL, sau ce a mai ramas din el!
  Continuam ideile domnului TAPU NAZARE:
  “…. Prin acest gest, Mugur Cozmanciuc și PNL Neamț dau dovadă de maturitate și asumare. Un examen, așa cum spuneam, pe care alte formațiuni politice, de regulă nu îl trec. Sper din tot sufletul ca fostul președinte să aducă toate argumentele necesare care să-i dovedească nevinovăția, în acest dosar asupra căruia eu nu mă pot pronunța. De aici încolo este treaba justiției….”
  Da este adevarat suntem deacord cu dumneavoastra , daca avea maturitate si asumare acest individ NU CEREA SPAGA si intervenea la conducerea ANAR, o unitate putreda de coruptie, sa faca numiri pe baza de spagi si CORUPTIE !!!
  “….Cât privește obiectivele PNL Neamț, pe termen scurt, acestea rămân aceleași: sancționarea tuturor abuzurilor PSD, dar și implementarea proiectelor cu finanțare guvernamentală și europeană, atât de necesare nemțenilor”…”
  In loc sa se tina de cuvant conform celor sustinute in Planurile si Programele prezentate in alegeri, PNL prioritar vrea mai intai sa sanctioneze PSD si apoi sa implementeze proiectele, daca mai are timp si nu vine tavalugul peste ei!!.
  Pentru aducerea din nou la cunostinta populatiei acestei triste tari citam cu respect din comunicatul DNA , o institutie care are din nou increderea populatiei pentru modul lucreaza in apararea LEGII!!
  “….. „În perioada 4 – 27 noiembrie 2019, inculpatul Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la inculpatul Marcoci Vlad suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcția de director general al Administrației Naționale „Apele Române” (A.N.A.R.) o persoană apropiată de omul de afaceri. Banii urmau să fie remiși în două tranșe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri”, susțin procurorii DNA.
  Este al doilea sef de organizatie PNL Judet Neamt care se face ca r…t ; primul a fost URSARESCU condamnat si acum acest individ care nu a dat dovada de maturitate si evident de asumare!!! RUSINE PNL, RUSINE ORBAN !!!!

 5. constantin 23 martie, 2021 at 08:57 Răspunde

  Niste derbedei formati in rele pe la Iasi si aruncati in Moldova.De fapt ce a facut acest Cozmaciuc pentru judetul Neamt decat jaf si pupatul manilor la mandrele peneliste pan la cot.Nu stiam ce mare personalitate va veni interimar.Adevarul este ca pnl Neamt nu are oameni de valoare si de aceea atatea improvizatii.Poate mai populeaza si ei sediul judetean acoperit cu azbest cu ceva oameni adevarati.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.