Boierie la Primăria Bozieni. Sporuri, premii, indemnizații de hrană plătite ilegal

0
578

Haosul a domnit și în actele și banii Primăriei Bozieni (foto), după cum arată raportul Camerei de Conturi Neamț. Legislația le-a dat bătăi de cap și angajaților acestei unități administrativ teritoriale. Evidența contabilă ținută pe lângă lege, lipsa de interes pentru încasarea taxelor și impozitelor, neefectuarea inventarului, plăți făcute ilegal și multe alte nereguli au fost descoperite de auditor în timpul verificărilor efectuate anul trecut.

Spre exemplu, angajații au stabilit eronat drepturile salariale, inclusiv sporurile, premiile și alte drepturi acordate funcționarilor publici, personalului contractual, persoanelor cu funcții de conducere și personalului care ocupă funcții de demnitate publică.

Mai mult, au acordat ilegal indemnizații de hrană și au plătit consilierilor indemnizații fără a participa la ședințe.

În plus, au stabilit eronat cheltuieli cu deplasările personalului, nu au recuperat, de la Fondul de Sănătate, indemnizațiile pentru incapacitatea de muncă și au făcut plăți ilegale deoarece nu au respectat clauzele contractuale privind prețurile practicate, actualizarea acestora, cantitățile, articolele din ofertele declarate câștigătoare, anexe la contractele încheiate.

Inspectorii au mai descoperit și cheltuieli făcute pentru activități care nu au legătură cu scopul, obiectivele și atribuțiile prevăzute în actele normative de înființare, dar și plăți efectuate pentru produse/lucrări/servicii, neexecutate/ nerecepționate/ în cantitatea facturată şi plătită.

Verificările Camerei de Conturi Neamț au fost efectuate în anul 2020 și au vizat anul 2019. Rezultatele controlului au fost publicate, recent, de Curtea de Conturi a României. 

Mai multe despre neregulile descoperite la Primăria Bozieni, AICI

N.R.

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.