Ai nevoie de lenjerii de pat noi? Iată ce trebuie să știi!

0
718

Care este cel mai confortabil spatiu din casa ta? Daca nu este patul, inseamna ca ceva este in neregula. Sigur, trebuie sa te poti relaxa pe canapeaua din living atunci cand stai in fata televizorului, bucurandu-te de seriale si de filme, dar patul tau este cel mai important loc pentru odihna ta si, de aceea, trebuie sa te asigure ca vei avea parte de un refugiu confortabil la fiecare final de zi. Ar trebui sa te culci noaptea avand certitudinea ca vei dormi perfect si ca organismul tau se va simti odihnit si pregatit pentru ziua urmatoare. Iar asta implica mai mult decat o saltea de calitate.

Lenjeria de pat este deosebit de importanta pentru a crea mediul ideal de somn, dar pentru a te asigura ca alegi cele mai potrivite lenjerii pentru patul tau, este esential sa stii mai intai ce optiuni ai la dispozitie. S-ar putea sa te surprinda varietatea de optiuni de asternuturi de pat care exista pe piata, mai ales in ceea ce priveste tipul de material.

In randurile ce urmeaza am pregatit o lista cu unele dintre cele mai apreciate tipuri de materiale folosite in lenjeriile de pat, astfel incat sa poti face o achizitie in cunostinta de cauza.

Cocolino

Daca vrei sa dormi bine in noptile friguroase de iarna, trebuie sa alegi lenjerii cocolino! Confectionate dintr-un material gros si pufos, extrem de placut la atingere, aceste asternuturi iti vor oferi caldura si confort imediat ce te bagi in pat si te vor asigura va vei avea parte de un somn odihnitor. Practic, cocolino este un material din microfibra plusata si groasa, extrem de densa, cu o textura catifelata. Pe langa marile avantaje de caldura si confort pe care le ofera lenjeriile cocolino, acestea nu intra la apa si nu au nevoie de calcare.

Bumbac

Lenjeriile de pat din bumbac sunt extrem de populare din diverse motive. Bumbacul este unul dintre cele mai usoare materiale de spalat, este respirabil, mentine racoarea in timpul noptilor de vara, dar si caldura pe timp de iarna si, nu in ultimul rand, este un material moale, ce ofera placere la atingere. De asemenea, bumbacul este o tesatura foarte rezistenta, iar eventualele pete care apar sunt usor de spalat.

De stiut, insa, ca nu toate lenjeriile de pat din bumbac sunt la fel. Calitatea bumbacului este de mai multe tipuri si difera in functie de numarul de fire, tesut, lungimea capsei si de multe alte aspecte.

Bumbacul de cea mai inalta calitate este cel egiptean. Acesta poate fi destul de scump, mai ales daca fibrele sale au capsa extra-lunga. Sunt, insa, extrem de catifelate si au o durabilitate incredibila.

Un alt tip de bumbac apreciat este cel satinat. Alegand lenjerii din bumbac satinat, vei avea parte de eleganta, confort si placere la atingere. Acest material este, de fapt, un bumbac confectionat cu o tesatura satinata si se preteaza excelent la dormitoarele amenajate in stil glamour sau baroc.

Matase

Utilizarea asternuturilor din matase are multe avantaje. Acest material de inalta calitate, produs de viermii de matase, este racoros, senzual si ofera o senzatie extrem de placuta la atingere, greu de comparat cu orice alt tip de material. Daca doresti un mediu racoros in timp ce dormi, nu exista o optiune mai buna decat matasea si, daca vrei sa adaugi putin romantism vietii tale, lenjeriile de pat din matase sunt, de asemenea, o modalitate excelenta de a obtine acest lucru. Nu in ultimul rand, matasea este hipoalergenica, asadar daca te confrunti cu alergii severe care iti afecteaza somnul, matasea te va ajuta sa scapi de simptomele neplacute in timpul noptii. Din pacate, insa, exista si doua aspecte neplacute legate de lenjeriile de pat din matase. Unul este costul – vei plati o suma considerabila de bani pentru aceste asternuturi de inalta calitate. Cel de-al doilea este faptul ca matasea este un material extrem de delicat, ceea ce inseamna ca ingrijirea si intretinerea asternuturilor pot fi destul de dificile.

Articol sponsorizat

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.