Jocuri politice pentru șefia Poliției Neamț. Cine alege între Bibirig și Osoianu

8
2666

Tragerea pe dreapta a comisarului șef Paul Tablan, cel puțin până la finalizarea procesului în care ofițerul se luptă cu cei care i-au retras certificatul ORNISS, a redeschis lupta pentru ocuparea funcției de șef al Poliției Neamț. Vorbim, cel puțin deocamdată, despre împuternicirea în funcția de inspector șef, până când instanța de judecată va clarifica situația lui Paul Tablan. Până atunci, Poliția Neamț va fi condusă de unul dintre cei doi adjuncți: Mihai Osoianu sau Leonard Bibirig. Cei doi ar avea parte de aceeași susținere. Vorbim de Mihai Archip, fost prefect de Neamț în perioada în care județul a fost sub stăpânirea lui Pinalti. Archip este cel care ar fi pus o vorbă bună ca Bibirig să fie transferat de la Vaslui la Neamț, unde a fost cocoțat pe funcția de adjunct, fără concurs, evident. De asemenea, Osoianu a lucrat mulți ani la Economic, fiind considerat de mulți ca fiind omul lui Ioan Pînzariu, fostul șef al serviciului, care s-a pensionat în urmă cu câțiva ani. La rândul său, Pînzariu se află într-o bună relație cu Archip, în special din perioada în care cei doi erau în activitate. A mai fost un episod care a contribuit la „cimentarea” relației. „Tarzan” de la Timișești cunoaște foarte bine speța, pe care o vom prezenta și noi în curând.

Mergând mai departe pe linia relațiilor, Archip este un personaj cu mare influență în PNL Neamț, fiind unul dintre oamenii de încredere ai lui Mugurel Cozmanciuc, șeful partidului, care încă deține controlul în organizație spre disperarea liberalilor, deloc puțini, care nu-l agrează.

Este greu de crezut că parlamentarii liberali Leoreanu și Țapu vor asista pasivi la aceste stratageme. Bineînțeles, dacă nu cumva scenariul este pus în practică și cu acordul tacit al acestora.

Decizia ar fi fost luată deja

Săptămâna trecută, cei doi ofițeri, Leonard Bibirig și Mihai Osoianu, ar fi fost chemați de șefi la București și tatonați în legătură cu subiectul interimatului pentru funcția de șef al IJP Neamț. Amândoi și-ar fi exprimat dorința de a conduce Poliția Neamț, semn că decizia nu va fi deloc una ușoară.

Datele arată că balanța înclină spre Bibirig, polițist considerat un bun executant și mult mai „înțelegător” decât colegul său Osoianu. Cel din urmă ar fi reușit să strice afaceri făcute de pesediști, prieteni la cataramă cu oameni grei din PNL. Iar ceea ce a făcut Osoianu i-ar fi deranjat pe unii liberali cu funcție.

Colaboarea PNL-PSD în Neamț ar urma să fie confirmată în curând, după cum spun sursele noastre, de două numiri: una politică și una instituțională. Astfel, Vasile Panaite, sau „Edmond” pentru Securitatea ceaușistă, amic cu Pinalti și fost prieten al lui Arsene, ar urma să fie numit în funcția de șef al organizației PNL Piatra-Neamț, spre nemulțumirea unor vechi membri PNL. În ceea ce privește cea de-a doua numire, sursele noastre arată că este vorba despre o persoană apropiată de PSD și de liderii acestuia, care ar urma să conducă Fiscul nemțean.

Daniel MURARU

 

 

 

 

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

8 comments

  1. Al Calone 10 februarie, 2021 at 12:24 Răspunde

    Pai daca o nulitate ca Leonard Bibirig ajunge inspector sef la ipj neamt inseamna ca suntem in cadere libera si ajungem sa regretam dottorii care se prapadesc de ras. Gurile rele spun ca dottorii se implica si ei impotriva lui Osoianu prin fratele Despescu ca dottorii este suparati pe ascensiunea lui Mihai pe care il cauza ca a cochetat cu tradarea in cazul lor. Este frumos si haios dar stati cuminti don Gigi decide viitorul luminos al patriei.

  2. Gică Contra 10 februarie, 2021 at 15:38 Răspunde

    Ce tot o dam ,, cotită”!De condus IPJ-ul de la Neamț va conduce (din umbră) tot politicul.Au reușit ei sa o scoată pe Mihaela cleptomana de la belea.Au încercat și cu Tablan dar nu le-a ieșit cu totul.Prea bătea la ochi.Iar ceilalți doi adjuncți sunt tot ai lor.Sau poate nu sunt ei.Nu e exclus ca deasupra tuturor sa fie ,, duhovnicul” lor(a tuturor) popa de la Bodești.Vrednic este!Și uite așa biserica conduce tot.

  3. Adrian 10 februarie, 2021 at 20:14 Răspunde

    Dragii noștri liberali! Vorba lui Mircea Dinescu la revolutie: ” opriți măcelul „… un inspectorat de poliție nu este o spălătorie auto sau o minge de handbal. Nu e pe principiul lui Hagi „ai, n-ai mingea, tragi la poartă „. Efectele unei decizii proaste pot fi iremediabile pentru cetățeanul de rând. Cred e de-ajuns pentru el…si-a făcut binemeritata pensie, gata….ajunge. Poate unii dintre dumneavoastră nu-l cunoașteți pe om….este (***) functional ( adică nu înțelege ce citește )… Nu mai vorbim de munca de poliție. Si pe deasupra, mai nou, i se pare că e inteligent. Un IPJ nu e o minge de handbal cu care poți face ce vrei. Bineinteles că vinovati sunt si puținii polițiști care au mai rămas pentru că nu iau atitudine și acceptă situația.
    Cât despre Oso…un copil alintat și răzgâiat….dar macar știe să îmbrace hainele de poliție.
    Concluzie: nu faceți greșeli care pot genera daune incalculabile în timp.
    Sperăm că MAI si IGPR încă mai gândesc.

  4. Varga Szandor Andrasz 10 februarie, 2021 at 23:05 Răspunde

    De fapt vorbele alea fuseseră spuse de gl.Nicolaie Militaru, spion sovietic GRU dovedit de Ceaușescu și anchetat de Lt.col.Trosca, ulterior asasinat mișelește de Militaru în fața sediului MAPN când s-au tras cu mitraliera de pe tanc in doua ABI uri ,alaturi de o grupă de luptători USLA .

  5. Ionuț Catană 11 februarie, 2021 at 10:08 Răspunde

    Istoria se repetă.Din 10 in 10 ani.Cu întâlni la drum de seara.Acum 10 ani(in anul de grație 2011), la începutul lunii mai, in sediul Petroforest Neamț, in jurul orelor 18.00, cine se întâlnea la o ,, agapă tovărășească”? Pinalty, staroste in capul mesei, Archip (la acea vreme prefect), fostul șef SIPI Neamț, Tablan (la acea vreme ofițer pe la SML). Toți aduși de șoferul F.A. al inspectoratului (care nu e mort).Urmau alegerile.Pe atunci șef de I.P.J. Neamț era Manole (de la Bacău).Și cum Pinalty era ,,la butoane” și Boc era premier, au urmat telefoanele.Pinalty îl sună pe Boc și îl anunță ca s-a găsit șef de inspectorat care sa ii câștige alegerile la Neamț.Si uite așa, Tablan ajunge șef IPJ Neamț.Detalii din discuțiile de taină? Starostele Pinalty din capul mesei: ,,Ce uai, voi cu asta (cu referire la Manole) vreți să câștig eu alegerile?Asta nu e labil psihic(despre Manole vorbind).Am nevoie de unul care sa execute comenzile mele!”Iar de atunci încoace, așa au fost făcute numirile pe la șefiile polițiilor.Pe labilitate.Gen ,,Băi Ionuț” de la Roznov.,,Băi Ionuț” M., tu ești pus șef la Roznov ca am nevoie de un labil psihic acolo care sa execute toate comenzile mele.Oare acu’ o fi la fel? Întrebare retorică.Toți sub oblăduirea lui ,, Vrednic este”.Ca D-zeu este deasupra tuturor.Acum și pururea și în vecii vecilor, Amin!

  6. Liviu 11 februarie, 2021 at 11:53 Răspunde

    Va dati seama unde am ajuns daca unul ca Archip conduce judetul? Tot el a propulsat-o pe actuala sefa de la finante in functie, Irimoaia. Cea care returneaza in draci tva-ul lui Ginel, tot la ordinul lui Archip. Fratele lui Archip care a explodat la lucrari, multe fiind in colaborare cu Ginel. Asta e liberalismul nemtean. Cat despre Bibirica, verificati unde lucreaza nevasta-sa, n-o fi cumva contabila lui Archip?! Da, este o mare mizerie sa-l puna inspector sef, e ca si ospatarita angajata la ape.

  7. Despre fraieri, despre baieti smecheri 11 februarie, 2021 at 13:30 Răspunde

    Poate se deranjeaza Finantele sa verifice si facturile emise in 2017, de Intreprindere Individuala Popa Valer, catre Primaria Dobreni. Mai precis factura 98, nedatata, asa cum rezulta din continutul procesului verbal de verificare incheiat de Curtea de Conturi Neamt. Ar mai fi interesant de verificat si facturile 0100/02.10.2017 si 0102/24.10.2017. Cine le-a completat de fapt si cum. Si mai mult de atat, de comparat ce scrie pe exemplarul ramas in cotor, in cazul fiecarei facturi. Daca scrie ceva bine inteles. Factura 98 este tinuta ascunsa, existand interese „legitime” ale autorilor. Refuzul de a fi pusa la dispozitia instantelor de judecata este justificat, pueril, de catre cei care au motive temeinice sa se teama. Oare cele trei facturi provin din acelasi carnet facturier? Mare pozna sa nu fie vreo surpriza. Dna care le-a completat pe cele cu nr 0100 si 0102, si-a gresit cariera. A crezut ca „s-a intalnit hotul cu prostul”.

  8. Birlic 11 februarie, 2021 at 14:40 Răspunde

    Interesant este si faptul ca unele cadre de miliție se implica acum sa netezeasca drumul lui Biblic sub falsa justificare ca „asa au primit ordin de sus”. De unde? Cat de sus? Si …care sunt interesele din spatele susținerii celor doi la șefia Inspectoratului, pentru ca” nimic nu este pe gratis pe lumea aceasta”. Este un meci pe care SIPI cred ca il urmărește cu drag…de pe margine

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.