Autostrada Unirii rămâne pe hârtie

1
475

Autostrada care va face legătura dintre Moldova și Transilvania, de la Târgu-Neamț la Târgu-Mureș, va avea un nou traseu, aprobat la finele anului trecut, iar în acest an ar trebui să fie finalizat studiul de fezabilitate.

Anul acesta, spune ministrul Transporturilor, Drulă, ar putea fi scoase la licitație capetele autostrăzii, de la Moțca – Târgu-Neamț, Miercurea Nirajului – Târgu-Mureș. Studiul, care costă 17,6 milioane de lei, fără TVA, arată că șoseaua de mare viteză va avea 211 kilometri lungime. Autostrada va începe din dreptul localității Moțca (Iași) și va continua spre Târgu-Neamț (Neamț), în zonele Timișești – Petricani – Grumăzești – Vânători Neamț – Pipirig, Poiana Largului – Grințieș, va intra în Harghita, prin zona comunei Tulgheș, și va continua prin zona localităților Ditrău – Lăzarea – Joseni, Praid, urmând să ajungă în Mureș, în dreptul localităților Sovata – Sărățeni – Miercurea Nirajului – Crăciunești și se va finaliza în zona localității Gheorghe Doja (Mureș).
Potrivit secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Adrian Covăsnianu, studiul de fezabilitate este realizat în proporție de 61%, cu traseul sectorului montan definitivat, iar până la finele anului va fi finalizat.
Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor a declarat, de curând, că proiectul autostrăzii ce va lega Moldova de Transilvania este cel mai greu proiect de infrastructură din țară.

FOTO: hotnews.ro

N.R.

CITEȘTE ȘI:

Autostrada Unirii, promisiuni la stadiu de studii. Până acum, SF-urile au „mâncat” milioane de euro

2020: Niciun kilometru de autostradă în Moldova. Promisiuni pentru la anu`

 

 

 

1 comment

  1. FLORIN 10 februarie, 2021 at 17:13 Răspunde

    Nu va incepe NIMIC.
    Aceasta autostrada nu se va face in VECI.
    Romania va intra in faliment in 2-3 ani din cauza jegurilor din PSD si a spagilor date de ei statului securisto mafiot bugetar sub forma salariilor colosale aberante,pensiilor speciale si de servicu HALUCINANTE toate date in ultimii 10 ani pentru a nu fi bagati la puscarie.
    Toate aceste salarii si pensii aberante s-au dat din IMPRUMUTURI EXTERNE astfel incat in aceasta tara nu s-a facut NIMIC cu cele 130 de miliarde euro DATORIE EXTERNA decat ca au fost cheltuiti de securisti pe masini de lux,vile,excursii exotice si epatare maxima in dispretul PROSTILOR fara pretentii care voteaza perpetuare acestui stat mafiot la fiecare ciclu electoral FARA SA IASA IN STRADA.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.