Ginel, simplu angajat la Aqua Parc SRL. Prin cine controlează afacerea

1
1114

În urmă cu aproximativ două săptămâni, într-un drept la replică, Gheorghe Vlasie, asociatul unic al firmei Aqua Parc SRL, făcea mențiunea că publicația atacul.ro face o confuzie între identitatea persoanei despre care se afirmă că este judecată de Tribunalul Neamț (Ginel) și persoana sa (asociat al companiei menționate). Gheorghe Vlasie a mai precizat că nu este cercetat penal în niciun dosar și că nu are vreo legătură de rudenie cu președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Afirmațiile afaceristului lasă loc de speculații, mai ales că numele lui Gheorghe Vlasie, zis Ginel, a căpătat notorietate în contextul afacerilor pe care le-a derulat în numele Aqua Parc SRL, firmă căreia i-a fost schimbată, recent, denumirea în Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL.

Cu alte cuvinte, nu Ginel (adică Gheorghe Vlasie), inculpatul pentru fapte de evaziune fiscală și spălare de bani, este patronul Aqua Parc SRL, ci Gheorghe Vlasie. Un alt Vlasie cu care Ginel este rudă foarte apropiată.

Practic, Ginel, îi vom spune după numele de alint pentru a-l putea deosebi de cealaltă persoană, neagă că este asociat al fostei Aqua Parc, însă, niciun reprezentant al companiei nu a vrut să clarifice situația celor doi Vlasie.

Cine este Gheorghe Vlasie, asociatul din acte al firmei? Simplu: este tatăl controversatului om de afaceri. Tatăl și fiul au același prenume, Gheorghe, numai inițiala tatălui diferă. Astfel, Gheoghe V. Vlasie este asociatul unic al firmei Aqua Parc SRL, în timp ce Gheorghe Ghe. Vlasie, alintat „Ginel”, este fiul primului și cumătru cu Ionel Arsene, șeful inculpat de la CJ Neamț. Cel din urmă nu deține părți sociale în firmă, în schimb este angajat și „reprezintă interesele companiei Aqua Parc în raport cu relația cu autoritățile publice, respectiv beneficiarii lucrărilor executate de firmă”, după cum a afirmat.

Ginel este angajat al firmei Aqua Parc SRL, iar tatăl său, Gheorghe V. Vlasie, este asociatul unic al firmei. Că societatea este controlată de Ginel nu constituie niciun secret, o spun și procurorii.

Ginel a fost asociat unic și administrator al firmei Aqua Parc SRL de la înființare, din martie 2007, și până în 4 februarie 2013, când l-a cooptat în societate și pe tatăl său, Gheorghe V. Vlasie (0.01% din capitalul social). Pe 22 februarie 2013 au fost făcute noi modificări în structura asociaților: Ginel se retrage din societate și din administrare acesteia, iar Gheorghe V. Vlasie devine asociat unic și administrator.

Așadar, Ginel a ieșit oficial din firma Aqua Parc SRL în februarie 2013, în acte figurând ca asociat unic tatăl său, Gheorghe V. Vlasie. Din octombrie 2016, administrator al firmei Aqua Parc este Alexe Roxana, o rudă apropiată a soției lui Ginel.

În ceea ce privește ancheta penală, într-adevăr cel vizat este Ginel, adică Gheorghe Gh. Vlasie – fiul, angajatul care reprezintă firma în relațiile cu beneficiarii. Gheorghe V. Vlasie – tatăl, asociatul unic al Aqua Parc SRL, acum Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL, nu are probleme penale.

În schimb, fiul său Ginel este judecat, alături de alți oameni de afaceri, de Tribunalul Neamț într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Dosarul, înregistrat în iunie 2016, încă se judecă, următorul termen fiind fixat pentru finele lunii martie.

Interesant este că Ginel – Gheorghe Ghe. Vlasie nu a reacționat, până în prezent, la niciun articol din care reieșeacă el ar fi asociatul unic al Aqua Parc SRL.

Daniel MURARU

 

1 comment

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.