Cât costă să faci stage 1 la mașină?

0
509

Vrei mai multi cai putere si un cuplu mai mare pentru masina ta? Resoftarea este o solutie sigura pentru tine.

 

 

 

 

 

 

 

Vrei mai multi cai putere si un cuplu mai mare pentru masina ta? Resoftarea este o solutie sigura pentru tine.

Masinile in ziua de astazi sunt controlate intr-un procent extrem de mare de ECU. ECU este creierul masinii, el este calculatorul care contine softul masinii prin care spune fiecarei componente electronice cum si cand sa actioneze.

Prin softurile din fabrica masinile sunt de multe ori limitate si nu ating nici 70% din potentialul lor real. Cum se limiteaza o masina? In primul rand trebuie sa stiti ca harta masinii trimite niste date catre componente precum injectoare, turbina, senzor pedala de acceleratie, clapeta de acceleratie si lista poate continua.

Acesti parametri afecteaza performanta masinii pentru ca limiteaza timpi de admisie, presiune din turbina, amestecul aer-carburant, timp injectie carburant, etc. Prin modificarea softului acesti parametri vor primi alte date. Multi se intreaba daca stage 1 este sigur si nu cumva afecteaza motorul? Raspunsul nostru este: DA, este sigur.

Si acest lucru vi-l garanteaza zeci de producatori care pe aceeasi capacitate cilindrica scot 3-4-5 modele diferite cu cai putere si cuplu diferiti.

Sa luam un exemplu simplu. Golf 7 manual. Aici gasim asa astazi: Golf 7 GTi, 220 de cai putere. Golf 7 GTi Performance, 230 de cai putere, Golf 7 GTi Clubsport, 280 de cai putere, Golf 7 R, 300 de cai putere. Exact. Acelasi motor, aceeasi transmisie, alti cai putere pentru 4 preturi diferite.

Producatorii au tot interesul sa vanda o masina mult mai scumpa la care doar schimba cateva date, modifica softul si schimba barile si jantele. Adaosul pentru ei este foarte mare si interesul de asemenea este foarte mare pentru a face asta.

Consumul masinii va scadea odata cu resoftarea. In medie scaderea este de 5% pentru ca masina va oferi un cuplu mult mai mare de la o turatie mai mica.

Cat costa un soft stage 1?

Daca doresti sa modifici softul masinii acest procedeu te va costa aproximativ 300 de euro si vei primi garantie pe viata. Softurile de la DailyDriven sunt testate in prealabil pe stand dyno si vin cu garantia performantei.

Articol sponsorizat

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.