Materiale textile, cum le selectezi pe cele potrivite

0
511
 
Tot mai multe doamne aleg să creeze o parte dintre articolele de îmbrăcăminte în regim propriu.
 
 
 
 
 
 
 
Fie că vorbim de îmbrăcăminte, fie că vorbim de lenjerii pentru pat sau scutece pentru bebeluşi, cele realizate în atelierele textile mici par să fie preferate în detrimentul articolelor de-a gata disponibile în magazine. Problema principale rămâne cum selectezi materiale textile de calitate, potrivite, la această întrebare încercăm să răspundem în rândurile următoare. 

Selectează materialele în funcție de scop

Modul în care vrei să utilizezi materialele este important. Dacă vrei să le folosești pentru crearea de lenjerii de pat, huse de pilote şi fețe de perne, selectează bumbacul satinat. Acesta este moale, plăcut la atingere şi contribuie la instalarea stării de bine. Deci vei beneficia de un somn de calitate. În cazul în care vorbim de lenjerii de pat pentru bebeluşi şi copii mici, ia în calcul achiziționarea unui material impermeabil dens dar placut la atingere, astfel scurgerile accidentale din scutece nu vor afecta starea saltelei şi a patului. 

În cazul în care doreşti să realizezi fețe de masă şi ştergare, optează pentru materiale textile care se curăță şi se calcă uşor. Trebuie să iei în calcul toate aspectele legate de întreţinerea țesăturilor, când vine vorba de fețe de masă şi prosoape pentru bucătărie. Este imperativ ca acestea să fie imaculate.

Materiale pentru articole de îmbrăcăminte trebuie să fie elastice, dacă vorbim de lenjerie de corp, bluze sau pantaloni confortabili. Pentru cămăși, fuste, sacouri cu aspect office sau formal trebuie să iei în seamă achiziționarea unor materiale care se așează bine când sunt călcate. Acestea nu trebuie să dețină imprimeuri, să nu fie transparente, dar ce  mai important trebuie să fie plăcute la atingere. 

Selectează materiale în funcție de aspect

Când vine vorba de cromatică, lucrurile pot fi provocatoare. În primul rând trebuie să ţii seamă de preferinţele personale. În același timp trebuie să ţii cont de scopul produselor finite. Dacă vorbim de lenjerii de pat, alege materiale în culori odihnitoare, nuanţele pastel şi imprimeurile delicate sunt soluţii potrivite în astfel de situaţii. Camera copiilor trebuie să fie veselă, deci poţi selecta materiale cu imprimeuri pentru huse de pat şi fețe de pernă. În cazul fețelor de masă alege imprimeurile tematice pentru sărbători şi alb sau materiale textile cu imprimeuri cadrilate pentru zilele obişnuite.

Soluţiile sunt numeroase şi variate, iar produsele finite realizate din materiale textile sunt în general  mai accesibile faţă de cele cumpărate de-a gata din magazine. 

Sursa de imagine:

yurakrasil / Shutterstock.com

Articol sponsorizat

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.