(P) Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț: „PNL alături de USR-PLUS și PRO România vor face împreună majorități care să aibă drept obiectiv dezvoltarea județului Neamț

1
500

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, președintele interimar al PNL Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, președintele USR Neamț, Iulian Bulai, și președintele PRO România Neamț, Liviu Harbuz, au anunțat vineri, 16 octombrie, că vor forma împreună majorități care să aibă drept obiectiv dezvoltarea județului Neamț, a municipiilor, orașelor și comunelor.
Redăm mai jos principalele declarații:

Mugur Cozmanciuc – președintele PNL Neamț:

Vrem să transmitem azi un lucru simplu, clar și scurt, fără prea multe cuvinte: noi, cele trei formațiuni politice, aici de față, din județul Neamț, ne-am întâlnit și am stabilit că împreună să formăm majorități care să aibă drept obiectiv dezvoltarea județului, al municipiilor Piatra Neamț, Roman și al celorlalte localități. Prezența noastră aici, împreună, reprezintă primul pas pe care îl facem pentru ca județul Neamț să pășească pe calea dezvoltării. Programele pe care le-am prezentat în campanie sunt într-un consens, sunt complementare și vor avea susținerea noastră politică la nivel de județ, municipii și localități. Vă asigur că suntem deschiși dialogului transparent, ca județul Neamț să fie condus pe baza principiilor transparenței, a banului public cheltuit în mod eficient. Fiecare formațiune politică este pregătită pentru implementarea programelor propuse.
Q&A: Lucrurile pentru noi și între noi sunt foarte clare, înțelegerile bine așezate, iar lipsa răspunsurilor la întrebări legate de funcții și persoane vine din respect pentru toți cei care vor să facă o alianță împotriva PSD. Mai avem răbdare: dacă există oameni în politică, formațiuni care vor să fie împotriva PSD și a lui Ionel Arsene, nu ca persoană, ci ca modul de lucru pe care îl reprezintă, sunt bineveniți. Nu este o eschivare, ci o strategie, transparentă, asumată între noi și transmisă public pentru a merge mai departe pentru proiectele noastre. Noi suntem înțeleși, nu ne dorim funcții și, nu ne-am întâlnit pentru a împărți funcții. Obiectivul nostru este ca județul Neamț să fie un model de dezvoltare în România. Nu este vorba despre un algoritm politic. Am întâlnit mult bun simț și respect pentru ideea ca noi în următorii 4 ani să funcționăm pentru dezvoltarea județului. Le mulțumesc celor doi parteneri pentru asta.
Noi nu refuzăm pe nimeni, dar nici nu umblăm la pețit ca să căutăm pe cineva de zestre. Am spus public care sunt cerințele, pentru că sunt și cerințele electoratului. Prezența scăzută la vot în mediul urban este un mesaj de care vom ține cont.
Mihai Archip a renunțat la mandatul de consilier județean. El a venit pentru echipă, pentru ceea ce însemna construcția și dezvoltarea județului Neamț. Nu își dorește funcții publice, îi mulțumim pentru implicare, pentru exemplul pe care îl dă și pentru faptul că nu este avid de funcții. Dar și acum și pe viitor este alături de noi și este foarte activ.

Iulian Bulai – președintele USR-PLUS Neamț:

Încep prin a le mulțumi nemțenilor care au acordat încredere formațiunii pe care o reprezint. Avem 70 de aleși locali, 2 primari și 4 consilieri județeni. Vom forma o majoritate de guvernare județeană și locală, non-PSD, care va fi una pentru reformă, deschidere și pentru dezvoltarea județului. Forțele pro-europene vor avea colaborare la Neamț. Înainte de a vorbi despre poziții, nume, negocieri ici-colo, dorim să trasăm obiectivele și principiile care ne unesc. Ca președinte al USR, vin în fața alegătorilor, a dumneavoastră, să vă spun că nu renunțăm la transparența decizională, la transparență privind utilizarea banului public și vom face o prioritatea din digitalizarea administrațiilor. La nivel de Piatra Neamț ceea ce am spus rămâne valabil: susținem o reformă radicală a societăților din subordinea primăriei și a Consiliului Județean. Este o reformă necesară și o vom face împreună. Depolitizarea instituțiilor și numirilor pe principiul meritocrației sunt alte lucruri pentru care USR s-a luptat și vom implementa acolo unde vom constituite majorități. Formăm un nucleu dur non-PSD, nu împotriva unui partid în sine, ci împotriva anumitor practici nocive pe care PSD le practică.
Q&A: Nu discutăm despre nume și poziții, există dialog și consultare, dar nu avem un răspuns. Există angajamente de a crea majorități la Piatra Neamț, Roman, Bicaz, Roznov și în multe comune din județ unde împreună putem crea o majoritate. Nu avem propuneri concrete de nume și poziții.
Între practica veche a sinecurilor și a spațiilor publice încărcate de forme fără fond, reforma societăților de care am pomenit, nu este negociabilă din partea noastră. Atunci când partenerii de dialog vor accepta să vină la masa negocierilor fără aceste pretenții depășite vor avea un cuvânt de spus, bineînțeles fără prezența domnului Chitic. Nu comentez conversațiile private. Legat de sinecuri, prerogativa numărul unu este o reformă radicală care trebuie negociată în detaliu, nuanțe, comasare sau externalizare sau alte măsuri forme fără fond în care se scurge banul public.

Liviu Harbuz – președintele PRO România Neamț:

Formațiunea politică pe care o conduc rămâne consecventă. Noi am declarat că preferăm o alianță de dreapta, care să respecte niște principii, obiective care coincid cu interesele nemțenilor. Subscriu la tot ce au spus antevorbitorii mei, obiectivele pe care le avem – sunt 5 inițial, dar le vom transforma într-un decalog, pe care îl vom respecta toate formațiunile politice.
Q&A: Este încă dorit PMP, pentru că este formațiune de dreapta, în mod normal și firesc toate partidele de dreapta să fie împotriva fenomenului toxic reprezentat de PSD.
Fiecare președinte de aici, iar eu personal vin cu mandatul pe masă vă spun că voturile vor fi așa cum s-au stabilit vom avea cu siguranță 18 la 17 – am încrederea partidului pe care îl reprezint.
În baza procedurilor legale vom începe cu constituirea a trei consilii locale și a Consiliului Județean, pentru că este o prioritate, în momentul de față, să nu întârziem foarte mult activitatea administrativă a județului. Urmează să stabilim un calendar, prioritatea noastră este să eficientizăm sistemul administrativ.
Am renunțat la mandatul de la Consiliul Județean.

Andrei Carabelea – președintele interimar al PNL Piatra Neamț:

Le mulțumesc pietrenilor și nemțenilor care ne-au acordat votul de încredere, le mulțumesc partenerilor din coaliția pentru dezvoltarea județului Neamț și a Pietrei. Sperăm ca acest moment răspunde încrederii nemțenilor, iar coaliția este răspunsul nostru la încrederea lor. Sunt aici oameni care înțeleg să pună principiile înaintea intereselor personale și de partid. Fac un apel către oamenii de bună credință, ca această coaliție să aibă în continuare suportul cetățenilor. Cei de bună credință să ne fie aliați în implementarea proiectelor, în generarea energiilor de care au nevoie comunitățile, să luăm cele mai bune decizii prin guvernanța participativă. Ne dorim să recâștigăm încrederea în administrație, în clasa politică, pentru că avem nevoie de asta. Consider că semnalul dat de prezența scăzută la vot, din data de 27 septembrie, să ne trezească pe toți, ca Neamțul să fie un campion la implicare civică și la prezența la vot. Putem confirma că am pornit de la niște principii, de la care nu ne vom abate.
Q&A: Am început și o discuție despre proiectele pe care le vom include în programul de guvernare locală, această discuție nu este definitivată, trebuie să conturăm, să ne asumăm împreună, să alegem proiectele. În acest moment conturăm aceste proiecte având în vedere principiile convenite împreună. Va fi o decizie pe care o vom lua, iar prioritizarea o vom face și prin consultarea publicului.

Echipa de comunicare PNL Neamț

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. FLORIN 16 octombrie, 2020 at 21:36

    Orasul a fost administrat de PNL in ultimii 4 ani.Si a ajuns la PARAGINA.
    Nu s-a facut NIMIC.
    Nu este nici o schimbare cu alegerea lui Carabelea.Carabelea a ”girat”toate actiunile care au dus la paraginirea acestui oras.Nu am auzit vreo luare de pozitie impotriva celor din PNL/PMP care au furat sau impotriva angajarilor si promovarilor pe functiile firmelor Primariei a unor analfabeti si oameni zero profesional sau a reformarii administratiei locale,
    Daca Carabelea nu este o marioneta a lui Panaite si Barjoveanu sau sluga lui Cozmanciuc si vrea sa lucreze pentru cetatenii care l-au votat si care ii platesc salariul trebuie sa ne spuna cine si cum s-a furat in ultimii 4 ani de administrare PMP/PNL si ce va face ca sa nu se mai fure.
    Noi stim cine si cum s-a furat.
    Daca nu o va face nu va avea nici o credibilitate.
    Nu mai pacaleste pe nimeni cu poze si promisiuni DE 2 BANI in care nu mai crede NIMENI.
    Carabelea,nu ai nici un credit insa ai a 2 a sansa.Daca nu esti in stare sa lucrezi pentru cetatenii care te-au votat, da-ti demisia!!

Comments are closed.