Senatoarea Arcan a rămas … la PSD. Arsene și Cozmanciuc, datori băncilor. Doi candidați fără venituri

1
1091

 

Emilia Arcan, fost președinte interimar al Consiliului Județean Neamț și actual senator, vrea să bifeze un mandat întreg în fruntea celei mai importante instituții din județ. Deși, în iulie, a părăsit PSD pentru Pro România, partid din partea căruia candidează, în 15 august scria, în declarația de interese completată în calitate de candidat la Consiliul Județean Neamț, că este vicepreședinte al PSD, filiala Neamț, președinte al organizației Femeilor Social Democrate, filiala Neamț, vicepreședinte al Organizației Femeilor Social Democrate „la Național”. Probabil că nu a avut timp să completeze o nouă declarație de interese și a copiat-o pe cea depusă la Senat, schimbându-i doar data. Cu alte cuvinte,  potrivit declarației de interese recente, senatoarea Arcan a rămas tot la PSD. 

 

În ceea ce privește averea Emiliei Arcan, așa cum atacul.ro a mai scris, modestia este cuvântul care o caracterizează. Senatoarea nu deține decât un apartament în Piatra-Neamț, cu o suprafață de 105 metri pătrați, cumpărat în anul 2005, și un autoturism Opel Astra, fabricat în 2012. Mai mult, are contractat un credit de 15.000 de euro, bani pe care trebuie să-i ramburseze băncii până în 2025. 

De la Senat, Emilia Arcan a încasat, anul trecut, 146.810 lei (adică 12.234 de lei, în medie, pe lună), iar soțul său, care este angajat al unei firme nemțene, a câștigat un salariu de 30.200 de lei (2.500 de lei, în medie, pe lună). Cârcotașii trebuie să știe că bolidul Mercedes pe care îl folosește senatoarea Arcan, inclusiv în campania electorală, este al unei firme în care asociat unic și administrator era, anul trecut, ginerele său.

Creditele, Ionel Arsene și Mugur Cozmanciuc 

Ionel Arsene, președintele în funcție al Consiliului Județean Neamț și candidat pentru un nou mandat, este plin de datorii la bănci. Arsene a menționat o datorie și la împrumuturi acordate, și la împrumuturi contractate, astfel că nu este clar dacă a dat sau a luat acea sumă cu împrumut.

Potrivit declarației de avere publicată pe site-ul Consiliului Județean, actualul președinte al județului deține un teren intravilan, cu o suprafață de 20.000 metri pătrați, situat în Vânători-Neamț, și un apartament în Târgu-Neamț, pe care l-a cumpărat în anul 1999, de 84 metri pătrați. La capitolul ”Plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate”, Ionel Arsene menționează un împrumut pe care l-a acordat în nume personal, în valoare de 135.000 de lei. 

Aceeași valoare apare și la capitolul „Datorii”, ca fiind un împrumut contractat în 2016, cu scadență în 2017, care, deși suntem în 2020, încă este în derulare. Vremuri grele, clar!

Actualul președinte al CJ Neamț mai are în derulare trei credite, cu valori de 46.000 de euro, 5.000 de euro și 150.000 de euro, primele două fiind scadente în 2017, iar ultimul în 2032.

Indemnizația de președinte al Consiliului Județean i-a adus, anul trecut, lui  Arsene suma de 164.268 de lei (13.689 de lei, în medie, pe lună).

Corneliu Mugurel Cozmanciuc, candidatul PNL la funcția de președinte al CJ Neamț și actual deputat, deține, potrivit declarației de avere, un teren agricol de 1.400 metri pătrați în Bârnova – Iași, cumpărat în 2007, un teren agricol de 5.684 de metri pătrați în Rediu – Iași și un teren intravilan de 1.998 metri pătrați în Pojorâta – Suceava, suprafețe dobândite între anii 2006 și 2008. Deputatul Cozmanciuc mai are în proprietate două apartamente de 90, respectiv 33,59 metri pătrați, situate în Iași, cumpărate în 2006 și 2010, un autoturism Toyota, din 2013, cumpărat de soția sa, bijuterii, icoane și tablouri, dobândite în 2008, cu o valoare estimată la 5.000 de euro și un cont bancar în care a economisit, din 2009, 21.166 de euro. Totodată, parlamentarul a dat și bani cu împrumut în nume personal, valoarea acestora fiind de 114.383 de euro. Mugurel Cozmanciuc și soția au și datorii la bănci, împrumuturile însumând 78.257 de euro și 126.808 lei, din care 63.718 lei au fost împrumutați în 2018.

În ceea ce privește veniturile familiei Cozmanciuc, soția parlamentarului de Neamț este cea care câștigă mai mult. Dacă, în 2019, Mugurel Cozmanciuc a primit o indemnizație de 131.412  lei, adică 10.951 de lei lunar, soția sa, care este șef al Compartimentului Juridic al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare în Informatică – INI București, a câștigat 140.856 de lei, adică 11.738 de lei pe lună. Veniturile le-au fost suplimentate și de chiriile pe care le-au încasat, anul trecut, din închirierea apartamentelor din Iași, suma totală fiind de 11.696 de lei, pe lună cifrându-se la 974 de lei.

Dumitrina Gavril, de niciunele

Dumitrina Gavril, prea puțin cunoscută nemțenilor, râvnește la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț din partea Alianței Unirea Românilor (AUR). Domiciliată în comuna Ceahlău, Dumitrina Gavril este cel mai sărac candidat la funcția de președinte al CJ Neamț. Nu deține niciun bun pe numele său și nu a obținut niciun venit, potrivit declarației de avere.

Declarația de interese arată că Dumitrina Gavril este asociat și administrator al firmei Studio Foto Inasor și președinte al filialei Neamț a AUR.

Gavrilescu, și viceprimar, și afacerist

Bogdan Gavrilescu, actual viceprimar al  municipiului Piatra-Neamț, aspiră la funcția de președinte „de județ”, candidând din partea PMP. Gavrilescu deține, potrivit declarației de avere, două terenuri intravilane în oraș, de 280 metri pătrați și 5.000 metri pătrați, moștenite în anii 2003 și 1996. Gavrilescu mai are, în Piatra-Neamț, un apartament de 40 de metri pătrați, cumpărat în anul 1999. Veniturile din indemnizația de viceprimar i-au adus 140.705 lei (11.725 de lei lunar), anul trecut, iar soția sa a câștigat un salariu de 28.000 de lei (2.333 de lei/lună) de la firma familie, la care s-au adăugat alocațiile copiilor de 3.360 de lei.

Declarația de interese arată că Bogdan Gavrilescu deține 50% din SC Rildan SRL, care, potrivit Ministerului Finanțelor, se ocupă cu închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare. Gavrilescu este vicepreședinte al PMP și președinte al PMP, filiala Neamț.

Useristul Zaharia și alocația copilului

Florin Zaharia candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț din partea USR. Potrivit declarației de avere, Zaharia deține un teren intravilan situat în Piatra-Neamț, de 3.156 metri pătrați, cumpărat în 2019, și un teren intravilan în Dumbrava Roșie, de 1.359 metri pătrați, cumpărat în 2009. Florin Zaharia are și o casă pe care a construit-o în anul 2013, în comuna Dumbrava Roșie, cu o suprafață de 177,71 metri pătrați, dar și un autovehicul Dacia, din 2015.

Candidatul USR la funcția de președinte al CJ Neamț a declarat că nu a obținut niciun venit, menționând doar alocația copilului, de 1.602 lei.

Declarația de interese arată că Florin Zaharia nu este implicat în nicio societate comercială, este vicepreședinte al USR Piatra-Neamț și vicepreședinte al USR Neamț.

 

 

 

1 comment

 1. FLORIN 21 septembrie, 2020 at 21:42 Răspunde

  ”Senatoarea Arcan” despre care nu stim ce o recomanda sa fie…”senator”si cu ce s-a ”ocupat” de cand a fost parasutata pe aceasta functie de catre mafia din PSD,insa in mod sigur ca toti snapanii din politica a taiat frunze la caini pentru 140 de milioane pe luna alaturi de prietenii ei securistii tradatori de tara cu pensii speciale si salarii colosale aberante platite de cetateni,aloooo dna.Arcan,acele salarii si pensii speciale sunt platite de noi si nu de familia dumneavoastra,intelegeti?
  La fel si salariul ala aberant si nejustificat la care nu ati visat niciodata pe care il aveti pentru a taia frunze la caini in Parlament ca altfel nimeni nu a auzit de dumneavoastra,tot de noi e platit,dna.Arcan,intelegeti?
  Nu de securistii,nu de procurori si nu de militieni.Noi va platim salariul dl.Arcan.
  80% din cetatenii cei care platesc aceste salarii si pensii aberante doresc desfiintarea lor din cauza faptului ca nu le merita,ca sunt corupti si incompetenti,ca tara asta e furata de 30 de ani sub patronajul lor si pot continua pana maine cu motivele…..
  Intelegeti dna Arcan ca nu sunteti in solda securistilor?Cetatenii v-au trimis in parlament si nu SRI/DIICOT/PARCHET/IPJ…..

  Amintesc cititorilor ca aceasta doamna Arcan pe care nu o recomanda NIMIC sa fie ”senator” s-a opus taierii ”pensiilor speciale”adica a securistilor prosti si tradatori si a analfabetilor din Justitia incompetenta si praf de coruptie care au distrus aceasta tara si continua sa o faca.

  A vota aceasta clasa politica aservita statului mafiot este o CRIMA.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.