Companiile și cetățenii județului au peste 2,20 de miliarde de lei la bănci

0
428

Unii se împrumută masiv pentru a-și rezolva problemele, în timp ce alții fac economii pentru zile negre. În Neamț, cei mai economi sunt cetățenii, sumele pe care le-au adunat în depozite și conturi bancare depășind lejer 1,44 de miliarde de lei, în timp ce firmele nu ajung să numere economii de 700 de milioane de lei. Cei chivernisiți au făcut economii frumoase chiar și în acest an greu încercat de pandemia de Covid-19.

În a șaptea lună a anului, potrivit Băncii Naționale a României (BNR), județul Neamț era evidențiat cu economii deținute la bănci în valoare de 2,20 de miliarde de lei, din care 1,36 de miliarde de lei erau în monedă națională, iar diferența, de 847 de milioane de lei, în valută. În monedă autohtonă, companiile au pus deoparte 27 de milioane de lei și numărau, la finele lunii iulie, economii de 512 milioane de lei. Populația județului nu a făcut economii în lei, suma fiind aceeași ca și în iunie, de 799 de milioane de lei. Dar a atras-o valuta.

În iulie, județul Neamț figura la BNR cu disponibilități în monedă străină în valoare de 847 de milioane de lei, cu 8 milioane de lei mai mult față de luna precedentă. Firmele au retras din depozite 10 milioane de lei și au rămas, la finele lunii, cu 186 de milioane de lei. În schimb, populația a depus în conturi și depozite suma de 18 milioane de lei, având, în total, economii de 650 de milioane de lei.

N.R.

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.